Хотелите в Слънчев бряг работят едва при 30% от капацитета си

Пълни хотели на този етап няма, обяви Пламен Копчев
13 авг 2020 10:14, Ния Христова
40
 
Летният сезон в Слънчев бряг ще приключи по-рано. Много хотели започват поетапно да затварят от 10-и септември. Темата коментира председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.
 
"Пълни хотели на този етап в Слънчев бряг няма. Работят с по 30% капацитет. През уикенда се увеличава този процент. 70% от хотелите не са отворени. На плажа има хора, но това са почиващи, които живеят в своите апартаменти в зона "Запад", обясни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той определя 2020 като много трудна и динамична година, изпълнена с проблеми.
 
"За в бъдеще рекламата трябва да коренно да се промени, участието по борсите, въобще чартърният туризъм е под голям въпрос. Трябва да разчитаме и на съседните страни и автомобилния транспорт", подчерта Копчев.
 
Той заяви още, че през юни почти не е имало отворен хотел в Слънчев бряг. Хотелите са били подготвени, но голяма част от чартърните полети са били анулирани и не е имало туристи.
 
"След навлизането на коронавируса, нещата коренно се промениха. Не можем да сравняваме тази и миналата година. Слънчев бряг никога не е бил изцяло младежки курорт, той е и за семеен туризъм. И преди, и сега, там се предлагат адекватни условия за семеен туризъм", категоричен бе специалистът.
 
Той смята, че предишните сезони са били достатъчно добри с голям процент запълняемост - над 80% по време на сезона. Всички хотелиери в Слънчев бряг се готвят към 15 септември да затворят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
wgw преди 3 години
30 процента е нивото на пренасищане на плажовете. Така че това трябва да е максималния брой на туристите за да не е блъсканица.
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
плажовете и хотелите на царево,китен и равда били пълни,а пък слънчака бил празен...пълни откога от 15 юли,до кога до 20 август!един месец сезон!че за един месец тоя собственик само тока и водата не може да си плати...а за заплата на двете камериерки и готвача откъде?ха-ха приморско е пълно а пък златни пясъци са празни!и сега септември държавата като тегли чертата и види приходите от туризъм ще хукне да моли немците и англичаните да се връщат!веднага!
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалирайте мутри
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пффффпълни глупости говориш...може да е всякакъв слънчев бряг но има криво ляво сезон от 5 месеца,а пък вие с тия хотелчета от 20 стаи не можете и 1 месец сезон да добутате.сега на 20 август като си заминат плевенчани и заралии и хлопнат кепенците,ще се разбере кой е печелившия и как разходите са им в пъти повече от приходите и ще осъзнаят,че по-добре е било да не ги отварят въобще този сезон.има една хубава приказка:този,който се смее последен най-добре се смее!
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
община несебър е най-богатата в българия заради СЛЪНЧЕВ БРЯГ...благодарение на международния туризъм там и на международните компании,които работят с клиенти от германия,англия,русия,белгия,холандия,франция,полша...а пък тоя ми разправя за някакви си семейни хотелчета в равда дето не издават касови бележки и се чудят откъде да скрият доход и как да преметнат държавата.ако не беше слънчака и неговите чужденци и парите,които носят те,равда нямаше да има улици а камо ли хотели.храни куче да те лае!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пффффти ми разправяш за някакви си семейни хотелчета с по 20-на стаи в равда и царево...я стъпи малко на земята.знаеш ли колко трае сезона на тези обекти-1 месец и половина.работят предимно с българи и то с приятели от софия,ямбол,пловдив и стара загора.големите приходи за държавата идват от големите комплекси... тия минихотелчета не могат да изкарат за заплати на двете камериерки,а камо ли за някакви сериозни данъци да плащат на държавата.
32
1
 
4
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
До АнонименНикой не ти говори за квартирите с хазяи, те няма как да фалират защото не са инвестирали нищо.Не знам дали разбираш разликата.Инъче влез да речем в букинг и напиши хотели в Равда и Созопол и ще ги видиш.Верно не са като тия в слънчака по на 100 етажа ама работят нали?А за догодина, както казват нашите руски братия - "поживем увидим" .Туристи може и да има ама работещи хотелиииии....ще видим...щото много от хотелите са обявени за разпродажба от собствениците си вече.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пффффмалко трудно бих нарекъл квартирите с хазяи в равда и созопол хотели...но няма значение.слънчев бряг е международен курорт,той и така е планиран-за чартърен и трансферен туризъм.затова и хотели с 1000 легла имат 15 паркоместа.да но за разлика от равда и царево,сезонът в слънчев бряг трае около 5 месеца...догодина пак ще има бум на туристите на слънчака,а пък равда и приморско ще си останат с 1 месец сезон и "пренебрегнатите"българи.
30
0
 
2
 
! Отговори
Живко преди 3 години
Ами нормално, при положение че 95% от полетите са спрени. Същото е и в Турция и Гърция. Тази година е провал за почти всички икономически сектори.
29
0
 
3
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
До АнонименАз затворени хотели в Равда,Китен,Созопол и т.н. и т.н. не видях.Ама на слънчака на първа линия половината от хотелите не бяха отваряли въобще този сезон.Да не говорим за 2,3,4.....и 156 линия.А на изброените по горе места от мене, не можеше да си намериш чадър с шезлонг след 9 часа по плажовете там.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименправилно си схванал проблема...туризмът е международен бизнес с огромна конкуренция и вече никой не го интересува националността на клиента...стига с тия българи...те не правят сезона по черноморието това не го ли разбра.откакто съществува туризъм по нашето черноморие,разчита предимно на чужденци.но не забравяй,че туризмът не е само легла и плаж...ами летищата в бургас и варна?лозенец и приморско всяка година с и без ковид са пълни с българи по това време на август...
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да ама ти нали се сещаш,че не можеш да сравняваш 6 млн.българи с 83 млн.германци"Да, ама ти нали се сещаш, че британци и германци не ходят само в България? Колко брегова линия има България и колко имат дори само едни Гърция и Турция? А то не са само те. Цяло средиземноморие има. Има Кариби, има Азия, Африка. Черноморието ни е дупка, от която са изгонени българите, за да се докарат някакви чужденци, които са по-лоши клиенти от българите и са дали по-малко пари отколкото се искат от българите.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимензависи за кои хотели говориш...има световни вериги,които доста добре оперират на българското черноморие и имат добри печалби...веригата RIU например е с доста добри финансови резултати...аз не говоря за мутренските хотели тип Чайка бийч,Виктория палас и Роял касъл на Елените...за съжаление такива хотели правят доста лоша реклама на българския туризъм.аз съм работил с тези хотели и знам за какъв ужас става на въпрос.там и 0 лв. да ми предложат като цена,ще откажа.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"100% си точно от бедняците с русенско варено"Ми, напротив. Почивам поне по веднъж годишно, а в повечето случаи по 2-3 пъти, даже и по 4 понякога. Бил съм на много места по света, където няма русенско варено. Бил съм и на Пхи Пхи и в Мианмар (което излиза супер евтино) и на Малдиви и в Египет и в Мароко и в Западна Сахара, Танзания, Куба, Аруба, Барбадос, Канарски острови, Сицилия, Гърция, Турция, Тунис. В любимото ти Черноморие не стъпвам! Яж си там копърка от Балканската война и се надувай.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименда ама ти нали се сещаш,че не можеш да сравняваш 6 млн.българи с 83 млн.германци...кой пазар е по-голям този с 6 млн.и този с 83 млн.българинът почива предимно юли и август...с други думи той може да направи сезон от максимум два месеца.2 месеца а разходите са 12 месеца в годината.още повече по чисто географски и климатични причини летният сезон в българия е най-къс.а в анталия и на о-в крит можеш да се къпеш в морето и януари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента съм на Сл.бряг и ако тази тълпа е 30% от капацитета, наистина не мога да си представя какво е при 100! Типичните бг забавления-скандали по плажа за шезлонги, тоалетна, която си плащаш като си клиент на заведението...Не ми се правеха гадни тестове за Гърция, но и това не е вариант. Няма да повторя.
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да ама нали разбираш,че без чуждите туроператори сезонът ще е не повече от един месец както тази година"Какво значи "да ама"? Съгласяваш се, ама? Ама нали се сещаш, че говориш неща, които не издържат логически? Българинът масово ходи в Гърция и Турция, защото му е по-евтино там и получава по-добра услуга. На Ханс и на Хенри от Европа им идва по-евтино отколкото на Иван и Митко от България. Ако Иван и Митко плащаха колкото Ханс, щяха да пълнят българските курорти. Нека пак си идва и Ханс.
21
4
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
До Анонимен 21, 100% си точно от бедняците с русенско варено и Лидълска бира по плажовете, до Слънчев бряг нямаш пари за газ да стигнеш, грозденцето, ах грозденцето !
20
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Слънчев бряг е прекрасен курорт, в който има за всеки по много, но в никакъв случай не е за бедняци"Слънчев бряг е миризливa клoакa. Нискокачествен алкохол, често менте, гнусни сeляци от Западна Европа, най-ниската класа хора. Ако са германци, поне има вероятност да са една идея по-възпитани. Но за жалост в повечето пъти са британци. Пълно с мaлоумни тийнейджъри, детска градина направо от ученици. Дроги ти предлагат на улицата даже. Шумно, мръсно, претоварено.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименда ама нали разбираш,че без чуждите туроператори сезонът ще е не повече от един месец както тази година...за болшинството българи юли и август са отпускарските месеци...а май,юни и септември какво правим? българите могат да запълнят не повече от 10 % от легловата база.за да добутаме сезона поне до 5 месеца отчаяно се нуждаем от чужди туристи.май,юни и септември хотелите се пълнят предимно с пенсионери и хора с ментални и физически увреждания от социалните домове в европа!