В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 178Който гроб копае сам пада в него.
157
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да отваря Белене . Ама не централата ,онова другото място.Че няма оправия.
156
1
 
6
 
! Отговори
Комунист(R) преди 3 години
Накрая ще остане само един .Той. Обаче ще страда от разделение на личността .
155
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов поне е доказал, че не цепи басма на конвенции, джендри, стратегии, еврочиновници, посланици и какви ли не още.
154
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещастниците 2 месеца ходят по мъките и накрая ги набиха хубаво за урок.
153
12
 
6
 
! Отговори
Комунист_R преди 3 години
При комунизма няма мафия и всичко е в ръцете на народа.Трябва диктатура на пролетариата.Смърт на фашизъма.
152
14
 
13
 
! Отговори
българин преди 3 години
Все повече ще подкрепяме протестите срещу диктатора бивша мутра от СИК! Успяла през годините,скачайки от пост на пост в държавата,да се"облече в държавна власт"! Но методите му на управление не се промениха!Бетонира се във властта но не за дълго! Браво на тези млади хора връщайки се от чужбина отвориха очите на много българи!А относно "контра протестиращите".Дедовци и баби са ни ясни! Къде бяха до сега 2 месеца?България ще я има и се развива и след ГЕРБ и др Борисов! Да свалим диктатора!на 10ти
151
17
 
8
 
! Отговори
Русофил преди 3 години
Президента не разделя никой ГЕРБ мафията разделя народа с пари и подкупи да гласуват за тях.Путин е ВЕЛИК и ще бъде цял свят се съобразява с Русия.Благодарни завинаги че е има българия за освободителите.
150
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То е ясно, че тук всички пишат против Радев а в Mediapool всички пишат против Борисов. Е, ама кой пише ЗА България?? Тия двамата си гледат егото. Обвинява Радев, че разединява. Ама как да обединиш зехтин с вода? Не всички могат да се обединят. Правителството разбира обединението ако президента го защитава. Президента не иска да защитава правителство самохвалко и компрометирано.Просто и ясно.Едно време българите са направили Съединението не управниците. Сега пак българите правим Разединението.
149
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
К,ВА ПОДКРЕПА ЗА УШАВИТЕ МУТРИ ,ЗА КАКВО ДА ГИ ПОДКРЕПЯМЕ,ЗА ТОВА,ЧЕ СЪЩИТЕ СА ЦЕЛИТЕ В ТАТУСИ С НАЦИСТКИ НАШИВКИ С ЧЕРЕПИ НА УНИФОРМИТЕ И ПРЕБИВАТ МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИ ХОРА И ЖУРНАЛИСТИ С БОКСОВЕ И ПАЛКИ ,А ОСТАВЯТ ДА БЕЗЧИНСТВАТ ДОКАРАНИ ОТ ТЯХ ФУТБОЛНИ УЛТРАСИ. НЕ ПОДКРЕПА,А УВОЛНЕНИЕ ЗА ТИЯ УНИФОРМЕНИ МУТРИ И ДА ОТИВАТ НА ТРУДОВАТА БОРСА.
148
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да обесим триото. И ще са приберат.
147
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 2 месеца "протести"... резултата е 60 на 0 в полза на Бойко и Гешев..Ха-ха-ха.
146
2
 
4
 
! Отговори
Човек от провинцията преди 3 години
*** ГЕРБ И БСП САМО СА ЛИЧНОСТИ И НАНИКОЙ НЕ МУ ПУКА КОЙ ЩЕ МРЕ И КОЙ ЩЕ ЖИВЕЕ И ЗА БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА МЛАДИТЕ ХОРА КЪДЕТО СА ВЕЧЕ 33Г. Вия ги закопавате вие политиците и на края държавата няма да я има вече
145
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как си личи, че всички палакати там са правени от един и същи човек. Роднините на милиционерите са ги впрегнали на протест.
144
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9 септември идва......Хи хи......то и сСсР то дойде и си отиде без пушка да гръмне.вансеремос.
143
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александър Батенберг e княза след съединенито.Но това в социалистическата история на България не се изучаваше.9 септември беше денят на шумкарите от отряда "народен юмрук", които окрадоха България!
142
6
 
14
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Според бТВ и Светослав Иванов (120 Минути) излиза така, че полицаите сами са си организирали мятането на бомбички, павета и всякакви други предмети. Заради едни Дубайски милиони една доскоро обективна и уважавана медия се превърна в пародия.
141
14
 
4
 
! Отговори
Комунист (R) преди 3 години
9 септември идва
140
23
 
3
 
! Отговори
СССР 2 преди 3 години
Време е за СССР 2. Първо може да се направи съюз между България, Белорусия, Сърбия и Русия, и после и другите сами ще искат да се присъединят, в източна европа живеят много по зле от преди и ще става все по-зле. Само Белорусия която остана с Русия си запази стандарта на живот от времето на СССР и там днес живеят добре.
139
3
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 3 години
Имаше демонстрация и в Козлодуй.