Слънчев бряг - най-пострадалият курорт от липсата на туристи

Най-много са били поляците по Черноморието ни
71
Слънчев бряг - най-пострадалият курорт от липсата на туристи
Снимка: БГНЕС

Уикенд почивките на български граждани по никакъв начин не може да разрешат проблемите на българския туризъм този сезон. Това каза председателят на Регионалната туристическа камара в Бургас Иван Иванов.

Нито по отношение на валутните приходи, нито по отношение на бройката чуждестранни граждани, нито по отношение на увеличаване на чартърните полети, посочи той пред БНР.

За 10 октомври на Южното Черноморие е планиран последният чартърен полет. За месец август чартърните полети са 78 на сто по-малко в сравнение с миналата година, отчитат в Регионалната туристическа камара.

По данни на хотелиери едва 2% от отменените резервации за този сезон са прехвърлени за следващото лято.

Най-много пострада курортът Слънчев бряг, заради презастрояването и големите комплекси с много апартаменти, каза той.

Най-голям брой туристи пристигнаха от Полша - над 30 хиляди през август. Това е най-малкият спад. Най-големият спад е от английските туристи - 93%, напълно загубени пазари за август тази година спрямо миналата са от Дания, Естония, Финландия, Унгария, Италия, Латвия, Литва , Франция, Швеция. Едва на 8 септември открихме България за Беларус, посочи Иванов.

651 хиляди са българските туристи за юли и август, посетили нашето море. Но средният престой е бил кратък.

От туристическия бранш ще поискат мярката 80/20 да се удължи до следващия летен сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
10
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
10, 11 морета засега съм направил за 2020г .и другия вторник заминавам за канарските острови, после още по на топло.....
9
4
 
7
 
! Отговори
Я па я..! преди 3 години
До Атанас Велмазов 6 Абе Атанасе , как ще ходиш три пъти на море ? Нали сме най бедни в Европа.
8
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално, Слънчев Бряг е посещаван предимно от най-бедното население на Великобритания, Германия, което беше най-силно засегнато от коронакризата. Българи там ходят доста малко (тук-таме някоя псевдо мутра с жалка заплата на ММА боец, ама с G-класа, която едвам изплаща, някой заблуден тийн, тук-таме някой нормален човек). Там качество има точно нула, дори в най-скъпите хотели. За заведенията да не говорим- без коментар. За персонала- тотален шок и ужас. Хора със спряло развитие в трети клас.
7
6
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
Мдааа ще има голяммааа дупка у бюджета ;) *** не бойти са .Много глави ще хвърчат и в корпуративния сектор. Няма доходност и на края на годината ще падат зелки и тикви в нашия случай .*** да видим кой ще дойде че трябва да се променя много .Като гледам възраждане и новите партии могат да променят нещо .герб бсп дпс и оп предлагат надупване на ф16 а не реформи
6
11
 
9
 
! Отговори
Един Pk преди 3 години
Бях там два пъти през август.Цените на хотелите по ниски от тези в София,цените в ресторантите като в София.Пълно със простотия от югоизтока и много *** дошли от чужбина.Инфраструктурата алеите и тротоарите пропаднали.Малки сергии с ментета и много прости продавачи.Цените много ниски .Плажовете се чистеха,пясъка златен и морето топло.Добра бира не се намираше лесно по кръчмите -само българска.Храната в ресторантите средна хубост както и цените.Цените трябва да се вдигнат.
5
10
 
21
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Пълни лъжи, 3 пъти ходих тази години, юни, юли и септевмри - Слънчев бряг, Созопол, Несебър, приморско се късат по шевовете , жезлонг не може да си намериш, не се сещам за по-силен сезон на южното черноморие !
4
3
 
14
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 3 години
Как ""пострадал курорт""_ я идете и разгледайте !!! Подредено , чисто, без натъркаляни и повр#щащи по алеите индивиди......"пострадал" - ама друг път !!!
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече имам пари и никога не бих ги похарчил в Бг на море това е безумие затварайте този *** сектор туризъм в България просто не става
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Созопол нямаше места по квартири и хотелчета .. мутрите от бетон бряг се уапаа отзад май май, а дано и да фалират доста
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грънци!Който и да питах това лято, все ми обясняваше как ще ходи на море.Ае сега да не се правят на умрели лисици!