Шофьор прегази жена във Варна, загинала е на място

Тя е пресичала пред спрял автобус
14 сеп 2020 10:05, Александър Попов
68
Шофьор прегази жена във Варна, загинала е на място
Снимка: БГНЕС
Жена загина в катастрофа във Варна тази сутрин, съобщава МВР. Инцидентът е станал в 07:45 часа, на бул. "Трети март", близо до автобусна спирка "Мургаш".
 
Тази сутрин, около 07:45 часа на бул. "Трети март" близо до автобусна спирка "Мургаш", е възникнало ПТП, при което е загинала жена. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Варна.
 
57-годишният водач на лек автомобил "Ауди" блъска пешеходка, която е пресичала булеварда пред спрял на спирката автобус и близо до пешеходна пътека. Вследствие на удара, жената е получила тежки травми и е загинала на място.
 
По случая има образувано досъдебно производство. 
 
Още новини от Варна четете в chernomore.bg тук

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
... преди 3 години
Пътеката е на 20 метра ЗАД автобуса. Дори и да спреш на нея, после трябва да тръгнеш. Пътеката не е на кръстовище, а насред улицата. Ако няма хора, никой не намалява скоростта, ако ще и с трабант да е. В случая жената е дошла от квартала и вместо да измине 20 метра до пешеходната пътека, е решила да мине напряко ПРЕД автобуса.Тук вината е 100% на жената. Никой не е длъжен да кара по булеварда с 20 км/ч, само защото хора на възраст не са се научили да пресичат правилно.
54
0
 
1
 
! Отговори
... преди 3 години
До МенПешеходната пътека е назад. В смисъл, че посоката е следната: пътеката--> спирката. Човекът и да е намалил на пешеходната не може да кара с 20, само защото някой може да изскочи ПРЕД автобус.
53
2
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Пешеходната там е на 10 метра тя решила да минава посредата на спирката....не оправдавам и шофьора защото със сигурност даже не е намалил при наличието на пешеходна.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДртПрчДрън дрън че пляс ...
51
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ауди, БМВ, Мерцедес, Инфинити - запазена марка на мутризирания бг комплексар. Хора, запомнете: като слезете от рейс, винаги пресичайте от задната му страна, защото нито шофьорите ви виждат, нито вие тях.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В държавата на Мутрите всеки ден измират десетки хора по перфектните инспектирани пътища!!!
49
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука косвена вина има и шофьора на автобуса. Често закъсняват за курсовете си и пристигат с 4-5 мин. по-късно. Ако беше спазил маршрута си жената щеше да е жива.
48
3
 
8
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
Затова на Запад имат съд с 12 съдебни заседатели, защото законодателят с цялата си мудрост правилно е преценил несъвършенствата на законите, които създава и че те не могат да обхванат всички житейски ситуации. Ето защо е дал възможността 12 обикновени граждани да преценят според дадената ситуация дали чивек е виновен или не при конкретните обстоятелства. Толкова по отношение на "ясните" закони.
47
3
 
6
 
! Отговори
Варненка преди 3 години
От този квартал съм. Не съм свидетел на конкретната ситуация, но съм свидетел на пичовете с издуханите коли какви тъпотии правят! Въртят гуми, карат като бясни, а за мигачи и други подобни да не говорим! Активен шофьор съм и винаги зад волана с две наум!
46
1
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До д-р ДрегерПризнай си с ръка на сърцето, че шофираш в града без нитои за секунда да се разсееш, винаги спазваш ограниченията и винаги минаваш покрай спрели автобуси, трамвай, тролейбуси, бетонобъркачки, пътностроителни машини, багери и други ограничаващи видимостта прегади със скорост по-малка или равна на 15 км/ч!Няма такъв, да внимава през 100% от времето, даже самоходните бараки на чичко Гугъл и Тесла. Всички грешат, дори и компютрите. Не е нужно да си тестваме един друг рефлексите.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма оправия.Този бил виновен, другия, незнам си кой...В такава ситуация в нормалните страни никой даже и не обсъжда. Идва полицията, снима и виновният се наказва в съда.Но... там законите са записани ясно и се знае много добре, чия е вината.Освен това съдът и правоприлагащите органи прилагат закона, вместо да дават тълкувания и интерпретации.Съдебна система, вонеща справедливост и резултат.За разлика от нашата пародия, която е един цирк, в който парите а не справедливостта решават.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато видиш зебра или друг вид пътека, намаляш, след като видимоста ти е блокирана от спрял автобус. ако виждаш от край до край че е чисто, няма проблем, но особено около спирките може винаги да изкочи някой. който се мисли за тарикат и кара бързо в такива ситуации, показва единствено че е глуппак.
43
4
 
2
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До д-р ДрегерКак да минавам покрай автобус с 15 км/ч, след като километражът ми започва от 20 :-)Палиш свещичка сутрин и се надяваш Господ да те пази. Това може да се случи и на най-големите познавачи на закона.
42
4
 
7
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Няма такова нещо "без вина да лежи".Бай инструктор ясно му е казал какво се прави когато минаваш покрай преграда която ограничава видимостта. И да не му е казал, пише го и в закона.Не можеш да вменяваш на пешеходците свръхестествени задължения. Едно че половината физически не могат да ги изпълнят (малки, стари, болни, пияни) и друго че е пробвано и не работи.Шофьорът е този който е изкарал медицинско, минал обучение и от него се очаква да знае и може.
41
3
 
5
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 3 години
Автобус на спирка се заобикаля с 15км/чПак може да бутнеш някого защото ги има всякакви ама поне няма да го утрепеш.Особено по-възрастните са страшни - едно че не виждат и не чуват и друго че въобще не им пука. Природа...
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ААААбе той шофьора е на 57, чети по-внимателно.
39
4
 
5
 
! Отговори
ааа преди 3 години
Тая жена не знам как е доживяла до 57 години след като е толкова проста. Пресича се НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА, не на 200 метра преди или след пътеката. Освен това когато излизаш на пътното платно е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПОГЛЕДНЕШ ДАЛИ ИДВА КОЛА. Разбретете го най-сетне бе хора, предимството не ти помага като те блъсне кола и гушнеш букета.
38
5
 
4
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
До ЖоАбе бай, Бабо, да не те среща мечка!Както писах по-долу - жалко за шофьора! Без вина ще лежи в затвора за убийство.
37
6
 
9
 
! Отговори
Господ преди 3 години
Тука селяците татари защитават убийците в бракмите , абе *** при спрял автобус , блИзо до пешеходна пътека , да утрепеш човек в градско с колко мислите че е карал да изпревари автобуса 50 !! натиснал е бракмата а аудито не е като да не ускорява
36
1
 
15
 
! Отговори
Жо преди 3 години
До ДртПрчВ Закона пише ясно- скорост, при която при необходимост можеш да спреш.В съда те питат- Защо не можа да спреш, след като Законът те задължава?Грешиш, ако мислиш, че можеш да се "измъкнеш" при такава сиитуация. Не ти я пожелавам и не ти пожелавам да попаднеш в съд за автопроизшествиеКогато през 1976 г. ни подготвяха за шофьори ни учеха, да намаляваме при спрял автобус и внимателно да гледаме под предната част на автобуса, където се виждат краката на пресичащите пред него пешеходци.