Трима задържани след като кола опита да премине блокадата

Образувано е досъдебно производство
18 авг 2020 07:20, Петя Славова
937

 Напрежение е имало между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на антиправителствени протести в София предаде Bulgaria ON AIR. Трима участници в протестите снощи са задържани за проявена агресия към семейство, съобщи пресцентърът на МВР.

Няколко часа по-рано протестиращи на кръстовището пред Румънското посолство нападнаха жена, непожелала да се подчини на незаконната блокада на пътя.Тя се опитала да премине през блокадата като заради това бе счупено предното стъкло на колата й. Демонстрантите я обвиниха, че е искала да ги прегази.

Жената е пожелала да дойде полиция и колата й бе ескортирана до Първо районно полицейско управление за снемане на показания от семейството и други, присъствали на инцидента, предава "Дарик".

От МВР по-късно уточниха, че около 22.00 часа на 17 август 2020 г. е получен сигнал на телефон 112, че семейство с две малки деца – момче на 2 години и момиче на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково" в София.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица "Черковна" към булевард "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

Още по темата

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона,

СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
688
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото повече гербавите се напъват да плюят, толкова повече им пада рейтинга, аут сте от Парламента, другари герб
687
1
 
33
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Сега пак гледах клипа къде един открадна чантата на жената с двете деца в колата:):):)Наркоман,на челото му пише наркоман:):):):)Колко ли чанти така е издърпал от ръцете на жени за да си купи малко кафево?:):):):)Питам кой в днешно време краде чанти от ръцете на жени?:):):):)
686
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зомбираните терористи по улиците плашат малките деца и трошат колата, замерват с домати младата майка, а техният Гуру- румен решетников с генерал деси си печат з***дниците в двореца Евксиноград.
685
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.нар. "протестъри" даже не разбраха, че Боко им даде две седмици, след което жандармерията ще дойде и ще ги разкости барабар с катуните им, ако преди това някой гражданин не изперка и вземе нещата в свои ръце.
684
1
 
37
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Добре де счупиха и колата джендърите,ама защо и откраднаха чантата бееее?:):):):):)Един и грабна чантата и хукна бате с 200:):):)Дъно,ама яко дъно:):):)
683
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 697Какво е хунта?Военна диктатура установена чрез държавен преврат.Сегашното управление не е нито едното нито другото. Преди да употребявате някои думички се информирайте какво означават.
682
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стохи пак714Предишното беше за пишещия преди теб за водата в Перник. С това триeне на съобщения номерацията им за нищо май не служи вече.
681
0
 
2
 
! Отговори
Стохи преди 3 години
До Анонимен 714Пооправи си правописа. Звучиш като руснак, пълният член ти се губи. Смисъла е ясен, подкрепям те, но този начин на писане дразни..
680
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме как ПЕРНИК беше останал без вода! Язовира източен за да скочи града, кмет от БСП,протест и ОСТАВКА! Да , да ама не! С много работа и добра организация проблем решен! Добронамерени хора се харесват на мнозина!
679
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестъри много сте жалки . Вие сте черепи , не хора , да нападате жена с две малки деца. А ако тя е провокатор пак губите играта, защото сте толкова глупави , че се хванахте на провокацията , спънахте се веднага , като начинаещи джудисти, равновесие незнаете какво е , и я нападнахте по най глупавия и арогантен начин. С една дума , загубихте протеста. Оправдавайте се както искате , говорете каквото искате , вие чупихте колата , а вътре бяха две малки деца. Смешници жалки сте, лузери.
678
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демагогия е поведението на Радев с бронирания мерцедес и 15000 лв заплата да зове на бой с мафията! Импийчмънт трябва да има! Слугите на олигарха Божков в затвора!
677
2
 
25
 
! Отговори
а дано преди 3 години
Пожелавам на сгантта следващият път,когато блокират някое кръстовище и отново тръгнат да чупят колата и да заплашват животът на невинен човек , от вътре да излезе пенсиониран и Психично Болен военен,който да изпразни няколко пълнителя (може и гранати) в тълпата преди да го застреля полицията.Така на следващият ден ще има национален траур в памет на десетките протестиращи !!!
676
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 708Ако жената "беше дала два пъти газ" щеше да е направила кървава баня.Вие сте някакви жалки страхливци: хем никой нищо не ви прави, хем пищите като женички. Искрено се надявам да сгафите и да прецакате поръченията на Черепа и на Маджо и те да решат да си искат даденото. Не си мислете, че като им слугувате това е без нищо. ...
675
2
 
24
 
! Отговори
Демагогия и простоти преди 3 години
Стига демагогия! Нито Борисов е диктатор, нито Герб е хунта! Ако беше дори на 10% вярно, всички разпасали се хулигани да бъдете изметени от площадите с гумени куршуми и водни оръдия (Израел, Франция, Англия и др. ДЕМОКРАЦИИ!), а организаторите да са в затвора и да чакат присъди!
674
1
 
19
 
! Отговори
ОБЪРНЕТЕ преди 3 години
ВНИМАНИЕ на иницииращия ГРАЖДАНСКА ВОЙНА:ето резултата от партизанския поздрав със вдигнатия ЮМРУК за поздрав и НАСЪРЧЕНИЕ...
673
22
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълни лъжи, жената е дала на два пъти газ да мине през хората,смачкала е колелетата им, псувала, обиждала и показвала среден пръст. Да се върне в училише да вземе урока - гражданско неподчинение като форма на протест. ей ги какво са герберастите - крепят мутрата, и крещят срещу мен че искам да спра ограбването ни и съсипването на държавата.Те нали са си добре какво им пука за друго. Сърдете се на себе си.
672
1
 
17
 
! Отговори
Протестъри преди 3 години
... нали сте много бойни, защо не скочите на някой мощен джип с черни стъкла?
671
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов дава оставка и народа пак го избира! ЗАЩОТО РАБОТИ И КОЙТО се възползва от властта НАВЪН! ТОВА КОМУНИСТИТЕ НИКОГА НЯМА ДА НАПРАВЯТ! Нали видяхте КАК се защитава президентски съветници! ЗА ТОВА ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕ НАРОДА!
670
0
 
23
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен..... че борисов и хунтата му няма да дадат доброволно оставка.... Ако наистина имаше хунта, ти изобщо нямаше да пишеш в нета, нямаше да има насилие като снощното и 40 дни циркове и тормоз над нормалните хора. Отровното трио щеше да е с ефективна присъда за организиране на безредици а фигуранта щеше да бъде импийчнат и разследван за подбудителство към държавен преврат. Схващаш ли разликата?
669
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ак47Нямаше и да гъкнат. Една баба с бастyн ги накара да плачат 'Болиии..", а ако ядосан някой бабаит се развърти, ще напълнят гащите. Колко пъти се оплакаха, че полицията не ги пази?