Помощ от военните за пожар в Сакар планина

Още едно огнище се е активизирало след стихията в хасковско село
2 сеп 2020 08:23, Петя Славова
2
Помощ от военните за пожар в Сакар планина
Снимка: БГНЕС

Втори сериозен пожар в рамките на вчерашния ден е избухнал на територията на Хасковска област, съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

След стихията до хасковското село Александрово, при която за часове днес бе затворена магистрала "Марица", огнище се е активизирало в Сакар планина между свиленградските села Равна гора и Щит.

Още по темата

Там на място работят десет автомобила на "Пожарна безопасност и защита на населението" - Хасково. На този етап огънят е обхванал голяма територия от сухи треви, храсти и гора. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е поискала през утрешния ден в потушаването на пламъците да се включат и военните, посочиха от държавната администрация. Поискани са и били и два тежкотоварни автомобила и хеликоптер, които да са в готовност да помогнат в гасенето на пожара днес, предава БТА.

Шест пожарни автомобила от други области са били повикани да включат в ликвидирането на огнищата в областта. Само за вчерашния ден са постъпили 14 сигнала за пожари, информират от държавната управа, като цитират информация от регионалната дирекция на пожарната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
лошо няма, само че като стане въпрос за заплатите им и всички скачат на нож, сякаш са им най омразните. Нали се сещате че и те уж са на 8 часов ден,но като свирне тръбата тръгват и не питат колко е часа.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала една институция като хората да имаме