Проверяват дом за възрастни заради починал пациент с COVID-19

Жена на 87 години с установена положителна проба е починала във Варна
14 авг 2020 14:51, Ния Христова
1
Проверяват дом за възрастни заради починал пациент с COVID-19
Снимка: Pixabay
Нов случай на коронавирус в дом за възрастни хора във Варна предизвика проверка от РЗИ. Там е починала жена на 87 години с установена положителна проба, съобщиха от Областния кризисен щаб, цитирани от "Монитор".
 
Възрастната жена е пристигнала от Велико Търново преди седмица, за да бъде настанена в дома. От РЗИ-Варна са взели проби от 30-те обитатели на дома, както и от целия персонал, който се състои от 10 души. Очаква се пробите да бъдат готови утре. 
 
Ситуацията в другите домове за възрастни хора "Гергана" и "Св. Георги", където бяха регистрирани огнища на COVID-19, е овладяна и няма нови заразени.
 
В морската столица трима души загубиха битката с COVID-19 само за ден, като случаите им не са взаимно свързани.
 
В единния информационен портал за последното денонощие са регистрирани 33 нови случая на лица от област Варна, които са с положителни проби за COVID-19. Всичките са от различни възрастови групи, от семейни огнища и с дифузно разпространение.
 
Общо за област Варна случаите на регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1046. Хоспитализирани в лечебни заведения за лечение във Варна са 52 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 607 лица, излекуваните лица са 396.
 
Служителите на РЗИ Варна извършват всекидневно проучвания на положителни на COVID-19, както и на контактните им лица за установяване или липса на епидемиологична връзка между случаите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
РЗИ Добрич преди 3 години
От три дни в дома за стари хора в село полковник Савова няма вода, къде сте, проверка, глоба,ама рушветите са по важни, Ангелова. Държите я тая община, като Дойна крава.някой ден и тя ще пресъхне.