В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.