Хотелите в Слънчев бряг работят едва при 30% от капацитета си

Пълни хотели на този етап няма, обяви Пламен Копчев
13 авг 2020 10:14, Ния Христова
40
 
Летният сезон в Слънчев бряг ще приключи по-рано. Много хотели започват поетапно да затварят от 10-и септември. Темата коментира председателят на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Пламен Копчев.
 
"Пълни хотели на този етап в Слънчев бряг няма. Работят с по 30% капацитет. През уикенда се увеличава този процент. 70% от хотелите не са отворени. На плажа има хора, но това са почиващи, които живеят в своите апартаменти в зона "Запад", обясни експертът в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той определя 2020 като много трудна и динамична година, изпълнена с проблеми.
 
"За в бъдеще рекламата трябва да коренно да се промени, участието по борсите, въобще чартърният туризъм е под голям въпрос. Трябва да разчитаме и на съседните страни и автомобилния транспорт", подчерта Копчев.
 
Той заяви още, че през юни почти не е имало отворен хотел в Слънчев бряг. Хотелите са били подготвени, но голяма част от чартърните полети са били анулирани и не е имало туристи.
 
"След навлизането на коронавируса, нещата коренно се промениха. Не можем да сравняваме тази и миналата година. Слънчев бряг никога не е бил изцяло младежки курорт, той е и за семеен туризъм. И преди, и сега, там се предлагат адекватни условия за семеен туризъм", категоричен бе специалистът.
 
Той смята, че предишните сезони са били достатъчно добри с голям процент запълняемост - над 80% по време на сезона. Всички хотелиери в Слънчев бряг се готвят към 15 септември да затворят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Слънчев бряг е прекрасен курорт, в който има за всеки по много, но в никакъв случай не е за бедняци, които ходят на плаж със самун хлеб, преоценени краставици и домати , русенско варено и разпъват вестници на плажа и плюскат като *** ! За там се иска възможности и класа, а бай ***.я , като му е кисело грозденцето и се оправада с ''мутрите'', че е виждал Слънчев бряг само на картинка !
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разните там Слънчаци, Елени, Дюни, Мюни, Албени, Златни, Матни и тем подобни, години наред са работили на 1200% печалба. Не, не съм добавил по погрешка една нула повече. Няма нужда да ги оплаквам някакви такива. Имаха сключени договори с чужди туроператорски фирми, ама такива, че ако си резервирам почивка от Англия или Холандия или Германия, ми излиза много по-евтино отколкото ако случайно съм се прибрал по някакъв повод в България и реша още по-случайно да си резервирам от България.
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименбез чужденци туризмът на българското черноморие е обречен на фалит...българите и румънците пълнят легловата база на не повече от 10-15 %...с "любимите ви и пренебрегвани"българи и разбира се мамалигарите сезонът е 1 месец,словом един месец.а годината е 12 месеца нали?не дойдат ли големите чартъри на големите компании от западна , средна европа и русия и дригите страни от бившия ссср,забрави за сезон въобще...и тогава сезонът ще бъде не един месец а 0 месеца!
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До пффффпукат се по шевовете заради "пренебрегваните"българи,които пълнят базата на не повече от 20%...китен,лозенец,ахтопол,царево и т.н.винаги са разчитали на българи затова и сезонът там е 1 месец,словом един месец,затова хотелчетата там отварят на 15 юли и затварят на 20 август...от това "пукане по шевовете" ще видиш накрая,че всички са фалирали.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми те се скъсаха да строят и да бетонират.И са отворили едни уста да налапат целия свят.Дори без вируса щеше да дойде момент, когато ще има отлив от желаещи.Хората искат да почиват на природа, на тишина и спокойствие, а не все едно,чеса на Женския пазар.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И като ви намалят цените аз дето ви чистя на 30+ градуса жега по 12 часа колко ще ми е заплатата? На чужд гръб и 100 тояги са малко. За това и за тия пари ще си получавате това обслужване. Пука ми на мене, нали искаш евтино. Аз пък за тази заплата ще работя колкото да не е без хич.
12
0
 
3
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
С 30% капацитет работят тия които са отворили.Кажете колко процента от хотелите въобще не са отворили.Да не се окаже накрая че комплекса работи не с 30% а с 3% от капацитета си.*** те старите хора са казали - каквото си надробиш такова ще сърбаш!А на юг от Бургас малките курортни градчета се пукат по шевовете както се казва.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бах мамаму всеки ден с тези хотели по морето. Други новини няма ли?
10
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
поне ще остане вода за зимата
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН Кубан беше празен ама нощувката е 300 лв :D
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте си цените и качеството на предлаганото от вас кавали ..... 3 дена бях на Слънчевата дупка .... трагедия
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бе,ще ги напълним на 100%,нали решихме да "удължим" сезона,до къде ноември-декември месец!
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина *** натажи. Разревах са с слъзи.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какъв колапс , бе хора досега като беше добре, харчете от спестяванията си и плащайте заплати и осигуровки. Ако при 30% не може да си издържаш бизнеса да не си го почвал, ще додат от африка и ще ви научат
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 3Те повечетоимат не за една, ами за 10 напред.
3
1
 
16
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ИЗОБЩО НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ!!!САМО НЯКОЛКО ХОТЕЛА НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ НАМАЛИХА ЦЕНИТЕ------------УЖ СЛАБО СЛАБО АМА СИ ДЪРЖАТ ЦЕНИТЕ ВИСОКИ!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко им е! Сега отидох на празен плаж и всичко и "резерве". Седнах в края. Цял ден няма да им се напълни, но не искат да си променят мутренското мислене. Докато си гонят клиентите ще бягаме там, където ни искат (Турция и Гърция). Много ми харесва в България, но тази мръсотия и мутротия много дразнят.
1
0
 
16
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 3 години
Как българите запълниха всичко извън Златни пясъци и Слънчев бряг? Значи можело. Тези алчни хотелиери да си намалят цените. Не стига, че са на наша издръжка, ами сега буквално от цял свят не могат да съберат 100 000 души, вместо да приветстват собствения си народ.