След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?

Инцидентът стана в събота
24 авг 2020 14:28, Ния Христова
57
След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?
Снимка: Pixabay

Все още се изясняват причините около трагедията, при която 27-годишна жена загина при инцидент с джет на централния плаж в Балчик. Не е ясно и защо е липсвала необходимата маркировка и обозначение за рибарските мрежи през които е преминал джета. Продължава разследването по случая. 

Експертите трябва да определят скоростта, с която се е движил джетът. Това заяви специалистът по джетове Християн Попов пред Нова ТВ.

Още по темата

Той съветва хората, които не са карали такова превозно средство първо да си наемат.

"Джетовете под наем се контролират от т.нар. "джет контрол система". По всяко едно време той може да бъде спрян, може да бъде подаден звуков сигнал към водача. Предварително той трябва да бъде инструктиран къде са позволените зони и къде има опасности", обясни Попов.
 
Той обясни още, че всеки водач на джет трябва сам да преценява скоростта, с която го кара. "Винаги наблягаме на даляна, на който стана инцидента. Предупреждаваме да се спазва дистанция от него", допълни експертът.
 
В събота в района на централния плаж в Балчик стана инцидент с джет, при който почина 27-годишна жена. Той е станал при преминаване през необозначен далян. Ангел Ангелов, спасител на съседния плаж, е станал свидетел на случката.
 
"Беше след работно време. Около 18.15 часа си прибрах оборудването и дадох последен сигнал на плажа. Тогава чух сирена на линейка и реших да погледна. Колегите ми казаха, че има инцидент и ме извикаха. Извадихме момичето. Просто реагирах професионално", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На два пъти е имало случай да се наложи да викам Бърза помощ.По два часа ги чакахме, накрая скандали вдигат,че си им бил "отворил"работа.Един осъден лекар няма в тая държава, а само драпат за заплати да им увеличават.Нито тях, нито тия сестри ги подкрепям, не им е чиста работата независимо колко реват и врещят.
27
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И завистливият *** реши, че щом е с джет, значи е мутра. А ***, защото е Скот, обича всички, които са по-богати от него, да ***. И оправдава собственото си жалко съществуване с това, чв другите са мутри и го били обрали. Истината за този инцидент е следната. Безмозъчен рибар е заложил мрежи, без да ги обозначи. Човек, независимо какъв, повтарям ЧОВЕК, попада на тях и става инцидент. Сега, ако ще и Чикатило да е карал джета, вината е на рибарят. А който се радва на смъртта на момичето в скот
26
0
 
12
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
До Ф.С.В.ТЕ НЕ СА ТУРИСТИ, А ВОДАЧА НА ДЖЕТА Е ЦЯЛО ЛЯТО ТАМ, НА ТОЗИ ПЛАЖ, С ТОЗИ ДЖЕТ и с няколко негови авери с джетове
25
0
 
9
 
! Отговори
Anonimous преди 3 години
До свидетелне говори глупости , даляна прерязва гърлото на жената и остава обезглавена! Мир на душата й!
24
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
До свидетел--Ами колега -прав си -- Тъжно е - Но Тя като майка какво е правила с този гаме-н?? Явно все пак и Тя е искала да се Порадва малко на Живота-- Ама плати скъпа цена!! Жалко!
23
0
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Този Далян е СТАЦИОНАРЕН - ИЛИ КАЗАНО ВСИЧКИ *** ГО ЗНАЯТ -ВИЖДА СЕ И ПРОВОЛКАТА И ДАЛЯНА- НО ТУРИСТИТЕ ВИЖДАТ ЕДНИ ТРЪБИ (ПАЛОЗИ ) И НЕ ЗНАЯТ НИЩО- ОСОБЕННО С НАД 50-60 ВЪЗЛА СКОРОСТ С ДЖЕТ!- ПРОВОЛКАТА СТАВА НЕВИДИМА!
22
4
 
21
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
момичето имаше нещо друго обаче- не жилетка, не кислородна маска, а син! На 5 години! Самотна майка! Живееща само с баща си, в село Сенокос, бедно.. и това момче, което вече разбира всичко остана без майка на 5! Защото един сводник реши да се направи на мъж! Защото той държи джетовете, защото той кара там всеки Божи ден години наред- все пак това е неговото място, неговия джет, той е от местните "гъзари" , които са недосегаеми, дори и за смъртта! И да- остана недосегаем за смъртта!
21
2
 
13
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
тоя и той, спасителя, професионално реагирал. Той разбрал за инцидента, когато колегите му били казали, когато чул сирените и когато дошла линейката. Линейката не е дошла за 3 секунди а поне за 15 минути. Значи инцидента е станал най-малко 15 минути преди тоя да разбере. Де е блял през това време????? Нали затова е там, да гледа какво се случва на плажа. Тоя или не е бил на поста си а по кафетата, или се е правел на Мич Бюкянън пред некви по монокини. Разбрал за инцидента, когато дошла линейката
20
1
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Дядо ми навремето имаше Далян- Палози (тръби се забиват от брега и по дъното в редица и се опъва проволка на тях за да държи целият далян)-Та Далянът е Стационарен (от брега с палози и проволка поне 150 метра навътре и повече) и плаващ-само закотвен -мрежите са *** "вълчи капан) рибата влиза и не излиза-Та Тези хора с Джета -от високата скорост и морска неграмотност са минали точно на проволката между палозите -а Тя е точно на височина за вратовете им! И Даляна не е обезопасен с червени ленти
19
1
 
7
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
До Анонимени кислородна нямаше
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно джета е катал бързо, явно момичето е било с вътрешни иргани на салата от удара във вода с висока скорост, явно линейката се е забавила както винаги. Както се казва ако ти е оисано да се удавиш няма да се обесиш. На 27 е изпуснала доста живот пред себе си за съжаление
17
5
 
4
 
! Отговори
СВИДЕТЕЛ преди 3 години
До Стамат от ВиК-Софияти ако си в беда искаш ли линейката да спре на 150 метра от теб, да кара с 5км/час бавно назад до теб, да слезе лекаря 2 мин след като е спряла линейката, С ПРАЗНИ РЪЦЕ ДА СЛЕЗЕ, да отиде при теб и да каже че ще може само да те превози до болницата!? Надали ще си ок с това!
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отдавна е ясно, че който кара джет е необходимо да подпише задължително декларация за даряване на органи.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо интубиране ? Кислородна маска е достатъчна, за да се улесни дишането, дето ги дават при алергична реакция и астматичен пристъп.
14
7
 
8
 
! Отговори
Стамат от ВиК-София преди 3 години
До свидетел не пиши , небивалици ... инцидентът я е погубил жената . дали лекарят е можел да я спаси е друга тема . ако се наложи интубиране , не съм сигурен дали може да се направи в линейка безопасно . обикновенно оживяват около 10% от интубираните . ако не е имала нерна дейност , това лесно го е установил медикът , възможно е да има пулс още известно време преди всичко да спре . мир на прахът й , никой не трябва да си отива толкова нелепо толкова млад . но не обвинявайте за всичко медиците
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тук всички мерки се вземат след като се е обърнала колата, което ме кара да си мисля, че за да се оправи държавата и за да станем хора като останалите първо трабва да се затрием напълно за да може ограничените мутри да видят накъде води пътя по който са я подкарали:)))
12
5
 
15
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
не ми е смешно за медицинското кино... не ти пожелавам да ставаш свидетел на подобно нещо..травма видима НЯМАШЕ! Беше в безсъзнание, със затруднено дишане, опитваха две жени от плажа да й направят дишане уста в уста...А ЛЕКАРИТЕ...... МАЛЕ ТЕЗИ ЛЕКАРИ..... АКО МОЖЕШЕ ДА СЕ ВИДИ ОТНЯКЪДЕ КАК ВЪРВЯХА БАВНО, КАК ЛИНЕЙКАТА КАРАШЕ С 5КМ/Ч. като се отдалечаваше, как й суркаха ръцете по пода на линейката... кка всички им викахме да й окажет първа помощ, а те казваха, че нямало да оцелее...
11
6
 
5
 
! Отговори
До Свидетел преди 3 години
Много медицинско кино си гледал, с тези интубации, дето ги назначаваш.Може и да си наистина свидетел, но къде и каква и е била травмата, не споделяш.Наистина ще е жалко, ако си прав, че е било възможно да бъде спасена, но за това се надявам да се изкажат професионалисти.Иначе сигурно е било голям шок, да осъзнаеш, че си безпомощен, и дори и минималния и шанс за живот зависи от друг, отдавна претръпнал, действащ просто по протокол и не готов за саможертва.
10
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не, централния плаж на Балчик не е опасен, хората са безотговорни към себе си. Не търсете вината другаде.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще четем за овъргалял се Зил с туристи по склоновете на Рила и ще се чудим как стана това. Справка: сутрешните блокове