Трима задържани след като кола опита да премине блокадата

Образувано е досъдебно производство
18 авг 2020 07:20, Петя Славова
937

 Напрежение е имало между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на антиправителствени протести в София предаде Bulgaria ON AIR. Трима участници в протестите снощи са задържани за проявена агресия към семейство, съобщи пресцентърът на МВР.

Няколко часа по-рано протестиращи на кръстовището пред Румънското посолство нападнаха жена, непожелала да се подчини на незаконната блокада на пътя.Тя се опитала да премине през блокадата като заради това бе счупено предното стъкло на колата й. Демонстрантите я обвиниха, че е искала да ги прегази.

Жената е пожелала да дойде полиция и колата й бе ескортирана до Първо районно полицейско управление за снемане на показания от семейството и други, присъствали на инцидента, предава "Дарик".

От МВР по-късно уточниха, че около 22.00 часа на 17 август 2020 г. е получен сигнал на телефон 112, че семейство с две малки деца – момче на 2 години и момиче на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково" в София.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица "Черковна" към булевард "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

Още по темата

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона,

СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари