Около 55 хиляди под карантина били с проверка през юли

При 43 заведения пък са открити нарушения
20 авг 2020 13:36, Петя Славова
6
Около 55 хиляди под карантина били с проверка през юли
Снимка: БГНЕС

През юли са извършени 31 446 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на обществени места и 54 369 проверки на лица под карантина. Това показват данните на Министерство на здравеопазването.

81 проверки са извършени на домове за стари хора, домове за медико-социални грижи, домове за деца с увреждания, домове за деца, лишени от родителски грижи и са съставени 9 предписания, които ако не бъдат изпълнени в законоустановения срок ще дадат основание на контролните органи да наложат глоба.

Още по темата

597 инспекции са извършени в детски градини и ясли като на 16 детски заведения са съставени предписания, съобщава БГНЕС.

16 предписания са съставени на собственици на дискотеки, питейни заведения и игрални заведения от общо проверени 988 обекта. 7147 юридически лица са били проверени през юли като на 238 е даден срок да отстранят нередностите.

През топлия юли са проверени и 1404 заведения за хранене, при 43 от тях са открити нарушения.

Кината, театрите и музеите са отличници, защото при извършените инспекции на 48 обекта не е открито нито едно нарушение, както и при извършените инспекции в училища, университети, обучителни организации, концерти, конференции, симпозиуми, школи.

Не така е при лечебните заведения. При тях от 856 посетени са открити проблеми при 35.

741 проверки са извършени в транспортни средства. При 15 от инспекциите са установени нарушения.

При 5 117 от общо 17 979 лица, пристигнали и преминаващи транзитно страната ни са нарушили противоепидемичните мерки. 40 предписания са съставени и на собственици и посетители на хотели и къщи за гости, фитнеси, спортни зали, СПА центрове, басейни и други обекти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хигиената се подобрява непосредствено преди проверката. После пак по старому. До човека си е, а не до проверяващи държавни служители. Те много са се уморили гледам.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проверките са в полза на хората.Не знам защо коментиращи са възмутени.Видно е,че хигиената е занижена с ковид и без ковид.Иначе не би имало вътреболнични инфекции,хранителни разстройства и т.н.Хигиената в заведенията и кафенета е фиктивна.Няма почасова дезинфекция както в обществените сгради.С един мръсен ***,а не с еднократни бършат всички маси и не след всеки клиент.Там е ***!Само в един ресторант ползваха еднократни кърпи за дезинфекция на масите.Така,че продължавайте смело с проверки
4
1
 
3
 
! Отговори
пълно безотговорие преди 3 години
аз бях под карантина 14 дни, връщайки се от чужбина. никой не ме погледна или потърси. ако бях заразен, сега да съм го предал поне на 50 човека, които пък на още 500.
3
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
пълни глупости
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скоро ще се молите някой да прави бизнес в България,за да има кого да проверявате!Ще ви изволнят всичките кияци дето сте в държавната администрация,защото няма да има кой да внася данъци за да взимате заплати щом пречите на бизнеса!Тунеядци такива!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой точно ги извършва тези инспекции и кой *** държавни пари? Каква е ползата от това, като вирусът си се разпространява? Много дейност е отчетена. Браво! А колко пари не са отчели само проверяващите си знаят.