Все още няма резултат от проверката в парк "Росенец"

Общината следи имат ли сградите нужната документация
Обновена: 13 авг 2020 10:03 | 13 авг 2020 09:57, Петя Славова
9
Все още няма резултат от проверката в парк "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Общинската администрация в Бургас все още прави проверка на постройките в парк "Росенец"  и търси дали от там имат необходимата документация.

Още по темата
Край "Летния сарай" на Ахмед Доган част от оградата е премахната. В момента сградите в района са със статут на строеж. До проверка на общината се стигна след обществен натиск да се осигури достъп до плажа, припомня bTV.

Установено е, че собственикът е заплатил такса смет и данък сгради за сумата от 67 хил. лева за всички налози.

"Данъкът за придобиване е 44 хиляди лева. За останалите 23 хиляди не става ясно дали са за данъг сгради и смет. общината твърди, че за този имот, къща има Акт 14 или груб строеж.

Всички виждаме, че няма нищо общо с груб строеж. Когато има Акт 14 обектът се нанася на Кадастралната карта. Може би, до ден днешен на Кадастралната карда на град Бургас са нанесените стари сгради, които са хангар, депо, гарж. От 2-14 г. насам не се виджа промяна", обясни общинският съветник Димитър Найденов.

Според общинския съветник от СЕК Константин Бачийски, не само пътят до имота, но и този покрай къщата е общинска собственост. За същото трасе от Специализираната прокуратура установиха, че няма разрешително в Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.