Аеробика за устата на плажа - чироз вместо семки и царевици

Румънци и роми преобладават на Слънчев бряг
Обновена: 22 авг 2020 14:34 | 22 авг 2020 14:34, Александър Попов
33
Аеробика за устата на плажа - чироз вместо семки и царевици
Снимка: БГНЕС

Сушена риба и други екзотични предложения замениха традиционните семки и царевици по плажовете на българското Черноморие, съобщва БГНЕС.

Бърза разходка из плажовете на Слънчев бряг показва, че тази година, в която туризмът ни пострада от пандемията от коронавирус, санитарните изисквания са поставени на видни места. Според наредбите хората трябва да спазват дистанция, а под един чадър могат да се събират най-много двама плажуващи.

Цените на плажа са по-ниски в сравнение с предходни години – 4 лева за чадър, и 4 лева за шезлонг. На плажа традиционно не се допускат домашни любимци.

Традиционите плажни деликатеси – известни като “Аеробика за устата, гимнастика за зъбите, ламбада за езика!” – царевица и гевреци, вече не се радват на предишния небивал интерес. Вместо това почернели от слънцето продавачи предлагат сушена риба със съмнително качество директно на плажа.

Хотелите по морето все още чакат израелските туристи, за да напълнят казината им. Преди седмица страната премахна изискването всеки гражданин, завърнал се от България, да остава под 14-дневна карантина.

Израел е ключов пазар за българския туристически бизнес – страната ни беше посещавана от над 300 000 израелски туристи всяка година преди пандемията.

Прави впечатлението на множеството румънски туристи, които се наслаждават на българското море.

Не малко са и ромите, които традиционно живеят и работят в европейските страни, но са се върнали в България за почивката си на море.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чероз от зарган е супер мезе, но никога не го купувам от плажа , има си заведения за целта
2
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е лицето на бизнеса в българия!Благодарим на Буда Тивения сикаджия!Още 10 години гербав фашизъм и основния ни бизнес ще бъде рециклиране на метали, хартия и пластмаса!
1
4
 
16
 
! Отговори
Kiril преди 3 години
300 000 израелски туристи? Санитарите къде са?