Деветима служители са с COVID-19 от забавачката в Русенско

Двама са в болница, 7 души се лекуват вкъщи
3 сеп 2020 14:58, Анисия Иванова
4
Деветима служители са с COVID-19 от забавачката в Русенско
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Деветима са вече диагностицираните с коронавирус служители на детска градина "Мечо пух" в град Сливо поле, област Русе, след като вчера там бе обявено огнище на заразата, съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град.

За последното денонощие има нови три случая - две учителки, които са на по 59 години, както и 49-годишна служителка.
От общо деветимата заразени двама - 41-годишна хигиенистка и 61-годишна учителка, са на болнично лечение, а седем души са под домашна изолация.

От щаба информират, че останалите 10 служители в детската градина са с отрицателен резултат за инфекцията.

Още по темата

Регионалната здравна инспекция продължава епидемиологичното проучване, като детската градина е затворена. В сградата е извършена основна дезинфекция на всички помещения. Всички 26 деца, които са били контактни, са поставени под домашна карантина.

По повод на ситуацията в дома за възрастни хора "Възраждане" в Русе от Областния оперативен щаб информират, че вече 74 потребители са преборили инфекцията.

Огнище на заразата в социалното заведение бе обявено на 23 юли тази година, като до момента 96 са диагностицираните с коронавирус. От тях 86 са възрастни потребители. Десет души бяха заразени от персонала на дома - деветима са излекувани, а санитарка все още е под домашна изолация, припомня БТА.

От щаба информират, че през последното денонощие е починала 84-годишна жена с COVID-19. Тя е била с придружаващи заболявания. Така смъртните случаи в социалното заведение вече са девет.

От останалите трима заразени възрастни потребители двама са на болнично лечение, а под домашна карантина е 79-годишен мъж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
3
 
! Отговори
До2 от Родител преди 3 години
Всеки сам преценява дали да поеме риска и съответно отговорността за своето и на близките си здраве. Моето дете не е ходило НИКЪДЕ тази година, не слагай всички под общ знаменател.
3
2
 
7
 
! Отговори
fff преди 3 години
дано минем дистанционно пак
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Започна цирка..явно похарчените милиарди за училища и градини,ще стоят празни,искат онлайн да учат,по морето в хотелите и пълно с деца ,къдя е вируса там бря докторя ,басейни ресторанти,а на плажа няма къде да постелиш кърпа ,къде е вируса ?
1
5
 
9
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
Днес в забавачката , след 15-и септември - във всички училища . . . :-(