Магистралите ни - най-скъпи в Европа, но и най-опасни

Владимир Тодоров смята, че е редно Пътната агенция да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор
24 авг 2020 10:10, Ния Христова
283
 
Магистрала "Тракия" е най-натоварената у нас, но се оказва е и най-опасна. Спътникови снимки разкриват, че мантинелата на мястото на инцидента, където ТИР помете няколко автомобила и уби петима преди месец, е била компрометирана преди удара.
 
Председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров обясни, че след въпросната катастрофа от АПИ са излезли с позиция, че мантинелата е била изрядна.
 
"В скорошната ни история имаме подобен казус, когато компроментирана настилка доведе до това автобус да падне в дефилето на Искъра. Вече имаме повдигнати обвинения срещу фирмата, която е извършила ремонта", заяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.  
 
Владимир Тодоров заяви, че не намира за нормално да имаме най-скъпите магистрали в Европа при цената на труда, която в България е ниска, а те да не дават качествено строителство.
 
"Имаме участъци, които са в порядъка на 10 до 13 млн. евро цена на километър", изтъкна Тодоров.
 
Според него Пътната агенция трябва да се вслуша в експертизата на неправителствения сектор, който анонсира проблеми ежедневно.
 
"Крайно време е да заработи реално тази тол система, за да влязат едни средства, за да може парите за поддържане на тази магистрала да са достатъчни", категоричен бе председателят на УС на Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка бре!
196
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ще кажа - които не е бил в Европа не знае какво е истинска магистрала ... Там се чувстваш направо като в бъдещето в сравнение с Булгаристаан. Хора, пътувайте и се учете за да не ви лъжат лесно с едно "нашите магистрали", които се равняват на някой селси път в Германия, или Англия, или Америка, или Испания или ...
195
5
 
26
 
! Отговори
Jj преди 3 години
Проучете колко къщи са направени с материалите предназначени за магистрали. Липса на контрол и мениджмънт
194
25
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде стига с тая гьобелсова пропаганданай-скъпи в Европа магистралиа дори тол такси не се плащат!Най=лошият участък на Тракия от новопостроеното е тази част строена по времето на Станишев и тройната коалиция,ходи да се оплакваш на Станишев в Брюксел другарю.Не стига че сте построили 170км за 45 години ами и усти имате,нагляри.
193
3
 
4
 
! Отговори
ИДЕЯ!!! преди 3 години
Преди някои да пишат глупости да се информират в: de.wikipedia.org/wiki/Autobahn#Deutschland</a>
192
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро карах по "Тракия" от София до Бургас. Пълна скръб. Това НЕЩО е всичко друго, но не и магистрала. Не е нужно да ходите в Западна Европа. Отидете в една Гърция, Турция или Сърбия и вижте за какво става въпрос. У нас винетки по-скъпи от румънските, а магистралите на бабуни, кръпки и дупки. Цели участъци точно преди Бургас са кърпени, но никой не си е направил труда да възстанови маркировката и така няколко километра караш по магистрала без аварийна лента. С две думи мурдарска работа.
191
2
 
5
 
! Отговори
пепи преди 3 години
До Даката- ти пак на своето.....а след освобождението магистрали е нямало и БМВ също. Добре си беше паважа ,че и калдъръма също . Караш,караш пък спреш ...похортуваш с другите водачи. А сега няма...само издути тумбаци ,мазни и намусени каки по бензиностанциите....
190
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За магистралите питайте Бойко. Нали все се хвали с магистрали!
189
5
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Цена 1 милион на километър ? Време е май да започнат да се плащат реалните цени за строенето на тези магистрали вместо да очаквате народа да ви плаща цените за тези измислени тол системи! Пълни *** под път и над път!
188
1
 
2
 
! Отговори
до 232 преди 3 години
и как го разбраха да обясниш, май щото така ти изнася
187
6
 
1
 
! Отговори
пепи преди 3 години
До Даката- ами така е ...като ходите ,гледате и четете как е на запад...ако бяхте си стояли тук....каквото има това е най-хубавото
186
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И не само Смени темата,това с кюлчетата и децата разбраха ,че е менте,само ти още вярваш.
185
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това нова порция измислици ли е ? Когато карахте по черни и прашасали пътища, пак се трепехте и бяхте недоволни. Сега до морето стигате за 4 часа от София и пак нещо не ви е както трябва. Неблагодарен народ сме !
184
3
 
10
 
! Отговори
Даката преди 3 години
И да допълня, магистталата се затваря след 18:00 часа и в 22:00 пристигат самосвалите да изсипват.По 6 сутринта магистралата я отварят.На другата вечер пак така.Не като в България да ми затварят ленти с месеци!
183
9
 
8
 
! Отговори
Пишман тарикат преди 3 години
Да ,бе забравихте преди десетина години как пътувахте с каруците,даже и цял бизнес се бе появил да се сменят дървените колелета на каруците с гуми и джанти от леки коли.Да се свети Името Му
182
18
 
11
 
! Отговори
Все още не изтрезнял преди 3 години
Ако не беше Бойко още щяхте да пътувате с коне и магарета по черни пътища.
181
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе скъпи,скъпи, ама преди него нямаше магистрали
180
12
 
8
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Нали всички крадци на ДДС в сайта много добре знаете,че Борисов не е зидаро мазач и няма как да разбира и от строителство и качество на магистрали и шосета.За целта има държавни органи!Щом сте се събрали да плюете под сайт с фалшиви новини,имайте доблестта на почтенни,загрижени граждани,каквито явно не сте и да си отправите оплакванията и препоръките към тези органи?!Или доло мутрата щот не ми става и жена ми иска развод!По рано Костов беше дявола,сега е Борисов!Останалите сте светци??!!
179
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До И не самоНяма такава снимка с Борисов И въпросните неща.
178
7
 
33
 
! Отговори
И не само преди 3 години
Не само да най скъпи и най опасни,но и този който се тупа по гърдите,че ги строи е единственият премиер сниман с кюлчета злато , пачки по 500 евро и пистолет. Сцена от Кръстникът....ряпа да яде.