3 месеца затвор и 10 000 лв глоба за мъж, нарушил карантината си

Случаят е от град Сливен
9 сеп 2020 18:00, Петя Славова
19
3 месеца затвор и 10 000 лв глоба за мъж, нарушил карантината си
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Окръжният съд в Сливен наложи условно наказание "лишаване от свобода" и "глоба" в размер на 10 000 лева спрямо 50-годишен мъж от града, нарушил предписаната му карантина. Това съобщиха от Районна прокуратура - Сливен.

Условното наказание е от три месеца "лишаване от свобода", изтърпяването на което е отложено с изпитателен срок от три години, предава БТА.

В.М. е привлечен към наказателна отговорност от Районна прокуратура - Сливен, а в съдебно заседание е признал вината си, затова че през април 2020 г. нарушил предписана му от здравните власти карантина, като без основателна причина е излязъл от дома си, застрашавайки по този начин здравето и живота на съгражданите си.

В.М. е бил поставен под карантина по повод завръщане от Република Германия. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд - Сливен, е окончателно и има сила на влязла в законна сила осъдителна присъда.

Общо 45 лица, нарушили мерките против разпространение на COVID 19 в страната, са осъдени по актове на Районна прокуратура - Сливен, информират още от Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти гледай да не те гепне, щото ще те "цепне"
16
1
 
1
 
! Отговори
до 8 от славянин преди 3 години
Нали, след 63 дни масови протести без спадване на никакви противоепидемични мерки в София има по-малко заразени от в Кърджали, където няма никакви протести! Толкова е ''страшен'' и ''страшнозаразен'' този вирус! Пред фактите и най-наглото короназомби е рeдно да замълчи, за да не се излага!
15
0
 
3
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 3 години
Така е, в русенското РЗИ всички нагли патки-служителки са без маски, иначе на всички нас ни налагат задължение да ги носим, че и глоби ако не ги носим затова и големият екшън тепърва предстои - ще има не само бой по наглите им кратуни, но и нещо повече!
14
2
 
2
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До 15Аз също щях да си отида от този свят за по-малко от ден - язва с перфорация и последвал перитонит. От тогава не ям пържено. Но не съм и помислял дори и да убеждавам който и да е да се отказва от пържени картофи. Нашите недостатъци в здравето са наши лични проблеми, общественият живот няма да спира.
13
1
 
4
 
! Отговори
До 11 Феминист преди 3 години
" Бай бабо да не те стига" ,нищо не е преекспонирано, вирусът е реален и смъртоносен, заради безотговорното поведение на некомпетентни индивиди ,като теб страдат невинни хора. Наш съсед почина от ковид на 34 години без съпътстващи заболявания, но със слаб имунитет,от РЗИ ни попръскаха като *** и защо ,защото *** се влачели по протести ,а сега всички гледаме на криво близките му.
12
3
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До 12РЗИ няма никакво право, освен правото на човекомразците и деспотите, да налага ограничения на един човек, който дори няма и положителен тест за коронавируса. Накрая наистина ще играят шамарите, а не само доматите, които са мека форма на гражданска война. Но шамари ще има и за някои лекари, които са индулгенция за този карантинен позор.
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** се е признал за виновен. Никога. Текста от НК е глупав и нормалните съдии ги отхвърлят тези искове.
10
5
 
9
 
! Отговори
До 10 Феминист преди 3 години
Интересен прочит на случващото се. Кое по точно е "меко" А ?! Терорът на милиони нормални хора от шепа платени парвенюта, вандализма на обществени сгради поддържани от данъците на нормалните хора , побоят на полицаи ,чиито заплати пак идват от нормалните хора. РЗИ има пълното право да налага наказания и глоби за неспазване на карантинните мерки.
9
4
 
8
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Вирусът съществува. Но и преекспонирана опасност от него също беше раздухана. Лекарите хлътнаха в ситуацията на Голямата лъжа. А от Голямата лъжа се излиза или с позор, или с тотален погром, репресиите няма да помогнат. Накрая ще играят шамарите!
8
4
 
3
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
До Глоба 8Протестите са нерегламентирани, но и глоби няма да има. Става въпрос за мека форма на гражданска война, която лесно може да ескалира в истинска горещо война. Всеки опит за репресия засилва озлобяването и Съпротивата. Със съдебни присъди може да си запазва ред, само когато те като брой са под определена граница.
7
5
 
9
 
! Отговори
Феминистът преди 3 години
Тази самозабравила се власт с прокараните от нея деспотични закони действително ще си изпроси вече някаква форма на организирана съпротива. А в основата на всичко това стоят лекарите робовладелци и техният професионален егоизъм и нарцисизъм.
6
7
 
5
 
! Отговори
Глоба преди 3 години
А къде е наказанието за за нерегламентираните протести А?! Над 2 месеца умишлено и целенасочено разпространяват смъртоносна зара. Съответните органи да си влязат в правомощията и да изчистят градовете ни от тази миазма наречена "протест ".
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се доказва, че е създал опасност, щом не е бил болен?
4
4
 
3
 
! Отговори
ss преди 3 години
защо всички със съмнително образование искат да ги чипират и да ги облъчват със 5G?
3
2
 
16
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Това няма да издържи при обжалването .Противоконституционно е
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"като без основателна причина е излязъл от дома си,"Опичайте си акъла. Ако не ги изметем тези измамници такова бъдеще ни чака.
1
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за мафиотите от ГЕРБ кога.А за Хер Гешев от Гештапото?Долни предатели и родоотстъпници!!!Като направите нормалните хора престъпници, после каква мотивация ще имаме да спазваме законите?!?!Цял живот гледаш как покрай теб крадат като замаяни и накрая получаваш присъда че си ходил до магазина или си спортувал на открито, а крадци, убийци, педофили и всякаква герберска с,*** се разхожда свободно!!!