Ток удари 10-годишно дете във великотърновско село

Момчето е настанено в болница след инцидент при игра на баскетбол
12 сеп 2020 19:18, Красимир Ангелов
9
Ток удари 10-годишно дете във великотърновско село
Снимка: БГНЕС

10-годишно момченце е в болница, след като е било ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя, съобщава "24 часа".

Инцидентът станал около 20.30 ч. в петък вечер. Момчето се е допряло до ограда под напрежение, след повреда в осветително тяло, монтирано над баскетболен кош.

В петък вечер група деца играели извън детската площадка в центъра на селото. "Има монтиран баскетболен кош, хванат за мантинела, който така съм заварил, когато станах кмет през 2003 г. Отгоре има лампа. Изглежда е възникнал проблем в осветителното тяло и е "замасило", по мантинелата е имало напрежение", обясни пред "24 часа" кметът Иван Иванов.

Без да подозира за проблема, момченцето се хванало между мантинелата и металната ограда и го е ударил ток по ръцете.

Детето е прието в реанимацията на МБАЛ "Св. Иван Рилски" в Горна Оряховица с високо кръвно налягане и ниско съдържание на кислород в кръвта, но състоянието му е стабилизирано.

Участъкът вече е обезопасен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
Играло баскетбол,а между другото се опитало да чопне малко жица-я ограда,я кабел,квото дойде,ясноооо,и Господ го е наказал,браво
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Токът не е предвиден да бъде експлоатиран от българските индианци.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де,тази метална ограда във въздуха ли е видяла,не е ли била естествено заземена?Важното е че детето е добре и че не са го последвали приятелчетата му. С ток и вода шега не бива.Първоначално си помислих,че става въпрос за поредния инцидент с ел.бойлер,с тях също шега не бива.
1
0
 
8
 
! Отговори
Нов преди 3 години
До АнонименЕ човека е кмет. Не е задължинелно да знае физика. Даже може и да е неграмотен. Ама като му се налага сам да се оправя рисковете са неизбежни