Дамското рали в Перник се завръща след 50-годишна пауза

Състезанието ще се проведе на 5 септември
26 авг 2020 14:41, Ния Христова
3
Дамското рали в Перник се завръща след 50-годишна пауза
Снимка: БГНЕС
След 50-годишно прекъсване в Перник се завръща емблематично за града събитие – "Дамско рали Перник". Състезанието не е професионално и ще се проведе на 5 септември. В него могат да се включат жени от цялата страна.
 
"Първото такова рали се е провело на 8 март 1970 година. Тогава се е провело в три категории и е имало маршрут", обясни главният секретар на община Перник Мартин Жаблинков пред Нова ТВ. Той се надява, че с подобен тип мероприятия ще се обърне внимание на пътната безопасност в града.
 
"Получихме страшно много обаждания от цяла България. С мен се свързаха две девойки от Северна Македония. Самото състезание ще протече по следния начин – преминаваме административен и технически преглед. След откриването следват слалом между конуси и няколко вида паркинг", каза организаторът Диана Стоянова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Дама преди 3 години
Дамско рали Перник,а снимката от Дамско рали Гълъбово 2019г 😄
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какъв е тоя Ситоен. няма ли Гоуфове
1
0
 
3
 
! Отговори
Участвал преди 3 години
По Татово време ралито не беше истинско, истинското го разгонваше милицията - било не "РАли", а "РАзврат". При демокрецията стана истинско, обаче участничките станаха слаби - след "втория тур" почват да се оплакват, не можели повече и се отказват.