Хеликоптер ще гаси големия пожар в Свиленградско

Стихията е причинена от трактор, почиствал терени на пасище
9
Хеликоптер ще гаси големия пожар в Свиленградско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Очаква се включването на хеликоптер в гасенето на големия горски пожар, който възникна днес между селата Студена и Дервишка могила в община Свиленград, съобщиха от областната администрация в Хасково. 

Още по темата

7 противопожарни коли, два буса огнеборци, служители на горското стопанство и доброволци се борят със стихията. Тя е била причинена от трактор, почиствал терени на пасище.

Засегнатата засега площ е над 500 декара иглолистна и широколистна гора, уточняват от държавната администрация. От там уверяват, че на този етап няма опасност за населението и близките населени места.

Кодът за пожароопасност в Хасковска област е червен, напомнят от държавната управа, а пресцентърът й разпространи апел на областния управител д-р Стефка Здравкова за повишено внимание и отговорност от страна на всички жители на областта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: свиленградпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да видим кога ще почне да гаси...щот май е по изгодно да изгори, а сетне ес да ппати "експерти" да оценят щетите...Защото ес провежда зелена политика.
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зима иде трябват дърва за горене и за износ към Гърция и Турция.
6
0
 
5
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
До ха-ха-хаТака го маскират! Като прочистване за пасище! Ако има държава на място - ще забрани дърводобива от пожара за 20 години! И собственика на трактора на съд по бързата писта и всичко в троен размер! Един да осъдят - другите ще си помислят преди да палят!
5
0
 
6
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Не бързайте да вярвате на легендите за някакъв трактор. Преди това се огледайте каква дървесина ще бъде обезценена и на колко км е от границите с Турция и Гърция, които от двадесетина години източват на безценица дървесината от българската гора.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да,да, ама неПосле пак да не спазва нормите.
3
0
 
6
 
! Отговори
Да,да, ама не преди 3 години
Собственика на трактора дето е чистил за пасище - на съд по бързата процедура да плати разходите по гасенето и щетите! И конфискация на трактора! Защо около Одрин няма такива пожари! Защото турците като хванат такива ги почват направо, без да си плюят на ръцете!
2
0
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ТОЙ ЖИВОТНИ НЯМА РАЗЧИСТВАЛ ЗА ПАСИЩЕ. ЧЕ КОЙ ЩЕ ПАСЕ. ДА ВЗЕМАТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ОТ ЕС УНИЩОЖАВАТ ПРИРОДА ЗА МИЛИОНИ. ПОСЛЕ ЩО НЯМАЛО ДЪЖД
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
fake news. nema video