Съдебните охранители от днес излизат на протест

Те настояват за увеличаване на щата и допълнителни пари
21 авг 2020 15:45, Ния Христова
31

Съдебни охранители от днес започнаха протестни действия, които ще се провеждат поетапно пред съдилищата в страната до 28 август. Синдикат "Охрана" настоява за увеличаване на щата, както и за допълнителни възнаграждения за работа на първа линия по време на пандемията, съобщава Bulgaria ON AIR

От началото на седмицата съдебните охранители изразяват недоволството си с трикольорни лентички на ревера, а от днес и със събрания на открито. С постановление от началото на август правителството отпусна 15 млн. лв. на Министерството на правосъдието за работа на служителите в условията на пандемия, както и за увеличаване на заплащането за нощния труд. 
 
10 млн. от тях са предвидени за надзирателите в затворите, останалите 5 млн. лв. са за "следствен арест и пробация". За съдебната охрана обаче няма отпуснати допълнителни пари. 
 
"Има проектопостановление от 31 юли, което казва до 30% увеличение на заплатите и в същото време излиза следващо постановление, което дава 15 милиона само на едната главна дирекция. Искаме равнопоставеност на всички служители със сходни задачи", заяви председателят на УС на синдикат "Охрана" Петко Чалъков.
 
Служителите, които дежурят на входа на съдилищата, също настояват за допълнителни средства. От Синдикат "Охрана" искат в съдебната охрана в страната да бъдат назначени поне още 500 служители, както и за диалог с правосъдния министър Данаил Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 3 години
От 01.01.2021г. закриват много селски прокуратури . Така че ще се освободят много нищоправци (пазачи) та да не мрънкат че все не им стигат служители. Не стига всичко това ами и на трима служитети по четири началници(мио,инспектори,зам.началници). Да не стане накрая като СОТ в МВР закриване и частни фирми.
14
0
 
6
 
! Отговори
Гогоолу преди 3 години
Очакваме протест на депутатите от дупесе поради липса на родопски калмари в стола на НС !!!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До анонименСъда не работи ли от 8 до 5? Тук вече сериозно питам.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какви са тия увеличения от 30%, бе? Това е доооста сериозно увеличение. В бизнеса е нормално когато някой служител се справя добре, съвестно и компетентно, да му вдигнеш заплатата. Ама кой бизнесмен би вдигнал заплатите на всички едновременно, и то с цели 30%?!? Държавата сипва много сериозни пари за нищоправещи калинки, които продължавата да правят нищо и да гласуват за тиква бей.
11
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая съдебна охрана освен да проверява лични карти на входа и да пуши цигари пред същия тоя вход, нещо друго прави ли? За един преятел питам.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопоНадали получават по 2000 на месец, но наистина не са се превили от натоварване. Или поне по-голямата част от тях. Да не говорим за това какво е съотношението дежурства към почивни дни, в които си работят на частно някъде.
9
1
 
9
 
! Отговори
Време му е преди 3 години
Щом заплатите са по- малки от рушветите
8
3
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Тия търтеи що искат ! Нищо не работят ,а получават по 2 000 на месец.
7
2
 
5
 
! Отговори
на село ?? преди 3 години
До ЦИНИКкак на село ??там трябва да се работи а и да се дели сламата между 2 магарета - мисията невъзможна за тези бре
6
4
 
4
 
! Отговори
Ами да ходят преди 3 години
да хвърлят яйца - там са клуба на богатите.
5
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
Ще получат каквото искат, напоследък баце дава на всички.
4
3
 
16
 
! Отговори
Вълчо Кумчев преди 3 години
Сълзи ми краставицата за тези нищодругонеможещи !Ако се чувстват подценени да станат неврохирурзи или финансисти ! Това са разсилните в съда ! Колко искат да получават ? Колкото прокурора на Палермо ?
3
3
 
14
 
! Отговори
СИСТЕМАТА преди 3 години
Е добре де хората които работят протестират ОК ! Но тези според мен скоро - скоро 20 години не са помирисвали работа...Прави са другите връщайте се на село !
2
1
 
6
 
! Отговори
Кина преди 3 години
Хахаха
1
7
 
20
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бря тея за ко жа протестират? КЪТ НЕ ВИ АРЕСВА НАПУСНЕТЕ ! ВЪРНЕТЕ СА ПО СЕЛАТА,КОПАЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ ДЖИВОТНИ.АМА СЕКИ ГЛЕДА ЛЕКАТА И МЕКАТА.На селу тряа са бачка.