39 нови заразени с коронавирус, петима са починали

25 са се излекували от вируса за 24 часа
59
39 нови заразени с коронавирус, петима са починали
Снимка: Pixabay

39 са новодиагностицираните с COVID-19 лица за изминалите 24 часа, при направени 1407 PCR теста, сочи Националната информационна система.

Така потвърдените случаи на новия коронавирус у нас са общо 17 089, от които 4 256 са активни.

Още по темата
Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е: Благоевград - 11; Бургас - 1; Кюстендил - 1; Монтана - 1; Пазарджик - 6; Разград - 3; Смолян - 3; София град - 10; Шумен - 2; Ямбол - 1.

Излекувани са вече 12 157 лица, 25 са регистрирани през изминалото денонощие.

С доказана коронавирусна инфекция в лечебни заведения за болнична помощ са настанени 766 пациенти. От тях 54 се намират в интензивни отделения или клиники.

С COVID-19 са 945 медици, като са регистрирани 7 нови случая.

Починалите лица, при които е бил потвърден новият коронавирус, са 676 - за последните 24 часа са пет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
невероятно !
11
2
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Септември ще бъде Май,Ковид ще мутира безкрай,БеГето ще бъде рай,като на Божков в Дубай...Ще бъде.
10
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Коментирай и това, моля!Хронология на Генерала29.02 Коронавирусът е най-обикновен грип. Недоумявам защо е тази паника!13.03 Коронавирусът е най-страшната пандемия в човешката история!19.03 Маските е вредно да се носят от здрави хора. Не виждам никакъв смисъл.30.03 Маските стават задължителни за всички!03.04 Една седмица след Великден ще сме в ада заради масовите събирания! Дано ни стигнат чувалите за трупове!19.04 Адът се отлага за неопределено време
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За последната седмица средно на ден имаме 128,4 новозаразени и 9 починали. Тези нива ги имаме от около месец - месец и половина.
8
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 8Моля без полицейски сънища от 1984! Искате се да можеш да заключващ и да репресираш хората на базата на фалшиво тестче? Класик!
7
9
 
15
 
! Отговори
BG преди 3 години
Много сте зле всичко. Ако наистина имаше вирус заради протестите трябваше да има по 1000 заразени и 100 починали на ден. Е да ама те намаляват, някой да ми обясни защо така ?
6
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китайците правеха огромно количество тестове и като открият някой го изолираха заедно с контактните лица, навреме без значение симптомите и извършваха тотална дезинфекция на посетените места. У нас правят точно обратното. Тестват някой който е вече пред умиране или поне е за болница...в последна фаза. За къв...да не казвам това което трябва да кажа....го тестват тогава.. това ако бяха направили навсякъде в европа щяха да се овладеят нещата. Обаче тестовете били ценни ...за тоя къде има нужда.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление частни лица събират и закупуват предпазни средства за лекарите, а тези от фабриките потънаха в дън земя. Учителите също сами ще трябва да си набавят предпазни средства. Истината за колапсиралото ни управление и без Ковид 19 вече излезе наяве.Здравното министерство съобщи, че в страната 180 болници са с коронавирус, като те разполагат с общо 8827 легла, като 1341 от тях са реанимационни. В София броят на леглата е 311, като 85 от тях са реанимационни.От етноса са с предимство.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали прочетохте за грешката на хамериканците лри изчислението на заразените? Разбрахте ли че още от самото начало е било като всеки друг вирус, смъртност под 0,1%.Грешка ама не е, съсипаха държави, масова безработица и това е целно.Амазон увеличиха печалбите на 2 млрд долара е само единия пример
3
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже чета куп експертни мнения от форумните вирусолози как било обикновено грипче, може ли да ни осведомите дали нанася увреждания на организма при безсимптомно или на такива преминали го леко в дългосрочен план. Моля само да се аргументирате с научни факти, не с предположения, че световноизвестният учен Мангъров предполагаше, че ше изчезне още юни месец, но се бил объркал. Колко ли от починалите до момента роднините са му повярвали.
2
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живеем в ситуация, която не е описана никъде, няма как да се получат от предишен опит. Предната подобна, през 1918 година, е завършила с плачевни резултати. Сега всички, целокупно, правят опит да запазят стадото, ама то блее ли, блее в Интернет. И не спазва особено препоръките.Германия, която беше много по-либерална от Испания в рестрикциите, търпи същите проблеми. -10% паднал БВП, училища се затварят масово след няма и две седмици ходене там и съответно тестовете се множат.... има световен проблем и много страни са обединени около решението му. За съжаление все още не е намерено решение.
1
6
 
13
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 3 години
Като се спрат тестовете ще има само починали без заразени