Преоткриха ли българите Черноморието? На юг от Бургас е пълно

Хотелите в Слънчев бряг обаче затварят от 10 септември
Обновена: 13 авг 2020 20:23 | 13 авг 2020 19:15, Анисия Иванова
67

Летният сезон в Слънчев бряг ще приключи по-рано. Хотелите в курорта започват да затварят поетапно от 10 септември, а причината  е липсата на туристи и чартъри.

На фона на трудния сезон в Слънчев бряг, на юг от Бургас трудно може да се направи резервация за август, но дали българите ще спасят сезона?

Според кмета на Несебър Николай Димитров българските туристи по летните ни курорти тази година са били значително повече.

Още по темата
"Поради тези намалени чартърни полети много малко хотели отвориха, но за разлика от това пък в Равда, Несебър, Влас, Обзор има доста туристи и то най-вече от България. Както се казва, преоткрихме Черноморието", обясни градоначалникът.

Експерти се надяват именно вътрешният туризъм и уикенд пътуванията да спасят сектора. От Института за анализи и оценки в туризма отчитат около 500 хиляди вътрешни пътувания.

Хотелиерът Елена Иванова заяви пред Bulgaria ON AIR, че чартърните гости от Западна Европа тази година са изключително недостатъчни.

"На база на резервациите, които имаме до този момент около 10-и - 15-и нататък започваме да затваряме, защото основната част от контигента са в момента туристи от пазар България и Румъния. Гостите пък, които обикновено продължават до края на октомври при един нормален сезон, това са чартърните гости от Западна Европа, които тази година са твърде рехави."

Според Александър Александров, управител на хотел в курорта, много западноевропейски туристи отказват резервации този сезон.

"Ние в момента работим при висока заетост на много по-ниски цени в сравнение с предишни години. Отворихме хотела заради нашите служители да имат те поминък, защото реално цяла зима те не са работили и поехме този риск. Туристи предимно от Западна Европа отказват резервации, въпреки че в хотела са взети всички мерки за безопасност", каза управителят.

Курти от 15 години е файтонджия в Слънчев бряг. Казва, че за първи път вижда курорта толкава празен.

"В момента има поляци, чехи, румънци. Онези хубавите туристи ги няма, много е слаб сезонът", сподели той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
40
 
! Отговори
Морски преди 3 години
Много слаб сезон!!!! С голям зор ги докарах до 100 000лева !!!
53
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не питам от завист,но ми кажете,моля-всички реваха,че нямали работа,пари,висели по бюрата по труда,а рязко хукнаха по курорти?Това като в центъра на София да тръгнеш по обяд-всичките заведения до едно пълни.Абе кой ходи на работа в тая държава,как го правите тоя номер?Питам като човек,дето цял живот се труди.И понеже им знам цената на тия кинти не смея да ги хвърля за 2 седмици лежане на хавлия,поне не и в това време вече.Как никой не ходи на работа уж,а са с по 3 коли пред блок,и почивки...
52
8
 
39
 
! Отговори
И се отвратиха преди 3 години
не съм очаквал такъв регрес, такъв упадък.Призрачни хотели, кофти храна, никакъв ред.Високомерно отношение - стремеж да бъде унизен почиващия, защото е избрал Българското.
51
1
 
46
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Еййй, ще вдигнете кръвното от вълнение! Вие май найстина падате от Марс и още не сте разбрали, че туризма е такъв-защото се допусна да се налеят милиарди в тези огромни курорти от хора от София и властта. Застрои се пясък, изсякоха се гори, и тогава никой нищо не видя, защото имаше работа. Кой ще налива пари в хотели и ще чака на българи?Колко варненци и бургазлии имат големи хотели?За българи с 5лв-Китен-Приморско-Ахтопол-така е планирано. Не си мислете че на хората по морето много им харесва
50
7
 
38
 
! Отговори
Ресторантиор Обзор преди 3 години
Докато има риби като вас ще има и рибари като мен. 2 месеца ми трябват само с германци и англичани и съм готов за цяла година. А българите ако искат да са тука ше плащат като европейци. Ако не ви изнася айде у лево.
49
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не си богат не означава да си беден. А да имаш собствен стил на живот не зависи от банковата ти сметка. В България милионерът е малко *** дума и е далеч от качествен и смислен живот
48
10
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите преоткриха Черноморието и някои дори се ужасиха от откритието
47
19
 
43
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Прекрасно си ни е черноморието, само бедняци, които нямат пари за хляб го плюят ! Чисто море със сладка вода, най-ниските цени в цяла Европа, най-разнообразната кухня, красиви жени, разнообразни като профил курорти, за всеки по нещо, за всеки по много !
46
7
 
45
 
! Отговори
Писнало ми е преди 3 години
До ХотелиеряЕй тарикатче заради такива като тебе нормалните хора ходят в Гърция. Гнусната цаца ще си я ядеш ти. А за хотела на пясъка ти пожелавам затвор.
45
10
 
46
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 3 години
ПО скоро българите бяха принудени , не че им харесва ... :)) Смао да отмине това и родните хотелиери ще ни забравят ...
44
8
 
44
 
! Отговори
Митака преди 3 години
До ХотелиеряТи даже не можеш да пишеш правилно. Умирай от глад щом няма да смъкваш цените и готово. А и хотелчето дето ти е на пясъка дали е законно а ?
43
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преоткрили... Насила хубост не става. Българското море не е най- приятното място за почивка. Без право на избор, много хора се запътиха към българските плажове и се връщат разочаровани.
42
19
 
43
 
! Отговори
Хотелиеря преди 3 години
Ше ми плащате по 100лв нощувката и по 20лв цацата та ше ви пукат ушите. Цените аз си ги определям и никой нищо не може да ми каже. То не може хотела да ми е пръв на пясъка и да идват тука разни за без пари. Най обичам като ми дойдат български сел..дури балъци. На морето не е за мишоци. Като не ви аресва ай обратно у селото на мегдана. Ако трябва половината от стайте ще са ми заети ама няма да смъквам цените щото некой си решил че требва.
41
0
 
56
 
! Отговори
BGN преди 3 години
Пълни глупости, на юг от бургас винаги е било пълно само с българи, че и сега така, т.е. тях ограниченията в пътуванията не им пречат. Никой нищо не е преодкрил. Който си ходи на Равда и Китен, все там си ходи. Големите курорти, където бг не стъпва, те са засегнати...
40
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново, всяка година, между 15 юли и 20 август, на юг от Бургас е пълно с туристи. Проблемът е безразборното строителство. Сигурно от Обзор до Резово има леглова база за 1,5 млн души. Крайно време е да се наложи мораториум в/у строежите по морето. Трябва да инвестират в подобряване на инфраструктурата - ВиК, тротоари, второстепенни пътища, зони за отдих и тнт.
39
11
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те шопите открай време ходят на Южното. Преди беше Приморско, сега около него и надолу. Като чуя море и г ъзовете им се отварят. Повечето са с еляни разбира се от голямата София.
38
16
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕТочно така - софиянци сме разглезени и затова плащаме по 120 лв. на човек за PCR тест и се пържим по няколко часа в жегата на гръцката граница, само и само, за да изкараме една нормална почивка, далеч от такива тарикати като вас. Това ясно показва, къде се намирате на туристическата карта и колко сте "конкурентни". Пич, не само софиянци, ами повечето българи, отдавна са ви отсвирили. Като ги няма алкохолиците от Западна Европа и увисвате.
37
7
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от ВарнаЯвно само живееш във Варна, а родом си от толбухинските села.
36
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Варненските батки, яко са се стегнали, затова че тази година нямат никакви туристи. А догодина ще е още по- кофти. Ще трябва да се научат да се препитават без туристи. Защото коронавируса ще пренареди пазара.
35
28
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На юг от Бургас ходят всички селяни, естествено,че ще е пълно. Обзор,Равда,Китен и други села,това са села, не са курорти. Курорт е Албена,Златни пясъци и др.