Потушиха пожара в Захарния комбинат в Пловдив

Продължава гасенето на огъня край Полски градец
Обновена: 15 сеп 2020 10:23 | 15 сеп 2020 10:23, Веселина Йорданова
0
Потушиха пожара в Захарния комбинат в Пловдив
Снимка: БГНЕС, архив

Пожарът в Захарния комбинат в Пловдив е потушен. Рано тази сутрин се запали неизползваема постройка на територията на фабриката.

Още по темата

Седем екипа огнеборци бяха на мястото на инцидента.

Огънят е тръгнал от покрива, каза комисар Георги Мангараков  - директор на дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в града, предаде БНР.

"Самата сграда е пригодена за събаряне. Извършвали са ремонтни дейности по рязане най-вероятно на покривната конструкция, защото тя е метална и тази сутрин се е запалил. Няма опасност за въздуха, няма вредни емисии", каза той.

Продължава гасенето на пожара в района на радневското село Полски градец, който гори на голям фронт на границата между областите Стара Загора и Хасково.

Цяла нощ е продължила борбата с огнената стихия, като в нея участват над 20 екипа. Тази сутрин обстановката в района е относително спокойна и огънят засега е овладян, правят се и просеки, каза областният управител на Стара Загора Гергана Микова. Надеждите са до края на деня пожарът да бъде напълно локализиран.

Към този момент няма опасност за близките населени места. Горят сухи треви и храсти, част от борова гора също е засегната.


0
Още от Страната
Планира се общонационален протест на автошколите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари