Бебе на 9 месеца е заразено с коронавирус във Враца

Майка му също е с положителна проба, били с контактни с болен
7
Бебе на 9 месеца е заразено с коронавирус във Враца
Снимка: Pixabay

9-месечно бебе от Враца  и неговата майка са с положителни проби за коронавирус. Това съобщиха от областната администрация, цитирани от БТА.

По данни на Регионалната здравна инспекция  жената и бебето са свързани с вече потвърден болен, който се лекува във  местната Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични болести.

Новозаразените са в добро общо състояние и се лекуват в домашна обстановка под лекарско наблюдение, уточняват от инспекцията.

Тази сутрин бе съобщено и за четвърти починал жител на област Враца с COVID-19. Това е 95-годишна жена, която е с постоянен адрес в село Алтимир, община Бяла Слатина. Жената дългосрочно е пребивавала в дома за стари хора "Свети Георги" във Варна, където е диагностицирана със заболяването и където е починала, уточняват от РЗИ-Враца.

Активните случаи на заболяването в област Враца са 12, като двама се лекуват в лечебни заведения, а останалите са на домашно лечение. Общо 28 жители на областта са под карантина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: Врацабебекоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До До 1Можело да продължи с години. А ще продължи ли? *** ***, наливащи акъл в кухата ми кратуна, знаят ли това? А знаят ли, че масовата динамика е непредвидима и остава непредвидима и за всички други неща, които имат масов и случаен характер? Но за другите непредвидими неща нито дума, защото трябва да *** да живея, само със страха от COVID-19.От кухи *** поливане за кухата ми кратуна не искам.
6
0
 
0
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Познавам човек с малки тризнаци на по няколко месеца. И трите деца хванаха пневмония, минаха през болница и се оправиха. Това не ви ли звучи по страшно? О не, разбира се, нямаха COVID-19.
5
2
 
0
 
! Отговори
Даниел преди 3 години
Смешници...Никой не ви вярва на глупостите вече. :D
4
3
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ами опитват се да ви налеят в *** четири, че тава не е грип, а нов не известен вирус ,който може да продължи с години и да има последствия , като испанският грип отнел животът на 30 милиона души в цял свят за две години ,и нямаш никакви гаранции, че утре ще си заразен и ти.
3
9
 
3
 
! Отговори
С. преди 3 години
Има десетки болести които биха могли да засегнат новороденото в много по-голяма степен, но от тях не правят новина.
2
6
 
6
 
! Отговори
Това преди 3 години
ли ви каза теста.А ве стигнахте дъното.То не беше възрастни после на средна възраст и после младежите и на края бебетата.
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво се опитвате да ни кажете с тази новина,и още ли не можете да схванете че никой вече не го взима насериозно смешния ви Ковид?