Летищата в Бургас и Варна отчитат спад на полетите с над 70%

Пътниците на двете аерогари са в пъти по-малко в сравнение с 2019 г.
13 авг 2020 11:39, Ния Христова
8
Летищата в Бургас и Варна отчитат спад на полетите с над 70%
Снимка: БГНЕС
Летищата във Варна и Бургас отчитат общ спад на полетите от началото на годината до края на юли със 73% в сравнение със същия период от миналата година, съобщиха от  двата аеропорта, цитирани от Монитор.
 
На летище Варна обслужените пътници през май са повече от 12 000. През юни те надхвърлят 31 000, а през юли - над 103 000. На летище Бургас през май са били обслужени над 1500 пътници, през юни те достигат малко над 6200, а миналият месец те са над 121 000.
 
"Предвид променящите се нива на заболеваемост в страната и рестрикциите от различните държави при пътувания от/до България e изключително е трудно да се направят точни прогнози, дори и за текущия месец, защото ситуацията е изключително динамична. Очаква се тенденцията от месец юли да се запази, с възможно минимално подобрение на спада на трафика предвид деветте нови целогодишни дестинации на на летище "Варна", заяви директорът на варненското летище Димитър Костадинов, цитиран от пресцентъра на компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От запада яко пренасочват полети за Гърция.Тежка зима се задава у нас
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фалирайте мутрииии
5
2
 
1
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Нали ф Суфету сичкуй наред.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами освен да си отворя една бира - не знам какво друго да направя. От около 8 години не ходя на почивка на ...мориетно ни.А докато ходех 80% от работещите там бачкаха на черно и без касови бележки. Така че нека не ми обясняват какво точно данъци плащат.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
103к и 121к за Юли малко ли са, те са по 3,4000 на ден, тва не са малко.
2
3
 
2
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Спада е 100% , ако не се броят *празни* полети . Там Корупцията е Огромна - Държавата плаща 35 евро на Седалка в Самолет - Правят се Фалшиви Полети . Корупцията е Огромна - Краде се Яко , Много яко - Борисов всеки Ден Изнася Черни Чували с Пари - с Веролети ги Карат Северна Македония и от Там ги изнасят през Сърбия и Албания в Офшорни Банки собственост на Плевнелиев .
1
1
 
4
 
! Отговори
ala bala преди 3 години
super