39 нови заразени с коронавирус, петима са починали

25 са се излекували от вируса за 24 часа
59
39 нови заразени с коронавирус, петима са починали
Снимка: Pixabay

39 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалите 24 часа, при направени 1407 PCR теста, сочи Националната информационна система.

Така потвърдените случаи на новия коронавирус у нас са общо 17 089, от които 4 256 са активни.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 11; Бургас - 1; Кюстендил - 1; Монтана - 1; Пазарджик - 6; Разград - 3; Смолян - 3; София град - 10; Шумен - 2; Ямбол - 1.

Излекувани са вече 12 157 лица, 25 са регистрирани през изминалото денонощие.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 766 пациенти. От тях 54 се намират в интензивни отделения или клиники.

С COVID-19 са 945 медици, като са регистрирани 7 нови случая.

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 676 - за последните 24 часа са пет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагДобре ли сте?
31
11
 
9
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Всички васални правителства по света трябва да водят политика на пандемия,въпреки че такава няма!С тази пандемия световното правителство решава десетки въпроси и успевамоестта е на 1000%!Първо се правят хората зависими, второ се прочистват пазари и икономики, трето образованието пада и хората стават по-големи ***, четвърто насажда се страх и паника в хората, пето пренареждат се приоритети и се пренасочват големи потоци от пари,шесто селянина *** няма да замърсява с устата си природата!ЦРУ
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестите са рехави (дистанция), носят се маски, колкото са разнесли вируса толкоз. Едва ли протестърите имат милион контакти.А и представата за разпространение тип "заразно зло " е филм в главите на публика, която не умее да обработва аналитично огромния обем информация, станала популярна покрай епидемията.Филмовия апокалипсиис в главите на филмарите се отлага. Ще свикнем и с двуцифрените числа починали, макар да остава горчилка от липсата на по задружна реакция на обществото ни.
29
7
 
12
 
! Отговори
BG преди 3 години
Много сте зле всички. Ако наистина имаше вирус заради протестите трябваше да има по 1000 заразени и 100 починали на ден. Е да ама те намаляват, някой да ми обясни защо така ?
28
9
 
26
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
2 месеца протести или 60 дена.При това струпване на хора,трябваше заразените да са 1 000 000.Нищо от това не се случва.Платените ,как ще си заработите надника,като Мангъра се оказа прав?Заби ви звучен шамар на всичките!!!
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7... "в страната 180 болници са с коронавирус"Леле, и болниците ли започнаха да се заразяват с коронавирус? Ужас!
26
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете у нас са основно от Южна Корея. Това за китайските тестове бе известно още в началото. Претоплена манджа е новината.Нали си спомняте за здравния министър на Румъния, който обяви, че ще тества цял Букурещ, и после си замина от поста. Е там основно замина китайската пратка.А Шведите си търсят оправдания. Тестовете се проверяват за пригодност и качество, преди да влязат за употреба в ЕС.
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусът очевидно може да бъде спрян, както направиха в Китай, Тайван, Лаос, Камбоджа, Виетнам, Бирма, Тайланд, Нова Зеландия... или поне силно ограничен, както направиха в много държави, като например в Япония.
24
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Вируси, бактерии е имало има и ще има! Служилите в казарма, докато имаше такава ни ваксинираха и за холера! Някога преди 1970 година като деца ни вкарваха в класните стаи и ни облъчваха с ултравиолетова светлина! И тогава е имало грипове, шарки....! Нямаше такава медийна истерия! И тоя вирус ще отмине! Поразиите от глупостта ще останат!
23
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох на мама, затова ли докарахме камионите и чувалите?
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаСрещу какво са мерките?
21
5
 
7
 
! Отговори
Ау, нарушихме преди 3 години
Традицията за неделя.Бялата мафия работи здраво.
20
2
 
8
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Мерките против разпространението на епидемията са адекватни и неадекватни, а не строги и разхлабени. От една адекватна разхлабена мярка има повече полза отколкото от една строга неадекватна мярка.
19
8
 
14
 
! Отговори
Магъра преди 3 години
И накрая ще дойдем всички на мангъровия. Този вирус, не може да се спре, ще си го изкараме всички, жертви ще има, като при всеки грип точка. Без паника, всичко е точно!
18
3
 
5
 
! Отговори
Неуловимия Джо преди 3 години
Вироса нещо почна да исдиша.
17
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаСтига с тая политика!
16
2
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Действията на правителството бяха и все още са неадекватни на ситуацията. В началото условията на внос на заразата от чужбина, без вътрешно разпространение в България, правителството сложи КПП-та и ни наложиха маски, без да спрат вноса на заразата през границата. Сега освен от чужбина заразата се разпространява и вътре в България, но адекватни мерки няма.
15
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаЗнаем,знаем, особенно за " този вирус";;;)
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5Хиляди фалшиви позитивни проби за коронавирус в Швеция.Неверните резултати са най-вече от PCR тестове на хора с леки симптоми, подобни на тези, предизвиквани от коронавируса.Грешките били открити в две лаборатории, при анализ на ефективността на PCR тестове, произведени в Китай.Установено било също, че въпросните тестове, произведени в Китай от компанията Би Джи Ай Джиномикс не показват разлика между отрицателна проба и такава с ниска концентрация на вируса.Чии ли тестове са у нас?!
13
1
 
13
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Истината е, че този вирус беше непознат и това ни заради неподготвени. Нямаше достатъчно маски даже и за медицинския персонал, а те бяха първите, които трябваше да са с маски. Сега знаем доста повече за вируса, но не знаем все още много неща. Има цяла област, за която нищо не знаем - какви са дългосрочните последици от заразяването с вируса.Действията на правителството бяха и все още са неадекватни на ситуацията. В началото условията на внос на заразата от чужбина, без вътрешно разпространение