В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23 протестиращи пенсионери от контрапротеста прибраха ли се?
137
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПловдив - столицата на Източна Румелия.--------------Ако бяха софиянци щяха да си останат в Румелията, само и само да бъдат столичани.
136
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се обединят мутрите ,само на протестъри ще ми станете.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пловдив - столицата на Източна Румелия.
134
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БСПИзпуснал си козите,другарьо.Можеш да се пробваш при Ким Че Ун в С.Корея.
133
14
 
10
 
! Отговори
Тим преди 3 години
От всички наследници на БКП, ГЕРБ се оказа най-крадливата! Като личен охранител на бай Тошо, Тиквата приложи тоталитарния опит, но и в това надмина своя учител! Ония хора не си позволяваха да крадат така безогледно. Те трябваше да построят следвоенна България със своите пари и собствен труд, а не с европейски средства! Нашият *** се бие в гърдите:И това им направих, и това им направих... Е как няма да краде! За всяка магистрала получаваш от ЕС 50 пъти повече от нужните. 49 части за него...
132
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Моите деца и двамата са под 30 години и нямат намерение да се махат."Ами прав си. В тая държава си има нужда от милиционери.
131
10
 
4
 
! Отговори
Иван преди 3 години
И аз ще на пускам България нищо няма да на правят протестиращите няма волята и желанието да го свалят Бойко Борисов премиера нищо не става във тая държава да те мачка за едното нищо и пенсия няма да взимам толкова са гадни хората във България нема до къде
130
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми махайте се.Сега ще си го преместя.Само за да стане вашето дай да направим една гражданска война и да доведем омразата до крайност. А може би искате и кръв?НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ.Моите деца и двамата са под 30 години и нямат намерение да се махат.Сега се скъсайте от мъка.
129
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди малко пиех кафе на "Витошка" и минаха протестиращите против Радев.Ами какво да ви кажа...Точно един автобус много възрастни хора, тип "безнадеждно болни".Вяли, омърлушени, без никаква вяра в смешните си, раздадени плакати.Жалка гледка.
128
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите защо не се приберат в къщи и да оставят тези ,там горе да си въртят държавните работиЩо се бъркат дето не им е работата.И полицията малко по смело да пердаши. Най вредни са журналиста ,мисирките .
127
16
 
3
 
! Отговори
СССР преди 3 години
ЕС и НАТО вън от България!! Скъсване на всякакви връзки с ФАЩ и Запада!! Съюз с Русия и Китай!За това протестират милиони хора в България.
126
11
 
7
 
! Отговори
Вуте преди 3 години
До вуте...Много обичам, когато герберастки кухи кратуни, почнат да ме имитират... Наздраве...)*** обединение с айдамаци гербофили нет!
125
1
 
3
 
! Отговори
Русия преди 3 години
До Айде беЗащо не се вълнува от Съединението? Защо всичко се завоалира от БКП пред СССР?
124
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон Тиквун е до шията в тиня,но и резидента се е устремил със сврх-голяма скорост натам.
123
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Получи се лоша комбинация от страхлив премиер и злобен неадекватен президент!
122
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терористи от Козяк и платени Сордъпии са излезли да пречат на Радев да си върши работата по нашето обединение Радев решава бъдещето на държавата а тия излезли на контрапротест снимайтe и ги записвайте кои са.
121
4
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Нормално е при демокрацията хората да са разделени и всеки да дърпа към своята черга и да налага на другите своите интереси. Който е по-находчив и по-интелигентен той ще си наложи интересите, хомосексуалистите например са около 3% но налагат волята си над останалите да се съобразяват с тях. За това е демокрацията и плурализма - всеки да може да се налага над другите и най-добрите успяват да се наложат, така има развитие. Само при престъпния комунизъм всички бяха единни.
120
4
 
5
 
! Отговори
америка1332002 преди 3 години
До Долно *** 98898не уважаеми. изкарали са си парите в чужбина или в българия с големи заплати. има и големи заплати ц българия. твойта ако е малка си е защото не си адекватно образован
119
0
 
5
 
! Отговори
третия печели преди 3 години
До следващия, моля!Това е ДПС-Турция! Тогава ще си поживеем както беше 5 века благоденствие....