Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но идват есенните вируси

Той съобщи, че се чака доставка на нов бърз тест за COVID-19 от САЩ
31 авг 2020 09:12, Нели Христова
100
Проф. Кантарджиев: Епидемията затихва, но идват есенните вируси
Снимка: БГНЕС

Епидемията затихва, но в края на септември започва циркулация на есенните вируси. Това заяви пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

Още по темата

Учениците трябва да се върнат в класните стаи при спазване на правилата, с изключение на малкото деца, които са в имунен дефицит или са подложени на някакво лечение, призова той.

По думите му за 9 месеца има доста данни за коронавируса, като няма място за излишно нагнетяване на напрежение.

"Заради една такава пандемия не може да оставим децата без образование, хората без работа. Научиха се болниците да лекуват по-добре, ако такова увеличение имахме през зимата, сега случаите щяха да са 10 пъти повече", заяви Кантарджиев.

Той обясни и че предстои доставката на американски бърз тест за коронавирус, който дава много добри резултати за антитела. Тестът не се предполага да е много скъп – цената ще е приемлива.

Според Кантарджиев през последните дни епидемията у нас затихва, а по-високият брой починали е характерен при затихване на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
10
 
18
 
! Отговори
Потребител преди 3 години
На проф.Кантарджиев имах някакво доверие,а сега"епидемията затихвала",ами ще затихва след като пращате учениците на присъствено обучение! Или всичко е политика,да се изкупят учебници,помагала и т.н.,а после епидемията ще се върне с пълна сила и ще се мине на дистанционно! Защо си играят с живота и здравето на най- милите ни-децата!
71
14
 
5
 
! Отговори
Николина преди 3 години
Трябва още от сега да се върнат КПП тата. Пълно затвяряне по домавете, никакви социални контакти, носене на маски и в къщи, никакви присъствени училища, никаква работа, освен дистанционна, тотални проверки, глоби и затвор в изолирани килии.
70
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Кажи: - Както каза господин Мангъров, така протичат събитията и не говори повече! Бойко с невероятния си нюх на хитра хиена за 2 месеца се ориентира, зачете човека и дори му се предложи в знак на признание! А тея фелдфебели продължават да воюват! Преди 30 години американски кораб откри забравени от ВСВ японци на остров в Тихи океан. Ония не знаели, че войната и приключила и ги посрещнали с насочени пушки!
69
1
 
14
 
! Отговори
Инелектът преди 3 години
Пандемията затихва преди да се случи. Уникален вирус! Хайде недостойни ***, е атака!
68
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бабите и дядовците едно време да не са носили маски бе?!А живеят по 80-90+ години!Това е нарочно пуснато и много добре е направена сметката да не *** масово,а само 2 на 100 човека.Хем страх,хем си плащаш!Стрижба яка на овцете и това е!
67
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 66Как от къде?Пускат ги не знаеш ли?Баба ти навремето да не е боледувала от грип?Настине малко,сложи лук в носа,разтривка с ракия,компрес,греяно вино с черен пипер,греяна ракия и минава.Грип обаче е като ковид-19,изкуствено създаден иначе безработни аптекари и доктори.Бялата мафия трябва да печели от нещо.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затихва, затихва ... защото идва началото на учебната година и на властта й трябва да демонстрира , че е нещата в държавата се нормализират. Нормализирани са само, че ... друг път!
65
0
 
12
 
! Отговори
офф преди 3 години
До Пич -такъв е живота, от както свят светува! Здравите не трябва да бъдат заключвани, заради неколцина болнави с имуно дефицит!
64
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде идват есенните вируси всяка година?
63
1
 
1
 
! Отговори
DO 56 преди 3 години
АБЕ ПАТКАНЧЕ КАКВО ЩЕ ТИ КАЗВАМ ОТВОРИ РЕЧНИКА НА ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРСКИ ИМЕНАБЕЗ ТУРСКИ ФАМИЛИИ И ЩЕ НАМЕРИШ МИЛИОНИ ИМЕНА ЧОВЕШКИ БЪЛГАРСКИ БЕЗ КАРА МАРА МУТАФИ ФАНДЪЦИ КААНТАРИ И ДР.ТУРЦИЗМИ ОСОБЕННО ЧОРБАДЖИЙСКИ !СТАРИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЧОРБАДЖИИТЕ ГИ НАТИКАХТЕ ПО УПРАВЛЕНИЕТО НА ТУРЦИТЕ СМЕНИХТЕ ИМЕНАТА НО ВАШИТЕ ТУРСКИ ИМЕНА НЕ ГИ СМЕНЯТЕ ЗАЩО БЕ БЪЛГАРОФОБ?
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПичКой е против хората с имунен дефицит да спазват карантина и да се пазят?!? Стига сте вменявали чувство за вина. Нека рисковите групи да са под карантина, нека да се създаде система да се снабдяват с покупки по домовете, без да излизат. Никой не е против! Но не дръжте милиони хора затворени и без работа! Аз стоях 2 месеца без доходи, а дори не познавам човек с имунен дефицит!
61
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
уморихте населението на земята, жив човек не остана, само драскачи като нас
60
0
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Сега ще видите вие кон боб яде ли?!И магаре стока ли е?!Пърди ли турчин в джамия?!
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коя епидемия?
58
2
 
6
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Ако знаете само колко човека се удавиха това лято в Гърция от коронавирус! Аз обаче спазвах трите Д- дзадзики, дегустация, деинтоксикация и оцелях!
57
3
 
7
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Преброихте ли колко хора измряха от онова интервю,дето ви казах,че много хора ще измрат?!Бройте,бройте и кажете,че са малко после!
56
5
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
почна вече да се пълни със зажаднели за софеата се лян ду ри с нисък праг на възпитание и вируса почна да се разнася в хаоса и диващината, които те създават. много селски и *** народ и комплексиран. вижда се и по визия, маниер, шофиране и мислене и тн... октомври с всичките *** със селко чувство за душевна нищета и комплекси, каращи като на село с немския трошляк ще разнесат вируса като фекална маса по мутроморието
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все повече се убеждавам, че напразно си блокирахме икономиката цели 2 месеца, истерии, карантини, затваряне на паркове, КППта. Инициаторите на тази огромна грешка, трябва да бъдат съдени!
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До MOETO E БЪЛГАРСКОКажи го де.Кажи си българското име.Или те е срам?А?Защо те е срам?
53
2
 
2
 
! Отговори
DO 53 ГАНЬО ЦЪРВУЛАН преди 3 години
*** С ИЗКАЗА СИ ОБРАЧАШ БЛИЗКИТЕ СИ И ДЕЦАТА СИ АКО ИМАШ ТАКИВА НА СМЪРТ И ГЛАД И РОБСТВО,НО ПОНЕЖЕ МИСЛОВНАТА ТИ ДЕЙНОСТ Е СВЕДАНА ДО МИНИМУМ ПОЛУЧАВАШ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ ДА ПИШЕШ СРЕЩУ СЕБЕ СИ И СВОИТЕ БЛИЗКИ!ТОЛКОВА ЗА ТЕБ ***