71-годишна жена почина от COVID-19 в Сливен

В Шумен също от коронавирус почина 68-годишна
19 авг 2020 17:15, Красимир Ангелов
12
71-годишна жена почина от COVID-19 в Сливен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Жена на 71 години от Сливен е починала от коронавирус през последното денонощие, съобщиха от Областния кризисен щаб. Пациентката и била с придружаващи заболявания и общо тежко състояние.

Шестима жители на областта са с положителен резултат от направените изследвания за COVID-19. Трима от тях са жители на община Сливен, останалите трима - на община Нова Загора. Възрастта им варира от 21 до 59 години.

Четирима от болните са хоспитализирани, двама са на домашно лечение, информираха от РЗИ.

Активните случаи на COVID-19 в Сливенска област към момента са 36 - 20 са болните в община Сливен, 14 - в община Нова Загора, по 1 болен има в общините Твърдица и Котел.

В Шумен пък заразена с коронавирус 68-годишна жена е починала в МБАЛ - Шумен, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Новодиагностицираните с COVID-19 през последното денонощие в областта са петима, след направени 41 PCR теста. Това са 65-годишна жена от Върбица, 68-годишен мъж от с. Драгоево и трима жители на Нови пазар - 38-годишна жена и деца на 14 и на седем години. И петимата са хоспитализирани в болница.

Връчени са и 10 предписания на контактните им лица - за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Към момента 19 са пациентите с доказан COVID-19 и са настанени в МБАЛ - Шумен. На домашно лечение, с леки симптоми или без симптоми, са 36 жители на областта, а под карантина - 225 души.

За област Шумен случаите с регистрирани положителни проби за COVID-19 в единния информационен портал достигнаха 231 души. От диагностицираните с коронавирус 166 са излекувани, а починалите вече са десетима.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
фигаро преди 3 години
новината звучи така - 71 годишна жена почина от ковид след скок от осмия етаж на панелка ..
7
3
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
Мангъровците са по-ужасни и от чалгарите и селяците, а мислех, че е невъзможно. Вашия идол само ви лъже, а вие му лижете *"*'* жалки сте.
6
0
 
3
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Бokклук
5
1
 
4
 
! Отговори
Да бе, ма това е преди 3 години
Супер новина, абе днес вие вече тотално изтрещяхте
4
2
 
18
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
Е като е била полиморбидна, т.е. с множество придружаващи тежки заболявания, как така без аутопсия решихте, че причината за смъртта е КОРОНАТА. Когато бях началник на най-тежкото отделение по времето на така нар. свински грип само в мойто отделение за 1 мес починаха двама и седем души прехвърлих в реанимация, където също починаха трима, а в цялата страна тогава за 1 мес починаха 1700 души от свински грип, но никой не РЕВА. Сега без никаква аутопсия, хора с множество заболявания ги водят Корона-
3
13
 
1
 
! Отговори
Професор преди 3 години
Това е положителна новина. Колкото повече пенсионери се преселят по вечните ловни полета толкова по добре за пенсионната система. Генерал Борисов ще дава по 100 лева допълнително на всеки останал жив.
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С придружаващи заболявания ама починала от ковид. Аутопсия направихте ли да видите от какво е починала?
1
3
 
13
 
! Отговори
Веско преди 3 години
Абе от други болести не умират ли хора в тази държава? Или за тях няма кризисен щаб да имитира дейност?