Преоткриха ли българите Черноморието? На юг от Бургас е пълно

Хотелите в Слънчев бряг обаче затварят от 10 септември
Обновена: 13 авг 2020 20:23 | 13 авг 2020 19:15, Анисия Иванова
67

Летният сезон в Слънчев бряг ще приключи по-рано. Хотелите в курорта започват да затварят поетапно от 10 септември, а причината  е липсата на туристи и чартъри.

На фона на трудния сезон в Слънчев бряг, на юг от Бургас трудно може да се направи резервация за август, но дали българите ще спасят сезона?

Според кмета на Несебър Николай Димитров българските туристи по летните ни курорти тази година са били значително повече.

Още по темата
"Поради тези намалени чартърни полети много малко хотели отвориха, но за разлика от това пък в Равда, Несебър, Влас, Обзор има доста туристи и то най-вече от България. Както се казва, преоткрихме Черноморието", обясни градоначалникът.

Експерти се надяват именно вътрешният туризъм и уикенд пътуванията да спасят сектора. От Института за анализи и оценки в туризма отчитат около 500 хиляди вътрешни пътувания.

Хотелиерът Елена Иванова заяви пред Bulgaria ON AIR, че чартърните гости от Западна Европа тази година са изключително недостатъчни.

"На база на резервациите, които имаме до този момент около 10-и - 15-и нататък започваме да затваряме, защото основната част от контигента са в момента туристи от пазар България и Румъния. Гостите пък, които обикновено продължават до края на октомври при един нормален сезон, това са чартърните гости от Западна Европа, които тази година са твърде рехави."

Според Александър Александров, управител на хотел в курорта, много западноевропейски туристи отказват резервации този сезон.

"Ние в момента работим при висока заетост на много по-ниски цени в сравнение с предишни години. Отворихме хотела заради нашите служители да имат те поминък, защото реално цяла зима те не са работили и поехме този риск. Туристи предимно от Западна Европа отказват резервации, въпреки че в хотела са взети всички мерки за безопасност", каза управителят.

Курти от 15 години е файтонджия в Слънчев бряг. Казва, че за първи път вижда курорта толкава празен.

"В момента има поляци, чехи, румънци. Онези хубавите туристи ги няма, много е слаб сезонът", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
60
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Аз пък вече 2 пъти съм ходил до столицата и беше супер. Видях трамвай-уау! За да не ме познаят, че съм от провинцията ходя с един Голф3 на приятел, мръсен и с номера CO, карам като софиянец и сменям лентите по-5пъти на минута. Най-труден е шопският и не го докарвам, но компенсирам като говоря в множествено число за всичко и за себе си. С две думи-компенсираме
33
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черно море много е добре слънце пече още по-добре!
32
9
 
49
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До от ВарнаТен мога да хвана и на вилата,без да си късам нервите с прос.тоти.и,и без да слушам ...таквиз и онаквиз.
31
7
 
52
 
! Отговори
Е преди 3 години
нормално. На юг има магистрала, на свере не. Софиянци са разглезени, не им се пътува 6 часа по натоварен и опасен за движение път.
30
16
 
77
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Преоткрихме го категорично. Не бях почивал на родното Черноморие седем години поред. И си припомних с носталгия всичко. Яките загорели момчета които събират такса чадър, аромата на водорасли, миди и още нещо, стомашните проблеми които се появяват на втория ден, батките в кръчмите и дискотеките.....Толкова хубаво че се върнах в младостта ми когато бях студент а Бойко беше шофьор и охрана на Сикаджийте.
29
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е на западняците, които отказват резервациите, парите веднага ли им ги връщат или им обещават ваучери за след 1 година, като на българите (които изведнъж станаха толова желани)?
28
8
 
54
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Че то ясно, че онези "хубавите" туристи, забавляващи се с балконинг ги няма. Ще западне спорта заради липсата им.
27
8
 
61
 
! Отговори
Сдравейте олигофрени преди 3 години
Имаоло поляци, чехи, румънци НО 0нези хубавите туристи ги няма !?!?!?С пожелания да го дуетеее....
26
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:-))))) tui prodava nad 103 hotela krai nesebar za mai i uni 2021 ....gorkite turisti i klienti na tui....:-))))...
25
13
 
57
 
! Отговори
от София преди 3 години
До от ВарнаКато стане готова магистралата, пак няма да идваме във Варна. Причината да не идваме са "таквиз" като тебе, а не дали има или няма магистрала.
24
6
 
50
 
! Отговори
Напред преди 3 години
Българинът с корупция може да живее, но без море не, сакън!
23
8
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 дена за затворени хотели пишете, сега пък било пълно. Нищо не става от вас жирналисти, само мажете и лъжете.
22
16
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Созопол 10 от 10 според групата на сина ми,река Велека и морето до Синеморец разкош,Черноморец 8 от 10,Слънчака,хубава вода,но скъпа и некачествена храна,не знам може да им бил такъв късмета.Малките хотели пълни,плажовете пълни!!На бай ти курти му липсвали убавитеповръщащи британци да видиш ти.Мрънкачите,които няма да стъпите,АМАН ОТ ВАС,МИ НЕ СТЪПБАЙТЕ БЕ,на кой му пука!
21
18
 
69
 
! Отговори
pepe преди 3 години
Тази година обиколих от Бургас до Резово, само и само да си затвърдя, че кракът ми няма да стъпи там повече. Простотия, такси чадър+шезлонг+шалте. Вечеря в Созопол на цени като на Френската ривиера, но не и на това качество. Детето се разболя, както винаги в България. НИКАКВО отношение към туриста и в тази година. Замразена риба в ресторантите и какво ли не.НИ КО ГА!!!
20
25
 
50
 
! Отговори
от Варна преди 3 години
Нали беше ... и кафяво и не помня вече какво морето ни? Що не ходите на Лазурния бряг в Сен Тропе, като не Ви искат гърците? За софиянците май е въпрос на чест да са хванали малко тен, иначе колегите и комшиите им ги смятат за неуспели и къде, къде..в Ахтопол, ако са с 5лв/ден или тузарския Китен-там баницата е 1,50лв а в магазина се говори шопски. Добре че няма магистрала още. Аман от таквиз туристи!
19
8
 
49
 
! Отговори
гост преди 3 години
Не ми дреме. Ще дам парите за почивка за друго по-важно. Евете се.
18
15
 
46
 
! Отговори
Защо???? преди 3 години
Не е имало никакво основание за данъчни компромиси и облекчения, щом всичко е пълно. Ама с тоя премиер сме винаги на загуба, Много е неграмотен.
17
9
 
74
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Пълно е, вярно е. И моята така ми каза, че всичко е фул. И цените никак, ама никак не са паднали, даже каза, че всичко е качено. А Боко *** има свали ДДС-то на 9%
16
8
 
49
 
! Отговори
Гледам Тв преди 3 години
Никой нищо не е преоткрил. С почивки от по 4-5 нощувки няма да се попълнят празните хотели, които даже са и затворени. Винаги в периода 20.07 - 20.08 на юг от Бургас е било пълно.
15
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В турските олинклузиви най-мното да получиш наливна Ефес и анасонлийка Бургаз. Руснаците обаче могат и с одеколон да се натряскат. Затова пък храната е много добра.