Валежите спират, облачността навсякъде ще се разкъсва

Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса
4 сеп 2020 08:48, Елка Василева
0

Минималните температури за тази сутрин са от 16 до 21 градуса, по морския бряг до 20-21.

Денят започва с облаци и превалявания над източните райони от страната и слънце на запад. Постепенно валежите ще спират и следобед облачността над цялата страна ще се разкъсва.

Това прогнозира синпотикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Според прогнозата й максималните температури ще бъдат от 27 до 32 градуса, в Добруджа до 25. Температурата на въздуха по черноморските ни курорти ще бъде до 28-29 градуса.

По Черноморието, преди обед ще има значителна облачност, с превалявания. Следобед облаците ще се разкъсват. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 27 до 29 градуса. Морската вода е с температура от 26 градуса по северното крайбрежие до 27 градуса по южното. Вълнението ще бъде умерено.

Над планините ще се развива купеста облачност, значителна над Стара планина. Максимални температури на 2500 м височина ще достигат около 13-14 градуса, а на 1500 м до 20.  

В събота и в неделя ще бъде предимно слънчево, като в неделя следобед облаците по южното ни черноморско крайбрежие ще се увеличават.

В понеделник над южните и над източните райони ще бъде дъждовно. По южното черноморско крайбрежие ще превали. Във вторник ще има повече слънце и постепенно отново ще се затопли.

A от днес времето рязко се променя. Започват валежи от дъжд, които ще обхванат цялата страна. Причината е размит студен атмосферен фронт. На картата преобладава и оранжев код за значителни валежи и гръмотевични бури.

Валежите на места ще са интензивни, придружени от силен вятър, дребна градушка и количества до 30-40 л/кв.м.

След преминаването на студеня фронт, температурите у нас, постепенно ще се повишат, но трудно ще надвишават 33 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари