През август рекордна смъртност от коронавирус, идва втори пик

Критичните случаи също са с голям скок
132

Август се оказа с най-висока смъртност от началото на коронакризата. България е на второ място по смъртност и в Европа. Какво да очакваме от учебния септември?

37% от починалите от Ковид-19 са през август и имаме ръст спрямо юли. Месецът беше и с най-голям процент починали без придружаващи заболявания. По 8 души средно на ден губят битката с болестта. Това каза в "България сутрин" доброволецът във ВМА и учител по математика Петър Велков.

Още по темата

По думите му тенденцията при смъртността е рекордна в рамките на седмица - 66 души за 7 дни.

"Процентът на хоспитализираните също расте. Критичните случаи са с голям скок също", каза той за Bulgaria ON AIR.

"България е на второ място по смъртност. Малко са странни тенденциите, а някои държави регистрират по-голяма заболеваемост. Най-вероятно не се тестват таргетирано хората. Вероятно не могат да се тестват контактни лица. Имаме области, където между 50-60% са хоспитализирани, което показва, че късно хващаме болестта", допълни Петър Велков

Според него между 30% и 80% е делът на тестваните от пътуващите.

"Хубавото беше, че времето беше топло и хората бяха навън. Обществото се отпусна и някои хора се измориха да спазват мерките. В офисите е рискова среда, както и в училищата. Заради лошото време хората ще прекарват повече време вътре, което ще доведе до покачване на заразените", прогнозира Велков.

"Септември започна ужасяващо за медицинските специалисти. Почти всички държави, в които учениците се върнаха в клас, бележат ръст. Трябва да се очаква, че това ни чака и нас може би към края на септември. Остават въпросителни, по ковид мерките има доста неясноти в училищата. Надявам се образователното министерство и МЗ да подходят гъвкаво и заедно с директорите да минимизират рисковете", допълни той.


132
Още от Страната
Кетъринг в клас като мярка срещу COVID-19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
3
 
! Отговори
Обективно преди 1 седмица
ЛЕКАРИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СТРИКТНО ПРЕДПИСАНИЯТА НА СЗО, ЗА ДА НЕ ГИ УВОЛНЯТ ИЛИ РАЗСЛЕДВАТ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА СМЪРТ НА ПАЦИЕНТА. НО ТЕЗИ ПРЕДПИСАНИЯ СА ПОСТОЯННО ПРОВЕНЛИВИ И НЯВАТ ВРЪЗКА С МЕДИЦИНСКАТА ЛОГИКА. ЗАТОВА СМЪРТНОСТТА Е СРАВНИТЕЛНО ВИСОКА. ВАЖНОТО Е ЛЕЧЕНИЕТО ДА ЗАПОЧНЕ НАВРЕМЕ НАЙ- ВЕЧЕ С ИМУНОСТИМУЛАТОРИ И ВИТАМИНИ.
108
2
 
0
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Добре ни е дошъл. Да заповяда по-скоро!
107
3
 
6
 
! Отговори
Възможно Решение преди 1 седмица
Децата до 5 клас - в училище, но с разделени на две класове, по 1 на чин, през чин, около 12 макс до 14 в 1 класна стая. Големите ученици - всички онлайн. Няма да се мотаят из градския транспорт и това също ще е едино голямо предимство в борбата за ограничаване на социалните контакти. Поне за 1 срок, след това според ситуацията.
106
2
 
4
 
! Отговори
православен патриот преди 1 седмица
Няма да стане втори път да ме унижават така из тия КПП та !!!! Минавам си през башибозука и продължавам напред ....както се изразява големия Кубрат Пулев !!! Стига тирания вече !!!!
105
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този даже не си е направил труда да попресметне как е в другите държави в Европа или в ЕС. Примерно през август в Люксембург от Ковид-19 са починали 17,5 човека на 100 хиляди население, а в България само 3,55 човека на 100 хиляди население. В Молдова са 5,4 на 100 хиляди. В Босна и Херцеговина са 8 и нещо и т.н. За Румъния се знае, че е по-зле. Вероятно Албания, Македония и Черна гора също са по-зле от България през август.
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Баце за това и не подава оставка, ако си спомняте първите му думи като обявиха, че я искат бяха, че няма да има кой да обяви карантита, с една дума сценарият е готов, парите за него прибрани, другите ако дойдат може и да не се поддадат на тая простотия
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Незнам народно въстание 2 дали ще има, ама въстание срещу ново затваряне със сигурност, трябва да сме луди да им разрешим втори път да се упражняват върху нас.
102
1
 
4
 
! Отговори
3 преди 1 седмица
а втори блиц ?
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хаха, колко се радвам, че нямам деца
100
4
 
10
 
! Отговори
Сериозен преди 1 седмица
Бля-бля!
99
7
 
25
 
! Отговори
паразит преди 1 седмица
Статийте които се пускат тук и по другите медии - за растяща смъртност,заразност,бла-бла,са психологическа подготовка за 1 октомври 2020.Новите КПП са доставени.Има пари за крадене,и ГРОБ и НОЩниците искат да лапат яко.Ама яко да лапат.А министъра на здравеопазването лъже че няма да се затваря,защото и той е на хранилката.Гарантирано затваряне от ГРОБ и НОЩ.За да отънем в заеми,ипотеки,кредити,ЧСИ,да остане без домове и да сме роби!!!
98
3
 
13
 
! Отговори
ще има пикове преди 1 седмица
До като зомбираните с намордници по улиците не ритнат камбаната!
97
1
 
10
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
Именно, просто прилагат някакво "лечение" просто защото ТРЯБВА нещо да ти направят, иначе ще лъсне голата истина, че е най-добре да се завиеш вкъщи и да пиеш чай от мащерка.
Едно време лекарите са "пускали кръв", това е било официалната процедура. Сега звучи идиотско, но едно време такава е била клиничната пътека.
96
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Поручик Ржевски

Имаше един немски лекар, който беше казал, че голяма част от колегите му са наясно, че вентилацията убива, но въпреки това я прилагат, защото такъв бил протоколът на "лечение". А за един лекар е по-безопасно да спазва протокола и да не мисли много, т.е. няма кой да му държи отговорен при смърт на пациант, ако протоколът е спазен. Жестоко, но факт.
95
3
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
До 106.
Значи 100 процента. Интересно откъде ги имаш тези данни? Кристална топка, баба Ванга?
Защо има лекари които смятат вентилацията за причина за смърта?
94
14
 
1
 
! Отговори
Много просто преди 1 седмица
До Поручик Ржевски

Без вентилация смъртността е 100%.
93
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва втори пик......
92
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ковидсектантите тръгнали да плашат с КПП-та. Да ги връщат бе - тъкмо да се поизпразнят улиците и парковете и нормалните да си се разхождаме на спокойствие, без непрекъснато разни намордчени зoмбита да ни се мотаят в краката.
91
3
 
26
 
! Отговори
Док преди 1 седмица
Значи барове, кръчми, дискотеки, казина и пр. места за забавление на масите са отворени, а училищата щели да сеят зараза?!?! Бафмаааму и лицемерието струи от ковидидиотите! Тия деца утре като излязат тотално неграмотни от училище какво правим? Родителите, дето трябва да НЕ ходят на работа за да ги гледат как ще си плащат сметките? Как въобще го мислят да става? Някои хора ще ядат шутове в главите, съвсем скоро, още малко изчерпайте търпението на хората, решили въпреки всичко да останат тук....
90
1
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 седмица
70% от хората вкарани на вентилация умират.
Сега, аз не съм лекар, математик съм и работя само с числа.
И се питам - ако при едно лечение имаме над 50% смъртност, дали не е по-добре да пропуснем това "лечение"? Аз лично бих го пропуснал.
Имаме ли контролна група без такова "лечение" за да сравним там смъртноста? Искам да кажа - колко ли ще е смъртноста без вентилация? Ами ако е под 50%?