След пороя: Обстановката в Перник и Благоевград се нормализира

Обилните дъждове в събота създадоха сериозни затруднения
16 авг 2020 10:35, Красимир Ангелов
8
След пороя: Обстановката в Перник и Благоевград се нормализира
Снимка: БГНЕС

Условията в Перник са нормализирани, след като обилният дъжд, който се изля в града в събота, наводни участъци от уличната мрежа.

Днес започва почистването на натрупалите се по шосетата наноси, паднали дървета и листа, съобщава БНР.

За да се избегнат подобни критични ситуации амортизираната дъждовна канализация трябва да бъде подменена, заяви по-рано кметът Станислав Владимиров. По думите на кмета от догодина на всяка една улица преди да се ремонтира ще бъде изграждана нова дъждовна канализация.

В събота над града се изсипа порой, валя и градушка. Както при всеки по-силен дъжд, по улиците се стекоха реки. Критично беше положението в района на автогарата, пътен възел „Марина бара”, на входа за града в кв. „Изток” и под моста в кв. „Хумни дол”.

Наводнени участъци имаше и на други места в града.

Нормализира се обстановката и в област Благоевград след проливните дъждове, които на много места бяха придружени с гръмотевични бури. Валежите, които продължиха и през нощта, наводниха улици, магазини, приземни етажи на сгради.

Няма информация за пострадали или бедстващи хора.

На стотици сигнали се отзоваха екипите на пожарната и ВиК. Най-сериозна беше ситуацията в областния град, както и в Сандански, Банско и Гоце Делчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На перничани угода няма!Цяло лято реват за вода,сега реват ,че била много!По-добре да дойдат танковете!
5
0
 
4
 
! Отговори
Софчо преди 3 години
Явно само на мен ми правят такива дребни неща впечатление , че в София и шопския регион вече няма лято . Почти всеки ден вали , трещи , гърми . То стана по- зле от Англия тук . А на морето всеки ден е слънчево и там все още си е истинско лято . Ако позволят за постоянно хоум офиса задължително ще избягам оттук . Лятото през цялото време вали а зимата не се диша от мръсен въздух . Страшен купон просто .
4
3
 
5
 
! Отговори
Явно надрусан! преди 3 години
"След пороя: Обстановката в Перник..." е вода газим, жадни ходим. Да живее корупцията и нейната еманация - Бойко, Каскета, Доган, Пеевски и подчинените им калинки! :/
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Перничани да не се чудят ами да грабват сапуните и да се възполват от изобилието
2
0
 
5
 
! Отговори
Бедняк преди 3 години
Бог , а не неговия пратеник на земята, св. Бойко, се смили и помогна на Перник! И то точно на Богородица! Сега имат дастатъчно вода и за миене, и за пиене! Радват се и благоевградчани, те също имат достатъчно вода.
1
8
 
5
 
! Отговори
Нема угодия! преди 3 години
До миналата година: "Оле-ле! Нема вода!1 Режим,суша - помо-о-ощ!" Сега - "много вода, удавихме се-е-е! Помощ!"