Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво

Разследващите работят по две версии
54
Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Свещеник от Айтос бе открит мъртъв обесен на дърво в гората между селата Вресово и Череша. На зловещата гледка по обед се натъкнали полицаи, които издирват отец Ромил от предния ден, съобщи "24 часа".

Сигнал за изчезването му подали близките му след като свещеникът заминал по обед на кръщене в с. Череша и не се прибрал. Засега не е ясно дали става въпрос за самоубийство или друг е метнал примката на божия човек. Според криминалисти при първоначалния оглед следи от насилие по тялото му не били открити.

Бургаските духовници обаче са потресени от мистериозната смърт, тъй като не допускат, че отец Ромил може да си е сложил сам край на живота. Бил силно религиозен човек, а самоубийството противоречи на християнската религия.

Самоубийството обаче остава една от версиите, по които работят разследващите. Криминалисти са направили оглед на джипа му "Дачия дъстър", с който отеца заминал за кръщене в Череша. Колата била паркирана наблизо до дървото, на което е намерен обесен свещеникът. Засега няма обяснение дали по собствено желание е отбил от пътя в гористата местност или е бил принуден да го направи.

Отец Ромил служил в айтоския храм "Св. Димитрий Солунски" в Айтос, бил силно почитан от миряните. Минаваше за един от ревностните радетели за задължително изучаване на християнската религия в училище. Айтозлии са потресени от смъртта му и не намират обяснение за случилото се. Бил много добър човек и нямал врагове. Това обаче не отхвърля версията за насилствена смърт. Допуска, се че докато е пътувал за Череша, може да е спрял колата, за да качи стопаджия, който да е посегнал на живота му. Тази версия обаче е по-малко вероятна, тъй като едва ли злодеят е носил със себе си дебело въжето, което старателно да увие на примка около врата на свещеника, освен това джипът бил непокътнат, коментират полицаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Vetil преди 3 години
Според мен е убийство в тези райони действа имотна мафия, църквата има много земи, които тези мафиоти искат да вземат за да строят покрай морето преди години удавиха варненски свещеник сега обесиха айтоския лошото е те тези *** имат хора навсякъде във власта но Бог няма да остави работата така от Него няма как да се скрият тези убийци ще си пожънат посятото стократно Бог ще ги съди
33
0
 
3
 
! Отговори
Позната преди 3 години
Стига сте писали лъжи, обиди, клевети. Стига,това е срамно и безотговорно. Има хора,които ги срещаш веднъж на 2,3 години и всеки път оставят следа в съзнанието ти.Той раздаваше душата и добротата си навсякъде...Ако можеше да помогне помага,ако не може-пак! Жаден да беше, първо на теб ще даде вода.Гладен да беше, теб ще нахрани първо... Такъв харизматичен... с обаяние...мъдър и знаещ. Изключително благ, жизнерадостен, деен, съпричастен към болките и проблемите , истински пастир!Поклон! 🙏
32
2
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 3 години
С какви пари си е купил джипа? Не е редно божи служители да карат лъскави возила!
31
0
 
4
 
! Отговори
ПЕРО преди 3 години
Изнудвали са го и той е отказал да плати
30
0
 
3
 
! Отговори
спиш ли? преди 3 години
До Анонименземи да работиш нещо, стига си киснал тука! Ставаш досаден!
29
1
 
1
 
! Отговори
спиш ли? преди 3 години
До Името на розатаза такива като Теб
28
0
 
4
 
! Отговори
до Името на розата преди 3 години
За сектантите прошка няма да има!
27
0
 
3
 
! Отговори
шпек преди 3 години
До ПРАВУПкато говориме за това, си представи да го бяха открили жив обесен на дърво.
26
1
 
12
 
! Отговори
индиец преди 3 години
Айтоските турци са го обесили. Те не знаят, че един свещеник никога няма да се самоубие, защото това е най= тежкия грях.
25
5
 
3
 
! Отговори
ПРАВУПИС преди 3 години
Свештеник от Айтос бе открит мъртав ЗАПЕТАЙ обесен на дарвоШтеви помагам както мога, заштото виждам че ивие не сте сас доваршен пети клас
24
2
 
19
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Изключено е да е самоубийство. Определено това е убийство. И то умишлено убийство от страна на извършителите. Да посегнат на свещеник...,който е и Божий служител... това е страшен и непростим грях. Тия бо.клуци, които са посегнали на отец Ромил , не ги чака сега и в бъдеще добро. Дано полицията да хване убийците, те са за доживотен затвор, тия нещастници са оставили едни деца без баща и една жена без съпругБог да прости отец Ромил, сигурно е бил добър свещеник, добър съпруг и грижовен баща.
23
0
 
15
 
! Отговори
Позната преди 3 години
Чета и не вярвам за отец Ромил. Познавам го, беше много добър към всички и всеки. Обичаше да помага, да дава съвети, просто,, Добър,, човек.Повече от сигурна съм че е убийството, Алчността, злобата, зависливостта убиха един достоен свещеник. Съболезнования на семейството му.
22
7
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Овчарите селяни са го ликвидирали, там повечето са безбожници, нямат страх от Бога. Да търсят по внимателно и да разпитат всички поканени в кръщенето.
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбрал е, че бог в България е алчна селска тиква с мутренско минало!
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божиите служители никога не слагат сами край на животът си.А и кой би посегнал на свещеник? Тук има нещо друго.Криминалните не трябва да спират да ровят докато не се осветли причината.
19
0
 
26
 
! Отговори
Ммм преди 3 години
Да не е намесена една толерантна религия, за един преАтел питам.
18
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилството не прощава...
17
2
 
19
 
! Отговори
Хммм преди 3 години
Близките му са казали, че в същия ден е имал кръщене в 15 ч. /Това в друг сайт/Като чета отзивите, че е бил съвестен човек, едва ли се е самоубил.
16
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Политолога Стойчо Стойчев проверихте ли, той правеше едни бесилки от въжета и заплашваше.
15
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната простотия в Тикволандия.