Кметът на Лом забрани сватби, кръщенета, концерти

Преустановява се организирането и на събори в селата
6
Кметът на Лом забрани сватби, кръщенета, концерти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кметът на Лом Георги Гаврилов е издал заповед за отмяна на всички масови мероприятия на открито заради усложнената епидемична обстановка в общината, съобщиха от местната администрация.

Временно се спират сватби, кръщенета, концерти, а също масови мероприятия на закрито като семинари, конференции, репетиции на танцови и певчески състави и т.н.

Преустановява се организирането на събори в селата на общината, а спортните мероприятия ще бъдат без публика.

За намаляване опасността от заразяване с COVID-19 ще се прави ежедневна дезинфекция на град Лом и селата на общината.

Решението е взето след заседание на Общинския оперативен щаб, в което са участвали областният управител на Монтана Росен Белчев, директорът на РЗИ-Монтана д-р Елена Борисова, директорът на ОД на МВР в Монтана старши комисар Пламен Томов и управителите на МБАЛ "Св. Николай Чудотворец" в Лом и на ДКЦ-1 Лом д-р Георги Савков и д-р Чавдар Антонов.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Ломсватбиконцерти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
Ами замени първата буква на "ломляни" с Р и ще разбереш защо е написано така. Иначе щях да обидя малкото останали бели граждани в Лом. А като обикаляте да дезинфекцирате, носите ли си дезинфектанти от вкъщи? Или кметът ги купува от общинския бюджет, демек от данъците на съвестните граждани? И колко минути трае ефектът от вашите усилия? Само едно Ломлянско "мероприятие" е достатъчно, за да заличи тези усилия.
5
1
 
3
 
! Отговори
44 преди 3 години
Това е защото не искат да организират празника на града през септември. По-лесно е просто да напишат забранителна заповед. Безотговорна постъпка на неразбиращ кмет.
4
5
 
3
 
! Отговори
До анонимен преди 3 години
Пише се "ломчани"- а не ломляни. И евала за действията на кмета. А що се отнася до дезинфекцията- събират се доброволци, които всеки ден пръскат с дезинфектант по входните врати, домофоните и звънците на входовете на блоковете. Аз родом съм от там, но в момента живея в друг град. Самият аз 2 месеца бях доброволец и усилията на всички нас дадоха резултат. В момента в Сливен инфекцията намаля драстично.
3
5
 
3
 
! Отговори
СЗО преди 3 години
Браво!Така трябва да бъде и хаирлия да е!
2
2
 
6
 
! Отговори
Северозабравен от Б. преди 3 години
Куку-лудница
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се дезинфекцира цял град? Че даже селата наоколо? Ако все пак е възможно, с чии пари? Как се възпират ломляни от сватби и кръщенета? Как се предотвратяват масови мероприятия /кражби, спортни мероприятия /побои и т.н.? Ако успее, този човек трябва да стане мъж на годината.