Кв. "Аспарухово" на протест с искане за ремонт на моста

С години жителите на варненския квартал чакат реконструцията
8 сеп 2020 13:31, Ния Христова
31
Кв. "Аспарухово" на протест с искане за ремонт на моста
Снимка: БГНЕС
Жители на варненския квартал "Аспарухово" планират да излязат на протест с искане да бъдат отпуснати средства за спешен ремонт на "Аспаруховия мост", съобщават от chernomore.bg.

Демонстрацията ще се проведе на 11 септември (петък) от 18:30 ч. пред знамената в края на съоръжението. Това става ясно от съобщение в направената за целта група в социалната мрежа.

 
"Пет години символът на град Варна чака своя ремонт, който се протака във времето и замазване на очите с частични такива! Два пъти годишно за по два три месеца хората от тази страна на моста висят в задръстване. Междувременно построихме градска магистрала за 140 милиона лева, изграждаме рибарско пристанище за 13 милиона, удълбочаване на езерото за 350 милиона и НЯМА 20/30 милиона за цялостен ремонт на единствената пътна връзка с южната част на града, която е част от магистрала Черно море и Европейски път E87. На фона на всички мащабни проекти, средствата които СТЕ длъжни да отпуснете, са джобните ви пари и е меко казано безотговорно и нахално, да ни поставяте в ситуация. която във всеки един момент може да се превърне в огромна трагедия!", пишат организаторите на протеста в страницата във "Фейсбук".
 
Още новини от Варна четете ТУК 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
5
 
! Отговори
Аспаруховец преди 3 години
Не мислите ли че тол такса за преминаването на моста е " поредната касичка " която ще прилапат господата управляващи, без грам резултат.... после какво пак протест ли ??? Колко пъти вече инвестицията за ремонта е изядена и изпита а резултатите са от ясни по ясни! А за направата на тунел ... те булевардите пропадат 1 ден след отварянето му , че тунела ли ще ги затрудни ? Майстори от класа , важното е надника да върви... Живи и здрави:)
26
1
 
9
 
! Отговори
от Аспарухово 2 преди 3 години
Като е правен са искали повече ленти, но съветските другари са надделели с мотива че до края на планирания живот на моста няма да има нужда. Само че са сбъркали! Редовно минават тежки камиони по 30-40т, задръствания с плътно наредени тролей, рейсове, коли и т.н. И така времето лети, а нищо не се прави. Дано не стане като в Италия, да търсят виновен после. Който пък смята, че ние не сме варненци, ами нещо различно, да е жив и здрав. Мога да ги успокоя, че не сме опасни и кръвожадни-повечето де.
25
1
 
9
 
! Отговори
от Аспарухово преди 3 години
Ей такива инфантили, както повечето коментатори са и управляващите. Мостът е добре направен, шом още не е паднал при тази мърлява поддръжка. Малко боя и едни гирлянди преди 10год, дето се накъсаха зимата. Истанбулските са с постоянна поддръжка, защото са друг тип. Такъв тип съоражения са най-сигурни и евтини, ако има назначени хора да правят по нещо всеки ден, както в Ню Йорк примерно, а не на юруш. Последно като кърпиха бяха качили 5-6 валяка и други машини и стана задръстване 5км
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 25 коментара,20 са на някакви *** дето са виждали Варна само на пощенска картичка.Да кажем майната му на Аспарухово, Галата и другите местности, макар че 50 % от така наречените варненци всяка събота и неделя са след моста на плаж. Ами само да питам като тръгнете за южното черноморие, Турция или Гърция през Белослав или Девня ще ви е по на пряко?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
следете с времето това рибарско по скоро яхтено пристанище чия сабственост ще стоне.
22
0
 
4
 
! Отговори
Какъв ремонт бе преди 3 години
Вчера минах през Варна и бях потресен от асфалто-бетоновата джунгла, мега кръстовищата и объркващите знаци в центъра на града. Не знам хората как ще живеят там.
21
5
 
1
 
! Отговори
Redrock преди 3 години
Вместо да протестират, малко да стискат докато оправят тръбата в езерото. Жипката и без това не минава по този мост. А като не ви харесва моста, можете да заобиколите езерото през Девня, колко му е 50-60 километра.
20
1
 
3
 
! Отговори
! преди 3 години
Да направят тунел и готово
19
6
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
Да не забравите да ревете по същия начин догодина на другаря Радев, Слави Три и Хр. Иванов и т.н.
18
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заощото го стройха нашите велики соц.майстори.А във конкурса са участвали държави със традиции в мостостроенето.Оделно от това там се крадаха матеряли и бетон на поразия.
17
3
 
3
 
! Отговори
тол такса преди 3 години
Наистина е много добре да се събира тол такса. Пет лева едва ли ще стигнат, но 7-8 до 10 лева на посока вероятно ще са достатъчни за да може да се изплати инвестицията по изграждане на кабинки, камери, системи за регистрация, администрация на цялостната система за тол такса.Избраната фирма за тол таксуване също би могла да спонсорира спортни и други събития в града.Така като събират тол такса известен брой години, примерно 10, ще се съберат пари за нови павилиончета и камери за тол системата
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** к'ъв мост. Много сте далече за джипката. Няма фйда от т'***
15
9
 
1
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Решението е да се концесионира моста, както плаща по света за преминаване през него някаква тол такса, например 5 лв. за посока. Така с времето ще се събира сума, която ще е необходима за ремонта и поддръжката на моста, и ние аспаруховци ще сме сигурни че и след 10г. ще имаме мост.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям идеята за такса мост, ако не им харесва да го прехвърлят на Община Варна и тя да го стопанисва. 90% , да не е и повече от преминаващите са варненци - те да го поддържат,
13
6
 
1
 
! Отговори
жожо преди 3 години
Че тия доското не искаха ли моста да се блокира?!?Сега пък искали да се реомонтира?Трудно е да се угоди
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много пъти Бойко и Лилиту лъгаха, че парите са отделени и започва ремонта на моста. Само дето ремонт нема. Провиха ремонт само на подстъпите, но и там вече има дупки поради "качествен" ремонт.
11
7
 
7
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Гарантирано от ОПГ ГРОБ - все пак девиза им е "Кражби, кражби, кражби!".Иначе имаха 140М да се отделят за безумната градска магистрала бул. В. Левски, който не реши никакви проблеми на града, но за сметка на това се наводнява при всеки малко по-силен от лек дъжд и разсече града на две. Важното е, че се усвоиха там 120-140М, като за строежа я са отишли половината - я не.
10
4
 
13
 
! Отговори
Внимание Трол! преди 3 години
До 7 варненец - ти не си варенец, а партиен ***!Никой варненец не би поискал да чака всеки ден по два пъти на бариера и да плаща всеки ден по два пъти пари за да премине по моста и отиде на работа!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аспаруховия мост от години е за цялостен ремонт! Аспаруховия мост носи името на първия Български владетел и е символ на цялата държава!
8
7
 
2
 
! Отговори
родител преди 3 години
Кметът ортних да подготви нещата и да предлага моста да се отдаде под концесия, това е решението което всички ние чакаме за да се сложи край на проблемите.