Детската градина в с.Сливо поле се готви отново да отвори

Продължават да се правят изследвания за COVID-19
9 сеп 2020 16:52, Ния Христова
2
Детската градина в с.Сливо поле се готви отново да отвори
Снимка: БГНЕС

Детската градина в Сливо поле се готви отново да отвори, предаде в. Монитор. Миналата седмица тя беше затворена, след като 6 души от персонала й дадоха положителни проби за COVID-19. Всички останали служители, както и децата, които посещават градината, са поставени под карантина, която трябва да изтече следващата седмица.

От петък миналата седмица до този момент в село Сливо поле са установени 17 случая на COVID-19. Заразените хора са на възраст между 5 и 70 години. В детската градина случаите са 13 - 9 служители и 4 деца.
 
"Ситуацията е тревожна", каза кметът на община Сливо поле Валентин Анатасов. Специалисти от РЗИ са направили проверка на работата на градината и взетите мерки преди заразата. "До този момент не са намерени грешки в организацията на работата", обясни още той.
Още по темата
 
Хората с положителни проби са карантинирани, направени са и списъци. Зам.-кметът Михаил Чиликов обясни, че на територията на общината има 91 души поставени под карантина. Изследвани са всички служители на детската градина. Чиликов увери, че всички се чувстват добре. Продължават изследанията на яслените групи.
 
Детските градини имат всичко необходимо за дезинфекция. В съботните и неделните дни минава кола, която дезинфекцира външните части като градинки и паркинги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
лелеее ГРАД Слепол, голем комплекс, баш село си е, само титлата е град....
1
0
 
5
 
! Отговори
До Сливата преди 3 години
Сливо поле е град!