Засилен трафик заради почивните дни, полицията на крак

Униформените ще проверяват за алкохол и дрога
12
Засилен трафик заради почивните дни, полицията на крак
Снимка: БГНЕС

Очаква се засилен трафик заради задаващите се три почивни дни. "Пътната полиция" предприема допълнителни мерки за повишаване на пътната безопасност в страната.

Планира се операция за обезпечаване на трафика на излизане от столицата и по основните пътни направления, както и при завръщането в края на почивните дни, съобщи инспектор Лъчезар Близнаков.

"Извадени са на терен всичките екипи на "Пътна полиция", които ще бъдат подпомогнати от екипи на "Жандармерията" и "Охранителна полиция". От СДВР в столицата са взети мерки за обезпечаване на основните булеварди, регулиране на движението от служителите. Екипите на жандармерията ще се движат успоредно с транспортния поток по главните пътища с цел извеждането на агресивни водачи", обясни Близнаков.

Вторият етап на операцията е насочен към контрола за водачи под въздействието на алкохол или наркотици.

"Той ще се проведе в рамките на повечето населени места, курортните градове, покрай увеселителните заведения, питейни барова. Това решение е взето на база на притеснителни данни от миналия уикенд, където след анализ констатирахме доста голямо завишение и на пътнотранспортните произшествия с водачи, които са употребили алкохол", каза още той.

Тревожни са резултатите от приключилата вчера акция на полицията, каза главен инспектор Николай Крушарски.

"Най-много са констатирани нарушения за неизползване обезопасителните системи на автомобила, както и каски на мотоциклетите - над 1100 водачи са наказани за това нарушение. Паралелно с това са установени над 15 000 нарушения за превишена скорост".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отново в храстите
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво бай Мицифай е на крак като е обикновен уикенд..., ааа да, за да отчита дейност похапвайки мазни дюнери на стоянката като шумкар в дърветата с триногата и отчитайки глоби на данъкоплатците, които и без това му плащат заплатата на узаконения престъпник криещ се зад значка и униформа за да може той по цяк ден да яде в полицейския стол кебабчета по 6 ст. и да ползва безплатен държавен фитнес...!!!!!!!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз чакам класиката- "Акция за пожарогасител и аптечка", защото си купих нов от Кауфланда и вече съм почти редовен. Носете и една две крушки, че ако има в колата, сменяте и не глобяват. Аз купих по трудния начин-след глоба фар.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези ако са на крак аз съм на глава долна ...
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глад мори минцюлатити. От началото на извънредното положение, кьорав лев кеш не могат да сгънат. Протриха си банковите карти миличките. Подложени са на такова унижение. Дано сега захлебят, че двойка толкияци си делят две бимберици в края на смяната, а доайените на рушветчилъка и мурафетчиството плащат с карта. Срам голям.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж за това си прав нали според конституцията официалния език е български и всички надписи трябва да са на български
2
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 3 години
А кой ще пази осраната лоена тиква?!?
1
1
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Започва се новата лапачка ...една стотинка не давам на тия фашисти !!!!!