След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?

Инцидентът стана в събота
24 авг 2020 14:28, Ния Христова
57
След смъртта на жена с джет – обезопасен ли е централният плаж в Балчик?
Снимка: Pixabay

Все още се изясняват причините около трагедията, при която 27-годишна жена загина при инцидент с джет на централния плаж в Балчик. Не е ясно и защо е липсвала необходимата маркировка и обозначение за рибарските мрежи през които е преминал джета. Продължава разследването по случая. 

Експертите трябва да определят скоростта, с която се е движил джетът. Това заяви специалистът по джетове Християн Попов пред Нова ТВ.

Още по темата

Той съветва хората, които не са карали такова превозно средство първо да си наемат.

"Джетовете под наем се контролират от т.нар. "джет контрол система". По всяко едно време той може да бъде спрян, може да бъде подаден звуков сигнал към водача. Предварително той трябва да бъде инструктиран къде са позволените зони и къде има опасности", обясни Попов.
 
Той обясни още, че всеки водач на джет трябва сам да преценява скоростта, с която го кара. "Винаги наблягаме на даляна, на който стана инцидента. Предупреждаваме да се спазва дистанция от него", допълни експертът.
 
В събота в района на централния плаж в Балчик стана инцидент с джет, при който почина 27-годишна жена. Той е станал при преминаване през необозначен далян. Ангел Ангелов, спасител на съседния плаж, е станал свидетел на случката.
 
"Беше след работно време. Около 18.15 часа си прибрах оборудването и дадох последен сигнал на плажа. Тогава чух сирена на линейка и реших да погледна. Колегите ми казаха, че има инцидент и ме извикаха. Извадихме момичето. Просто реагирах професионално", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Факт е, че не са тествали за алкохол и наркотици мъжа карал джета... Сега даляни, таляни, рапани, приливи, пълнолунието и Ким ще са виновни, само не и заспалия водач на този джет...
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой не знае къде да кара да не се качва?!
6
7
 
34
 
! Отговори
свидетел преди 3 години
ИМАШЕ ПУЛС като я изкараха от водата! Линейката се забави, после я паркираха на 100-150 метра от момичето, лекаря слезе след 2 мин, вървя бавно към нея, а всички викахме да бяга, НЕ Й ПОМОГНА ДА ДИША, НЕ Я ИНТУБИРА, не й оказа първа помощ....а накрая я качиха в линейката на земята, защото нямаха втора носилка, а на първата седнал стоеше мъжа! После ги оставиха сами отзад в линейката, защото имало Ковид... лекарите я погубиха, ако беше дъщерята на дежурния, а не нечия чужда дали нямаше да е друго
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е па безопасен е спреха да карат джетове!
4
16
 
5
 
! Отговори
Джетовец от класа преди 3 години
Даляните са виновни, аз като карам не гледам за даляни, за плуващи, за каквото и да било. Само си карам напред и пера до последно.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко за момичето, мир на душата й! Инцидентите във вода са адски ***, защото човек не си дава сметка, че водата при висока скорост става доста неприятна за среща. А и винаги има шанс да не уцелиш водата, а някоя твърда повърхност. При което и 20км/ч става много висока скорост.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
дайте някаква снимка де, на изуст няма какво да си говоримкои въжета се виждат, той какво е ударил, как
1
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво са виновни въжетата, че тоя дето карао от цялото море отишъл отгоре им.Верно, че сиг има пропуски там с флагове илабалаа, но се виждат съвсем ясно. Какво е търсил там с джета? Вината си е изцяло негова.