Лекарят от Босилеград успя да пребори COVID-19

Той от години работи в Спешния център в Кюстендил
25 авг 2020 11:45, Ния Христова
6
Лекарят от Босилеград успя да пребори COVID-19
Снимка: Pixabay
Лекарят от Босилеград, който от години работи в Спешния център в Кюстендил и беше с положителна проба за коронавирус, се e възстановил и вече е изписан. Това каза главният лекар на здравното заведение д-р Александър Величков, предаде БНР. Медикът се е прибрал у дома в Босилеград и е в болнични.
 
Лекарят има общинско жилище, което е под наем1 в Кюстендил, но често пътувал до Босилеград през ГКПП "Олтоманци". Докато бил в COVID-отделението в кюстендилската болница на свиждане на д-р Симеон Арсов дошъл министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който в този ден е бил на посещение в болницата. Главният лекар д-р Александър Величков каза още:
Още по темата
 
"Ние го изписахме. Той се възстанови и го изписахме. В болнични е. Ние им даваме да починат 3-4 седмици, то не става така бързо, трябва им почивка, не може, в болнични е човекът. Замина за Босилеград, там да изкара болничните".
 
Броят на новозаразените с COVID-19 в Кюстендил и околните райони намалява. В районната болница сега на лечение са двама пациенти, каза д-р Величков:
 
"Имаме един 41-годишен, който е в крайно тежко състояние и е интубиран, на апаратна вентилация, млад човек. Има още една 50-годишна. Тия по-леките се оправиха. Сега останаха по-тежките".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като триете коментари се губи смисъла на дискусията. Махайте ги, но оставяйте номерацията че става каша.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Бързо оздравяване и леки дежурства!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2То пише, че е "изписан" / изписват се само хорал лежали в болница/, ама един кр.етен затова е кре.тен, чете и нищо не може да вдене.Поздравления, Крети ;)
1
0
 
5
 
! Отговори
Мика преди 3 години
Бързо възстановяване д-р Арсов! Изключителен лекар и Човек!