Екскурзоводи излизат на протест на 1 септември

От бранша настояват за безвъзмездна финансова помощ от държавата
25 авг 2020 12:12, Ния Христова
23
Екскурзоводи излизат на протест на 1 септември
Снимка: БГНЕС
Екскурзоводите излизат на протест с искане за безвъзмездна финансова помощ от държавата, след като от няколко месеца са без доходи заради пандемията от COVID-19. Трите професионални организации в писмо до премиера настояват за спешни мерки за спасяване на сектора.
 
През последните няколко месеца 90% от заетите в бранша, които са малко над 1400 души, не са работили заради липсата на туристи. В момента те готвят протест на 1 септември, който ще се проведе едновременно в три града  – София, Варна и Бургас.
Още по темата
 
"Ако приемем, че средата на октомври е краят на нашия активен период, много скоро ще направим първа година, в която не работим", каза Ина Тонина, Асоциация на екскурзоводите в България, пред Нова ТВ.
 
"Нашата работа е на нула, не успяхме да се възползваме от никакви мерки", коментира Филип Станимиров, Съюз на екскурзоводите в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Не знам за Мая, но ако тя се асоциира с тия клошари - бездомници и пиячи - биячи няма да прокопса. Все се опитва да яхне народното недоволство, но тука сбъркА. Народът не ги иска тия скинари и безработни
20
0
 
5
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
непротестирали останаха жриците на любовта , манекенките , миските и плейките . ало мая , стегни се !
19
0
 
8
 
! Отговори
Наш Георги преди 3 години
Абе аланкоолу,какъв протест ви е патил и за какво ?! Че няма туристи ли ?! Аз съм единия от тия туристи - и как ще ме накарате да пътувам наняпкъде в този болен свят ?! Дума да не става !!!А преди да протестирате,че няма туристи си помислете за дневните печалби, които имахте от всеки турист - почти всяка ваша екскурзия започваше късно вечерта,а вие това си го пишехте за ДЕН ПЪРВИ -автобусите още не са напуснали Българи,а ден първи свършил ?! Същото бе и с последния ден...Срамота !
18
0
 
11
 
! Отговори
някой си... преди 3 години
Идеално стана с екскурзоводите така-тъкмо цялята 6айка безделници и дъртаци в съюза на екскурзоводите най-сетне 6те глътне вода 4е и без това толкова много лицензирани екскурзоводи на БГ туризъм не му трябват а и като гледам кви глупости дрънкат на туристите половината от тях по Несебър и не само-грозна картина.Сега тъкмо 6те поокапят пове4ето та за тези които останат 6те има работа после.Да не забравят и да благодарят на министерството на туризма за помоща която им оказа
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Екскурзиите и екскурзоводите не са от съществена важност за икономиката на България. Даже не са важни въобще. Ако няма клиенти за услугата ти - фалираш, просто като краставица. Не искам да се взимат от моте данъци и пари за да се финансират безвъзмездно такива хаглеци. Има Бюро по труда, там е за това. Не живеем в социализъм.
16
0
 
21
 
! Отговори
Бюро по труда Банкя преди 3 години
Може да се прекласифицират като овчари.Има тучни ливади и пасища..и овце бол!
15
1
 
9
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
Екскурзоводите да свикват с нямането тъй като от тук нататък по-зле щте става защото големите инклузивни групи туристи,на които те раз4итат ве4е са история и едва ли скоро ще се промени нещо.Да си върнат платените безумни лицензи които ги изнуди Ангел-***-ва да си набавят от никому ненузното министерство на туризма без което БГ туризъм бе6е по-добре от колкото е сега и най-добре да си потърсят нова работа за6тото БГ туризъм е изгубена кауза в близките няколко години със сигурност
14
0
 
23
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
НАЛИ СТЕ ЧАСТНИЦИ ,БЕ....ХА,ХА,ХААААААААААА...КАКВИ ПОМОЩИ ОТ ДЪРЖВАТА ??!!!АМИ , АКО И АЗ ИСКАМ ПОМОЩ И БЕЗПЛАТНО ЛЕТУВАНЕ НА МОРЕТО /ПО БЕДНОСТ/...ВИЕ ЩЕ МЕ ПРИЕМЕТЕ ЛИ "БЕЗПЛАТНО"...???!!!!ЕГАТИ НАГЛЕЦИТЕ .....ИСКАТ ПАРИ--ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА!!!!
13
0
 
21
 
! Отговори
Бюро по труда Банкя преди 3 години
Има много свободни места учители преводачи заповядайте.
12
1
 
16
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
До до неграмотницитеАми тогава да протестират и затова,че няма туристи!Когато бяха въведени мерките срещу вируса,започнаха да ревът че всичко е измислица от ''злите сили'' с цел бизнеса им да загине!Сега няма карантина,но ни вкараха в черните списъци,именно заради премахнатите мерки!Угодия няма!
11
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една пък от тия се изказа сутринта по телевизията,че искали по една минимална заплата,че и да е освободена и от данъци докато не тръгнел пак туризма.Ами тези пари от мен и от другите хора ли да ги вземат *** кифло докато ти си клатиш краката,той тоя вирус може и още 2г. да не изчезне и кво...всички ще ти плащаме на теб щото те мързи да си намериш нова работа.
10
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другари, искам от държавата(разбирай обществото) безвъздмездно Мазерати, може и на старо.
9
1
 
25
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Тук в Англия много англичани започнаха работа във фермите заедно с чужденците, не се срамуват да работят в принудителната отпуска. Да отиват на полето екскурзоводите,работа има.
8
3
 
18
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Давайте бе,искайте,протестирайте,за вас сега е ден година храни!В момента всеки иска нещо,а преди всичко ''оставка''на правителството!Всеки иска сега и веднага!Искате сега,защото знаете,че при служебно правителство ще хванете на Каунья...дръжката!
7
2
 
22
 
! Отговори
Българин преди 3 години
И тез полудяха , разчитат на държавата!!
6
17
 
6
 
! Отговори
до неграмотниците преди 3 години
Абе сульовци, не се изказвайте от колибите, откога и нет са ви прекарали. Щом затваряш летища, спираш полети и ходиш по свирката на немската леля, загробвайки основен отрасъл, трябва да можеш да даваш и помощи като нея, не избирателно. Без тва раздават на батко и братко едри хотелиери, тва са обикновените хора на заплати и си е тяхно право.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката (на автобуса) е написано - "Случаен превоз"!Ако има случай има превоз, като няма случай няма превоз!Какви пари са тръгнали да търсят от народа???
4
0
 
28
 
! Отговори
така преди 3 години
Това е се нарича търговски риск.
3
1
 
30
 
! Отговори
Петров преди 3 години
И на полето има работа, тя е не по малко важна за всички.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе уж всички плюят социализЪма ,пък искат социалистическа мазнинка да им капва.Айде хващайте мотиките ,че доматите поскъпнаха. Това е капитализъм бе хора. Всеки сам се оправя. Каква държава искате да ви дава пари.Забравете ,че туризма ще бъде същия.