Трима задържани след като кола опита да премине блокадата

Образувано е досъдебно производство
18 авг 2020 07:20, Петя Славова
937

 Напрежение е имало между демонстранти и шофьор в 40-ия ден на антиправителствени протести в София предаде Bulgaria ON AIR. Трима участници в протестите снощи са задържани за проявена агресия към семейство, съобщи пресцентърът на МВР.

Няколко часа по-рано протестиращи на кръстовището пред Румънското посолство нападнаха жена, непожелала да се подчини на незаконната блокада на пътя.Тя се опитала да премине през блокадата като заради това бе счупено предното стъкло на колата й. Демонстрантите я обвиниха, че е искала да ги прегази.

Жената е пожелала да дойде полиция и колата й бе ескортирана до Първо районно полицейско управление за снемане на показания от семейството и други, присъствали на инцидента, предава "Дарик".

От МВР по-късно уточниха, че около 22.00 часа на 17 август 2020 г. е получен сигнал на телефон 112, че семейство с две малки деца – момче на 2 години и момиче на 9 години, са станали жертва на нападение на лица, провеждащи незаконна блокада на кръстовището пред румънското посолство на булевард "Ситняково" в София.

Семейството е пътувало с автомобила си в посока от улица "Черковна" към булевард "Цариградско шосе", когато на кръстовището леката кола е била спряна и обградена от агресивно настроени протестиращи.

Още по темата

При проявената агресия са счупени стъкла и фарове на управляваното от 44-годишната жена МПС. Служители на СДВР незабавно са се отзовали на сигнала, подаден на телефон 112. След проведената операция от района на кръстовището успешен е изведен автомобила, заедно със семейството.

За нападението са задържани три лица, които са участвали в нерегламентирания протест. Във връзка с нанесените щети на МПС-то е образувано досъдебно производство по чл. 216 от НК за унищожаване на чужда движима или недвижима собственост.

Разследването и работата по случая продължават под ръководството на СРП.

Във връзка с провеждането на незаконни протестни действия Столичната дирекция на вътрешните работи предупреждава жителите и гостите на София да осъществяват с повишено внимание придвижването си на територията на града. Заради категоричния отказ на организаторите да спазват изискванията на закона,

СДВР не осигурява провеждането на тези нерегламентирани мероприятия. Отговорността за това е изцяло на лицата, които се самоопределят като организатори на незаконните действия и на тези, които нерегламентирано блокират пътни кръстовища.

За да бъдат предотвратени нежелани инциденти, призоваваме столичани и гостите на града да шофират при отчитане на по-сложната пътнотранспортна обстановка. СДВР препоръчва управлението на МПС да се осъществява след своевременно информиране за промените в пътнотранспортната обстановка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


937
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
668
0
 
18
 
! Отговори
555 преди 3 години
Аз съм българин и нямам президент , защото обичам България и искам съотечествениците ми да си помагат ,да се уважават , а не да тероризират останалите и като насъскани добермани да чакат знак за атака.
667
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИМА 38 дела предадени от ДАНС на прокуратурата, по тях се работи много време и ТОВА СА ПРИВАТИЗАЦИОННИ СДЕЛКИ за който може да се търси съдебна отговорност! Треперят от КОСТОВ ДО ПРОКОПИЕВ И ПОЛОВИНАТА ВИСШИ КАДРИ НА БКП! ЗА ТОВА СЕ ИСКА ОСТАВКАТА НА ББ/ЗАЩОТО ВЪЗЛОЖИ НА ДАНС ДА РАЗРОВИ ПРИВАГИЗАЦИЯТА/ И ГЕШЕВ РАЗДАДЕ НА ПРОКУРОРИ ДЕЛА!Едва ли някой се хваща на комунистфилм за чекмеджета и кюлчета
666
0
 
20
 
! Отговори
Ак47 преди 3 години
Дъли протестерите щяха да чупят, ако беше g klass пълна с назобени ***?Защо ми се струва, че *** са гОлеми, но само пред слаби хора.Нещастно, злобно и просто племе.Тези са представителна извадка на 80% от тукашното население.
665
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 680Децата, викащи оставка, казваш, разбират кой кой е? По голяма глупост не можеш ли да измислиш? Работата е проста - родителите им , които ги въвличат в политиката на такава възраст са за бой. Независимо какво защитават. Погледни видеото от снощи. Видя ли уплашените детски лица в колата? Защо ги обявихте за провокатори, заедно с майка им, която иска да ги прибере в къщи, а, плондер?
664
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
наясно сме че борисов и хунтата му няма да дадат доброволно оставка, след 10г власт им се услади и не искат да пуснат кокала, наясно см и с ченгесарските му сценарии да се крие зад деца, религия и етноси, да насъсква избирателите си срещу другите и трикове много. Те не се интерсуват защо тези хора протестират, те просто си искат спокойното местенце и не им пука за другите.Така че за нашите деца сме длъжни да издържим докрай. ОСТАВКА и ИЗБОРИ!!!. Да се сърдят на техния *** че се е хванал за властта като удавник за сламка.От какво се страхува че не иска сега избори, какво иска да спаси за 3-4
663
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Довечера взимам моя джип тойота и където вида гербераст по улицата започвам да го мачкам отпред и отзад.Стойте си вкъщи герберасти и пазете децата си, а не ,ако стане нещо, да се криете зад тях.То няма друг начин да се отървем от тях освен като ги отстраним физически...Казахме им идете си с добро, те правят разни номера с нови конституции и не знам си какво...мачкам докато ги изтребя всичките...тъкмо няма да ги издържаме в затвора...
662
3
 
20
 
! Отговори
Ето кой е инициатора преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ
661
8
 
7
 
! Отговори
123 преди 3 години
След тази *** с децата вече съм напълно убеден, че блокадите (не протестите !) тайно се подкрепят от властта.Това е гениален ход.Така простото ни население се настройва един срещу друг.Ама то с просто племе нищо не е сложно!
660
2
 
28
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Здравейте джендърчета:):):)Довечера ше ходите ли пак да тормозите майки с малки деца по кръстовищата?:):):)Само да не попаднете на моята жена или на дъщеря ми,че съм ги въоръжил и като нищо ше пръснат кратуната на некой пиян протестър:):):)Аз лично съм ги инструктирал да стрелят в краката,но са малко откачени и не се знае:):):)
659
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Охридско езеро,удавени хора, спасени изплашени и без документи! Един държавник изпрати психолозите и специалисти от МВР И МВНР да помогнат и приберат хората! Другия отиде лично с държавен самолет да ги види, но трябваше да го чакат да дойде! Говорим за човечност и доброта, но имаше и егойстичен парад и фалш! КОЕ ИЗБИРАТЕ!
658
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слугите на мафията искат да управляват България от улицата...Ами.... няма да стане на вашата ....Ако ще и една година да подскачате и врякате по площадите...
657
3
 
19
 
! Отговори
555 преди 3 години
По време на протестите крещят оставка , а след протеста се редят на опашка пред посредник на "благодетелите" и с треперещи ръце и пресипнал глас шептят-ООООООООО - ставка , а ставката е 100 лв.
656
25
 
7
 
! Отговори
ili преди 3 години
Чудя се тази жена с какъв акъл е решила,че може да мине от там след като знае,че има протест и кръстовището е блокирано. Толкова ли е било трудно да завие по ул Гео Милев от там на Коперник в дясно,пак в дясно на Шипченски проход и под тунела за Изток и хоп на Цариградско. Мяза ми на провокация.
655
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато дойде полицията - 40 минути. Съвсем умишлено чакаха обстановката да се нагнети и като не се нагнети - решиха да се появят. Жални куки...
654
3
 
19
 
! Отговори
Тайпи преди 3 години
Много, ама даже много ме дразнят герберите за безогледните кражби. Обаче ако това е алтернативата с две ръце ще гласувам за ГЕРБ. Разни бойкикевци, лупита, мамай, бабияни и прочее се гласят за голяма лапачка и са готови и кръв да леят (разбира се чужда), само и само да налапат отново държавното цицало и много ще се радвам ако за пореден път останат с пръст в уста.
653
2
 
24
 
! Отговори
Радев - оставка! преди 3 години
Това повече не може и не трябва да се търпи. Това е издивателство над българския народ. Това не са никакви протестиращи, това са хора на които е платено да създават хаос и страх сред населението. Това ли са бъдещите управляващи. Отговорност за тези безчинства трябва да поеме Румет шербетов, защото настрои хората един срещу друг, пося омразата между хората. Това не е ли наказуемо, след като се насажда от държавния глава? Не ли време да се измете от президенството?
652
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До да си Гербер:Какво е да си протестите- злобен, дребен, незначителен човечеч с големи комплекси и малък инструмент.:))))))))))))Обича болката, обича да бие, обича да чува само истеричните си крясъци. Това сте мили, мой протестъри. В началото когато бяха наистина младите и умните- бяхте симпатични. Сега останахте сам дрогираните. Затова на тези избори- само ГЕРБ.
651
2
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... морала на радефф се простира до там да зареже собствените си деца...... Може би хиляди мъже, а и жени са напускали семействата си заради някоя нова "тръпка". Но малцина от тях са в състояние да насъскват българи срещу българи за да задоволят болните си амбиции да се докопат до властта за да репресират и отмъстят на тези, които според тях са наранили егото им. При него говорим за клиничен случай.
650
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато и КОЙТО да провежда изборите ДОБРОТАТА И ТРУДОЛЮБИЕ ЩЕ ПОБЕДИ! ОМРАЗАТА ЩЕ ЗАГУБИ!
649
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако дете вика Оставка- значи е време неговите родители да останат без деца- че или алкохола или дрогата са им в повече