В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
12
 
22
 
! Отговори
бай Пешо преди 3 години
За съжаление радевисти и божковисти опорочиха празника.
177
12
 
25
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
176
0
 
15
 
! Отговори
МразимЕ се бе, и так преди 3 години
ще е завинаги. Не е важно аз да съм добре, важно на вуте да му е зле. Народа винаги е бил разединен и на групи мразещи останалите.
175
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
плакатите повечи от хората оня с кюлчетата много стиснат да беше платил на повечко народ
174
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нито един протест,едното при НДК е най=после някаква обществена реакция на опита за ПРЕВРАТ на отровните и плащачите им начело с метреса РадОФ!Едните са уплашени от алтернативатаа другите са лум..пени и полезни ***..оти на БКП и нейните разклонения.Не държа да съм в единство с метежници!
173
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с кого да се обединим с оня с кюлчетата нема как оти ние немаме кюлчета
172
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце е платил с една от банкнотите 500 евро за тоя протест
171
3
 
18
 
! Отговори
веднага преди 3 години
Отстранете тримата *** от Платеното трио на Черепа от протеста за да не го провалят.
170
8
 
9
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Преброих 18 чифта крака! СмЕх!
169
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мабифестация в подкрепа на милиционерите.Някой да е чул милиоционер да е емигрирал? Не, защото ГЕРБ се грижи изключително добре за тях за да може да ги закриля
168
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
смърт на комунизма.свобода за народа!
167
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кой нормален подкрепя мутрите и герп???
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На път сме с тая кавга да затрием съединението. Двама се карат ЕРдоган печели. А сетете се защо? Още през 90-те години сме предупредени от Слава Севрюкова, че съседна нам страна ще се опита да откъсне част от живата плът на страната ни. Карта на велика Турция скоро не са ли показвали, на онзи турски депутат?Държавността сега в упадък ли е, както казва Слава Севрюкова? Остана и да си спомним за причината да паднем под османско владичество - пак вътрешни кавги!
165
7
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Ние днес Копитото,Камен Дел,Черни Връх и обратно 6ч с две почивки за по една ракия и по една чорба,тренировка за другата седмица Мусала:):):)Немам сили за контрапротеста:):):)Утре тръгвам по центъра да глобявам катунарите:):):)200 кинта на палатка е акта:):):)Просо кажи в кой катун и в кой вигвам си да не те глобявам:):):)Колега си кво да те права:):):)
164
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че Борисов не е супер, но дори като *** диспечер на икономически интересиНе пречи на бизнеса да се развива.БСП нямат моралното право да искат властта, защото са двулични.Сред тях има неприлично богати хора при това забогатели чрез корупция, докато БСП бяха на власт и същите тези говорят за социална държава .Вземете миналото дори на г-жа Корнелия Нинова.
163
3
 
10
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Обрахме не една мандра . Кашкавала се оказа менте. Ме е вкусен като едно време. Бклк
162
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отряда "народен юмрук" поздравява Радев с песента от филма "На всеки километър" -Нас червеното знаме роди.....9 септември е празник на комунистите и партизаните обирали мандри за себе си!
161
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вождове много.Индианците намаляват. И баламите
160
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едните искат един вожд/цар другите искат друг вожд. Никой не иска да бъде себе си.Ако може всички глупости да правим и един да ги представя като мъдрости. Е как да получиш верен резултат като работиш с грешни стойности . 0+0 никога няма да бъде 2!!!! Ще бъде две нули. Тук някой пишещи имат за цел да не дадат да се разбере от искащите да прогледат и разберат, че царя ГОЛ. Просто Борисов е супер а Радев смешен за тия хора и едва ли не всички с тях да се съобразяват.
159
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не пада сам вътре.Питай мутрите.