В деня на Съединението - българите разединени в два протеста

Първият е на обичайното място, а вторият - край НДК
Обновена: 6 сеп 2020 20:28 | 6 сеп 2020 19:30, Петя Славова
238
В деня на Съединението - българите разединени в два протеста
Снимка: БГНЕС

За пореден 60-и ден се събират недоволни срещу правителството пред площад "Независимост". Първоначално се очертаваше протестът да премине мирно и не се съобщаваше за блокада на движението. Постепенно хората в столицата ставаха повече и отново бе спряно движението в района на БНБ.  Хората разпънаха знамена.

В деня на Съединението хората се разединиха и в контрапротест. Недоволните от демонстрациите край Орлов мост и площад "Независимост" се събраха при пилоните на НДК. Там те организираха подписка с искане за съдебна отговорност на подбудителите към бунтове, въстание и гражданска война.

Демонстрантите там носят плакати, на които има надписи в подкрепа на българската полиция.

Във Варна  също се подготвя протест и хора се събират пред сградата на общината. Има призиви да не се опорочава днешния празник и да не се стига до напрежение.

Недоволни срещу правителството излизат и в Пловдив, където са и двама от представителите на "Отровното трио". Хората там планират да преминат под тунела и по бул. "Цар Борис III Освободител", стигайки до "Чифте Баня".

Демонстрации има и зад граница - в Брюксел, Амстердам, Майнхайм, Хамбург, Люксембург, Монреал и Чикаго.

На фона на протестите, управляващите няколко пъти вече коментираха, че не мислят за оставка и подобна идея не е част от дневния ред.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
1
 
4
 
! Отговори
Нефелни са преди 3 години
Абе плакатите на тия протестиращи пред НДК много еднакви беее..,като щамповани. Да не са ги правили в гърбунгелската печатници в Костинброд? Тия протестъри наистина имат пилешки мозъци - дори самоделен плакат са нефелни да си направят.
197
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с комунисти ли ще се обединяваме?по-добре турците да дойдат.
196
0
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
До 201. Опаа а, 3 милиона? ?? Не са ли милиарда. Само че огромната част се излъгаха в този ръб, защото не го познаваха, сега няма да са и триста хиляди (ако изобщо някой го издигне).
195
0
 
2
 
! Отговори
смех преди 3 години
В Люксембург двама ли са или трима?
194
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напоследък голяма част от протестерите съвсем открито казват,че искат Бсп да управлява. Значи е ясна работата кои са тъй наречените нови хора. Аз за мен си не искам да ме управляват червените,тъй че не искам избори.
193
5
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Снимали сте 10 платени герб трола с напечатани плакати по европроект...
192
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се обединим,а как се обединяват крадци и ограбени?ВМ
191
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Силата на клетвата. Генерал Радев се е клел в ,,ценностите,, на социалистическа България и ги отстоява на всяка цена! -- ,,С революционни, подривни и подмолни действия към целта!"
190
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натискайте яко писанията по адрес на Президента.Толупа не може да свърже едно смислено изречение без да му го напишат.Колкото и да Ви е неприятно Президента е светлинни години пред Тиквата.Знам ,че не ви изнася ,ама от тук натам ще има все по -умни и по умни от вожда ви които да извадят каруцата от блатото.
189
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ООСТАВКА ! :Ето затова почти 3 милиона българи гласуваха за Радев - защото повече не ни трябва президент разединител. Засега министър-председателя е разединител защото единственото, което прави е да раздава поръчки с лесни пари на роднини и приятели от престъпните групировки, с които е свързано миналото му, една голяма част от живота му. Но и той скоро ще си отиде.
188
8
 
11
 
! Отговори
ООСТАВКА ! преди 3 години
Нещем президент - разединител на нацията !
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' В деня на Съединението - българите разединени ''.......................Хубаво е да има и протести, и демонстрации, когато протестиращите са загрижени за ОБЩОТО БЛАГО(както на запад), а не само за собствения си джоб ... не съм сигурен какво е положението с българските протести, а това е фундаментален въпрос.Предстои да видим
186
9
 
9
 
! Отговори
трогнат до сълзи преди 3 години
На снимката горе - леворъки калинки , които усещат че края на лапането наближава и са готови на всичко за да го отложат ! Естествено всички , от Президента до Бил Гейтс са виновни , че ще се наложи калинките да работят , за да не пукнат от глад, тъй като , горките , нищо не умеят , освен да лижат и да венцехвалят !
185
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой се кълне в името на дявола и Бога и иска и президента да се калне в това. Да - ама не. Бог е над всичко и президента казва - не аз на тия дето и на дяво и Бога се кланят няма да им помагам. И за това го плюят. Не им е удобен. Да ама Бог избира кой да му е удобен и в случая не са удобни Гешев и Борисов щото се кланят на 2-*** господари. Трябва да избират! Единият ще намразят - другия ще обикнат. Радев не е Бог....но поне гледа да е по-малко омърсен.
184
19
 
19
 
! Отговори
Доло Радев преди 3 години
Радев е един разединител на Българския народ. Такъв ще остане в историята.
183
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков вика мутри вън, и избяга в Дубай.
182
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И това президент ли е. Прилича на албански терорист.
181
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата на Божков, Хаджигенов. И как се радваше че съда е по освободил терористите. Много добре звучи адвокатката на Галеви - Манолова като вика мутри вън.
180
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Радев-подстрекател Толкова са нагли лъжци са управляващи и подкупени от тях които нагло и противозаконно клеветят с лъжи дори президента нарушават правовия ред и дори имат наглостта да му искат противозаконно оставката без причина и основание за това- което е доказателство че действат като банда мутри нарушавайки законите Конституцията и дори правата на президента колко повече на бг народ който заробвва с милиони заеми които си поделят заграбват и продават земите на турци и униощжава с геноц
179
17
 
11
 
! Отговори
Истина и правда преди 3 години
Основателен е само 2 месечният протест на бг народ срещу корумпираната мафия която управлява като беззаконна мутренска банда разделя заграбва и продава бг земи плажове богатства на турски и бг олигарси свързани с тях и противозаконно използва дори прокуратура и полиция и подстрекатели-мутри за погазване правата на бг граждани и законите и дори на и се готви дори с анти-български промени да подправи дори Конституцията която нагло погазват атакувайки правовия ред и правата дори на президента