14 починали от коронавирус за 24 часа, новите заразени - 162

149 души са се излекували от вируса
27 авг 2020 06:17, Александър Попов
89
14 починали от коронавирус за 24 часа, новите заразени - 162
Снимка: БГНЕС

162 са новодиагностицираните с коронавирус лица през последното денонощие, при направени 3 844 PCR, сочат данните на Единния информационен портал.

Общо 15 751 случая на коронавирусна инфекция са доказани в България, 4415 от тях са активни.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 22; Бургас - 1; Варна - 10; Велико Търново - 1; Враца - 1; Добрич - 7; Кърджали - 1; Кюстендил - 1; Ловеч - 1; Монтана - 5; Пазарджик - 12; Перник - 1; Плевен - 2; Пловдив - 13; Русе - 5; Силистра - 7; Сливен - 1; Смолян - 9; София област - 1; София град - 28; Стара Загора - 7; Търговище - 5; Хасково - 5; Шумен - 6; Ямбол - 9.

10 750 са излекуваните лица, от които 149 през последното денонощие.

В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 741 пациенти с потвърден COVID-19. 60 от тях се намират в интензивни отделения или клиники.

Според Националната информационна система у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са 859, като 10 са за последните 24 часа.

Починалите лица, при които е била доказана коронавирусна инфекция, са 586 - 14 за последното денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До Анонимен 32, 31ЗЛАТЕНА, УЖАСЕНА, РАЗГНЕВЕНА, Убедена... се върнаха от отпуск и са на линия! Добре дошли момчета и момичета! Пожелавам на всички приятен и успешен ден!
32
9
 
22
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Тези дето тестват, са принудени насила. Никой няма доброволно да се тества срещу 100 лева.
31
16
 
18
 
! Отговори
Някой 07 преди 3 години
Не разбрахте ли. Тази година и следващата, а може и следващите 5-10 години и повече, все ще е така. МАСКИТЕ ЩЕ СА ВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ БЛИЗКИТЕ ГОДИНИ. РЕСТОРАНТИТЕ, ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ, ХОТЕЛИТЕ ЩЕ ФАЛИРАТ. ЩЕ ИМАТЕ ОГРАНИЧЕНИЯ ОЩЕ, КАКТО БЕШЕ МАРТ И АПРИЛ. НА ТЕЗИ, КОИТО МИСЛЯТ, ЧЕ НЯМА ДА СТАНЕ ТОВА, ОПОМНЕТЕ СЕ. ВИЕ ЩЕ СТЕ ЕДИНИЦИ КОИТО НЕ СПАЗВАТЕ МЕРКИТЕ И ЩЕ БЪДЕТЕ ГЛОБЯВАНИ. НА ОНЕЗИ, КОИТО ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА, ВСЯКА ВОЙНА ИСКА ЖЕРТВИ, А ВИЕ НЕ СТЕ ВАЖНИ. ВАЖНИ СА БОГАТИТЕ, НИЕ СМЕ ИМ РОБИ
30
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров или Мутафчийски? Мутафчийски - максимум мерки за всички, изолация, забавяне на епидемията с цел избягване на колапс на здравната система; кризата продължава до появата на лекарство или ваксина, ако се появят бързо - жертвите са по-малко; Мангъров - не е ясно, дали ще има ваксина или лекарство, мерките са насочени към по-възрастните, бързо протичане на епидемията сред младите, стаден имунитет. И двамата изхождат от факта, че вирусът не може да бъде спрян без ваксина или лекарство.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си никаква златина, а злостен ***, който повтаря едни и същи опорки под индиго сто пъти с цел да се протъпи чувството за самосъхранение на хората и да стане масово заразяване с много жертви в България. Затваряне на градове може да има само, ако се случи катастрофа като в Бергамо и Милано. Засега са достатъчни маските и избягване на големи навалици и т.н. Знаее се добре какво трябва дасе прави и е леко за изпълнение
28
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: УжасенаТрябва задължително да ходиш и с дамска превръзка, независимо от цикъла, щото... не се знае, може и оттам да излети вируса!
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако изобщо има някаква статистика и "пик" или "плато", по мои наблюдения мога да кажа, че доскоро в Сърбия имаше такова плато или пик, а България беше по-добре. Сега е обратното - В Сърбия всичко утихва постепенно. И новите случаи на заразени, и починалите, и болните на респиратори са по-малко отколкото у нас. Да се надяваме ли, че и у нас ще утихне скоро вълната?
26
23
 
9
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Време е нашия вожд и учител другарят Борисов да наложи пълна карантина, задължителни маски отпред и отзад и излизане от къщи веднъж на 3 дни до окончателна изборна победа
25
14
 
7
 
! Отговори
ДО 19 РОБЕ преди 3 години
РОБЕ ТИ СИ ДОСТОЕН САМО ЗА ПРЕЗРЕНИЕ!ЗА ДРУГО НЕ СТАВАШ!РОБЕ!НОВО НОРМАЛНО ЩЕ ИМА ПОДЦЕНЯВАШ НАРОДА!ТОВА ВИ Е НА ВАС ПРОБЛЕМА НА РОБИТЕ ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ СОБСТВЕНИ РОБИ А СВОБОДНИЯ ЧОВЕК ИСКА СВОБОДА И ЩЕ Я ПОЛУЧИ!РОБЕ!
24
13
 
12
 
! Отговори
ДО 21 ТРОЛА ГЕРБЕРСК преди 3 години
АХА ТОЧНО ТАКА ИЗМИСЛЕНИЯ ГЕНЕРАЛ Е ЧУЖД АГЕНТ И ПРОПАГАНДИРАШЕ ИЗМИСЛЕНА БОЛЕСТ РАЗЛИКАТА Е ОГРОМНА ОТ КОРЕМЕН ХИРУРГ И ВИРУСОЛОГ КЪДЕ СИ ВРЕЖ ГАГАТА *** ГЕРБЕРСКИ?ИЗМИСЛЕНИЯ КОРОНА Е ЦЕЛТА НА СВЕТОВНОТО ГОСПОДСТВО И САТАНИЗМА ВЕЧЕ НЕ СЕ И КРИЯТ ЩОТО ВИ ВИДЯХА ПИПЕТО.
23
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2 Абсолютно погрешно виждане и една и съща опорка повторена вече сто пъти. За да се заразят всички трябва да минат 7-8 години и пак няма да се заразят всички, защото мнозинството от хората взимат предпазни мерки, а установените заразени се подлагат на карантина. Много скоро ваксините ще решат проблема, защото в хода на тяхното тестване се установява, че те създават силен имунитет. Всичко друго са безотговорни фантасмагории, които ще доведат до катасрофични жертви, както става в Бразилия и Мексико в момента и както ставаше в Италия, Испания и Англия
22
8
 
13
 
! Отговори
Генерал преди 3 години
Нагоре и само нагоре. Вдигаме процентите на заразените, яко ще се мре!Гарантирано от нас, от некадърниците от ГЕРБ!
21
16
 
21
 
! Отговори
Разбирач преди 3 години
Тука се пише, че парадоксално Мутафчийски бил прав, а Мангъров не бил прав. Да, така е, Мангъров първи каза, че 500000 българи да ги изкарали, а после, че ще умрат само сухи съчки, а накрая, че ковид ще изчезне. Дипломата му е за късане. Но генерала знае (и Мангъров знае, но нарочно го премълчава), че имаме стари лекари, нямаме специалисти, няма сестри, няма адекватна грижа и народа ходи на лекар само с краен случай. Мангъров агитира младите избиратели, а генерала беше истински загрижен. Факт.
20
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно не се грижат за болните в интензивните отделения.На принципа -който оцелее.
19
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има връщане към старото "нормално", не го ли разбрахте? Затова няма за какво да се тюхкате. Засегната ви била свободата? Тази свобода, за която говорите, ви трябва само и единствено на вас. Тя е опасна за околните и няма място в "новото нормално", щом да си сложите маска и да проявите отговорност е екзистенциален проблем. Манипулирали ви били? Само ви съобщават фактите, пък кой ви е виновен, че не правите адекватни изводи от тях. Сами се манипулитаре с вашите конспирационни теории.
18
18
 
17
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Как не можете да разберете,че всичко се свежда до пари. Клиничната пътека за ковид 19 е 1200 лева.Така че всички, които боледуват или за съжаление умират ще бъдат регистрирани с въпросния вирус.Доц. Мангъров съвсем не е менте, а истински лекуващ лекар, не началник, които не е слизъл от бюрото си и не е виждал болни.Така че четете и анализираите, ако ножете разбира се.
17
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 16В България а ден измират 250 до 300, в това число и тези споменати в статията!
16
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смело напред към поне 20 умиращи дневно! Иначе как ще догоним Швеция?
15
25
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За разлика от менте-доцента Мангъров... Мутафчийски се оказа прав...
14
8
 
34
 
! Отговори
До Елемаг преди 3 години
Разумните сега избягват кръчмите и заведенията. Те не са задължителни! Но магазините..Толкова ли ти е сложно да сложиш маска за няколко минути?! Това не е признак на слабост и глупост, а проява на отговорност към другите и към себе си.