Прекратиха издирването на втория удавник в Синеморец

На плажа е нямало спасители, въпреки че ивицата има концесионер
5 сеп 2020 20:33, Анисия Иванова
21

Заради бурното море спасителната операция на плаж Силистар край Синеморец беше прекратена.

Днес мъж се удави там, а водолази часове издирваха и втори летовник, който е бил погълнат от вълните.

Удавеният мъж е на 52 г. от Плевенско. Той е влязъл във водата, за да спаси съпругата си и още една жена , които започнали да се давят и успели да се хванат на скала на 50 метра от брега, разказват очевидци.

"На скалите имаше две жени, стояха повече от час, дойдоха отнякъде спасители и ги извадиха. Нашият приятел явно го захвана вълната", сподели очевидец.

Още по темата

Медици, които са били на плажа, са оказали първа помощ на извадения от морето мъж, но не успели да го спасят. Линейката е пристигнала 30 минути след подаването на сигнала за инцидента.

Водолази и доброволци издирваха с часове и втори мъж от Стара Загора, погълнат от морето. Спасителната операция беше прекратена в късния следобед заради бурното море.

"Опитахме се да го спасим, но морето беше много бурно и този път не успяхме", сподели един от водолазите.

На плажа е нямало спасители, въпреки че ивицата има концесионер.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Не се научиха тези от провинцията (и София) че при нас в такива вълни и то без умения за плуване -въобще не ТРЯБВА ДА СЕ ВЛИЗА В МОРЕТО- НАЙ МНОГО ДО КОЛЯНО ДЪЛБОЧИНА!!
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бях на 17 и тръгнах да плувам след две чехкини.Те влезнаха навътре и аз подир тях,да им покажа че съм пич.Едвам излязох жив.После дойдоха при мен и ми казаха че са от национала по плуване.За малко да се удавя като първият левак.Та чехкините ми казаха,че са се върнали подир мен та да не вземе да стане нещо.Още тогава разбрах,че морето не е за мен,и никога повече не съм се правил на ,,мъж'' в Морето.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалко, но докато не проодолеем някои неща ще е така. Дисциплината, съобразяването и спазването са ни чужди.
13
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идваш от Плевен и влизаш при такова вълнение и мъртвак... Трябва да не си много добре с главата. Това не го правят и морските чеда.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мога да плувам но откакто преди много години тъппото дъно изчезна от под кракара ми и едвам изплувах съм като #7. Сега аромата на морето и шума на вълните ми стига
11
6
 
9
 
! Отговори
До Сахар преди 3 години
В Гърция също на много места няма спасители. Но като цяло при много от плажовете морето е спокойно. Е не на всякъде и винаги - има и много сериозни вълни понякога. При нас почти винаги флага е червен. Но най-голямата причина да предпочета Гърция е чистотата и отвратителното поведение на нашите мутри. Позаимаха се, но пак не им увряха главите, че туризъм се прави с любезноо отношение към хората и внимание към всеки детайл - чисти стаи, добра храна, забавления, спасители на плажа и т.н. и т.н.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тия жени какво правят на 50 метра навътре при условие че е вълнение. Морето не е за всеки *** който се мисли за плувец.
9
3
 
17
 
! Отговори
Сахар преди 3 години
Има концесионер, за да събира такси, но няма концесионер да осигури спасител.Затова все повече хора ще предпочитат Гърция, въпреки че е по-скъпо.
8
2
 
33
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
И като има спасител какво очаквате?Ще ви каже,че морето е опасно за къпане/плуване и ще получи отговор 'Абе ти ли ще ми кажеш какво да правя'!Същото е и в планината зимата!Казваш му лавиноопасна зона,отишъл да се прави на пич,за пред фейса,после върви го търси под снега!Другия 'интелектуалец' беше тръгнал да катери по нова година Витоша гол,после реве що не го пуснали в хижата
7
4
 
17
 
! Отговори
Еми... преди 3 години
Концесионер има, ама само за да прибира такси. Пари за спасители няма, нали салфетки тряа се хвърлят в кръчмето, дето пак е на концесионера. И вече вижте ме, аз съм голям, живота на хората не ме интересува, важно е да съм голям с малките гълтачки. И те така.
6
4
 
18
 
! Отговори
Азз преди 3 години
Аз бях в Обзор - там на 2-и септември спасителите изчезнаха и след това плажът на практика стана неохраняем. Не че някой някъде беше съобщил официално, ами просто така - кабинки има, спаители не...
5
2
 
36
 
! Отговори
Мъдрост преди 3 години
Мойто "море" протича главно на барчето до плажа. 63 години не ми се е случвало да се давя.
4
3
 
35
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
Двама приятели психотерапевти лежат на плажа и пият бира... Изведнъж откъм морето се дочува панически крясък:"Помощ! Помогнете! Давя се"Единият психотерапевт спокойно отпива от бирата и казва:- Струва ми се, че този господин има проблем...А другия отговаря:- Да, но важното е, че вече го е осъзнал и говори за него...
3
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чичото е решил да се прави на герой пред жените, вместо да изчака спасители, и се е превърнал в храна за рибите. Живота е жесток, сeляни.
2
13
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВЛЕЗНАЛО ДА ПЛУВА!!!!!МОРЕТО НЕ Е ЗА ПЛУВАНЕ А ЗА РАЗХЛАЖДАНЕ И ХОДЕНЕ ПО МАЛКА НУЖДА!!!
1
7
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ДА БЕ ДО ШИЯТА САМО ВЛЕЗНАЛО, НЕ БИ С ВОДА СЕ НАГЪЛТАЛО!!!