Отделение от болницата в Търговище е под карантина заради коронавирус

Медицинска сестра е дала положителна проба за COVID-19
0
Отделение от болницата в Търговище е под карантина заради коронавирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Второ вътрешно отделение на МБАЛ - Търговище е поставено под карантина, заради диагностицирана с COVID-19 медицинска сестра. До 30 август няма да бъдат приемани нови пациенти, съобщиха от Областния щаб за борба с разпространението на заразата в Търговище.

Още по темата

За контактните в отделението е издадено предписание с противоепидемични действия. Утре проби за PCR-тестове ще бъдат набрани от всички пациенти. На 27 август ще бъде взет секрет за изследване и от здравните работници в отделението.

От Щаба конкретизират, че вчера освен 49-годишната медицинска сестра, в област Търговище има и още един случай на коронавирус. Заразена е и 39-годишна жена от Попово, която е била в контакт с по-рано инфектирана от същия град.

Медицинската сестра е лека клинична форма - има повишена температура, болки в гърлото, чувство на обща отпадналост. Била е на работа в отделението до деня на изследването й. След получаване на положителен резултат от PCR-теста е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на болницата. Установени са домашните контактни - общо четирима души, взети са им проби за PCR-изследване.

Жената от Попово е в добро общо състояние и не се налага да бъде хоспитализирана. Тя и установените й четирима контактни са поставени под 14-дневна карантина.

За недопускане вътреболничното разпространение на COVID-19 в МБАЛ-Търговище са предприети и допълнителни действия по съблюдаване стриктното спазване на противоепидемичните мерки, уточняват от Щаба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари