Въпреки ръста на COVID-19, в Благоевград се справят

189 са регистрираните през миналата седмица болни от коронавирус
12 авг 2020 10:31, Петя Славова
1
Въпреки ръста на COVID-19, в Благоевград се справят
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През изминалата седмица област Благоевград водеше антирекорда по брой заразени с коронавирус.

Голяма част от заразените са и сред медицинския персонал, сред които работещи в Центъра за спешна и медицинска помощ в града. През изминалата седмица шофьор на линейка, заразен с COVID-19 не успя да пребори заболяването.

Въпреки тежката ситуация, към момента Спешната помощ се справя успешно с организацията на работа.

Функционират 17 мобилни екипа в 10 филиала. Медиците са подсигурени с лични предпазни средства и защитни облекла и успяват да обслужат всички сигнали за пациенти.

Още по темата
189 са регистрираните през миналата седмица болни от коронавирус в Благоевград, като 160 от тях са под домашна карантина, а 19 са хоспитализирани. Болните под карантина се преглеждат от Спешна помощ, когато има сигнал се отива на място да се провери състоянието на болните. Това обясни медикът д-р Атанасов работещ в "Спешна помощ" – Благоевград пред БНТ.

"Още от началото на пандемията сме подсигурени със специални екипи, с които работим и посещаваме адресите, които са подадени. Има много случаи обаче, когато пациентите не споменават за симптомите си. Справяме се, но има натовареност.", каза още д-р Атанасов.

"Има и заразени колеги, на домашно лечение. Ние разполагаме със 17 медицински мобилни екипи, които работят денонощно, на този етап, въпреки това се справяме. Колите обслужват всички нуждаещи се",  коментира и д- р Михайлов – директор на Спешна помощ Благоевград.

Заразени с коронавирус в Благоевград са 3-ма лекари и една медицинска сестра. Те са с леки симптоми и се очаква скоро да се върнат на работа. В Симитли има заболели 2-ма медици, единият от тях бил и на болнично лечение, а от вчера има и един случай на болен лекар от Сандански, обясни шефът на спешна помощ  д-р Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Много време мина, а вие не се научихте да правите разлика между болен и заразен.