Д-р Николова: Личните лекари да издават направление за PCR тестове

Нужно е, за да функционира държавата, обясни специалистът
16 сеп 2020 13:18, Петя Славова
33
Д-р Николова: Личните лекари да издават направление за PCR тестове
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За да е сигурно, че държавата ще продължи да функционира, хората да ходят на работа и учениците да посещават училищата, трябва да се реши кой, как и при какви условия и какъв тест ще може да назначи. Така ще се изясни какво се случва с определен пациент. Това заяви пред Нова тв общопрактикуващият лекар и член на УС на БЛС Гергана Николова.

"Идва зимата и ще се увеличат хората, които имат оплаквания. Ние обаче не можем да назначим на нито един от нашите пациенти изследване за коронавирус. На практика се случва това, че или той трябва да си го заплати сам, или следва дълга процедура, за да се намери някого, който да назначи теста", обясни специалистът.

Още по темата

"Това трябва да се случи, за да можем да лекуваме и карантинираме пациента, ако се наложи. Това е много важно условие, за да спрем развитието на заболяването", посочи още медикът.

Николова е на мнение, че трябва да има работещ алгоритъм. "В София откриха център към Инфекциозна болница. Това е чудесно, колко обаче ще бъде капацитетът му и какво ще правят колегите там, ако бъдат залети с пациенти", запита лекарят.

Според нея здравното министерство трябва да осигури средства, за да могат да се заплащат тестовете на пациентите. "Може да не е PCR, възможно е да се измисли друг вариант. В момента има по-нови тестове – аналогични и по-евтини, за да може да се работи с тях", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да колега се върна. Кихащ, по алергични причини. Като си изпие хапчето не киха. Държахме се на дистанция, но нито му посиняха устните, нито му пречеше на работоспособността.
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В специализираните кабинети преглеждат лекари. Ако имат основателна причина, може и да не се наложи да се прави тест. Все пак теста е диагностичен инструмент, а не самоцел. За това подозирам, че желанието на докторската да назначава направления, без да има лично наблюдение в/у пациента, са по скоро с користна цел.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксинация за сезоните грипове е хубаво да има голям процент от населението,по този начин ще избегнем паниката през зимата,за всяко едно кихане и малко температура да правим PCR тест!
27
0
 
4
 
! Отговори
Ваня преди 3 години
Айде стига с тия тестове,достатъчна е една пълна кръвна картина,снимка ако се наложи по преценка.Тестове фалшиви само за статистиката,опитни зайци искате.Само маскаради мътите.
26
0
 
3
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Не разбра ли -рептилските кланове контролират света...ама срещат трудности, явно ss ги затруднява (предполагам, така се смеят на писанията му, че направо изпускат епруветка с кръвни проби). Контролират света, обаче изтървали няква откачалка да ги изучи и да издаде книга за тях...бе слаба работа, не ми ги хвалете тия рептили.Апропо, няма нищо чудно, че индустрията на психотропните лекарства е в разцвет...и пак не стигат за всички.
25
1
 
3
 
! Отговори
до тези с ДНК-то преди 3 години
Хора, вземете се малко в ръце. Кръвни тестове хората си правят ежедневно за какво ли не.Повечето Kовид тестове в Бг се правят от същите частни лаборатории, от който се правят всички други тестове на населението, и ако някой искаше да ви събере ДНК проби, да го беше направил до сега.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите в чужди държави да не се обаждат. И тука тестовете са безплатни. Плащат тези дето искат тест за пътуване към държави които го изискват за да ги допуснат.Не ядем доматите с колците. А и въобще ядем много по истински домати, но това е друга тема.
23
3
 
3
 
! Отговори
СС преди 3 години
книгата е СВЕТОВНАТА КОНСПИРАЦИЯ автор Дейвид Айк има и много материал в нета както и други негови книги... четете хора да се запознаете с фактите и истината да си отворите очите и ума
22
3
 
2
 
! Отговори
ДО - ДО SS преди 3 години
Питаш ме кои са те? да ти ги кажа, това са рептилските кланове, и о сега ще си помислиш този е откачен говори ми за небивалици и извънземни, да извънземни са в своята същност но в действителност изглеждат като хора те стоят на върха на пирамидата и контролират цялото човечество но имат съпротива и не всичко е така лесно да правят както някой ще си помисли, прочети книгата на Дейвид Айк човека е обобщил нещата разбираемо за всеки какво е света и как се контролира и ще разбереш истината....
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 21И после ако са безплатни фалшивите тестове няма да има пари в здравната каса.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и всичко става по телефона..и резултата също
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в Германия са безплатни.но тука да има за чекмеджетата на Бойко..
18
0
 
8
 
! Отговори
До ss преди 3 години
Остана само да напишеш кои са мистериозните "те", дето досега не са имали достъп до кръвта ни (защото на нас и на децата никога по никакъв повод не е изследвана кръв, да?). Ако искам да си взема проба от безценната ти генетика, мога...и ти даже няма да разбереш. Обаче друго си е да имаш самочувствието, че някой ще създаде бутиков вирус специално за теб, нали?Лекувайте се, хораааа...
17
4
 
3
 
! Отговори
ДО 14 преди 3 години
Ами *** и виж какво е натоварването пред такива кабинети. Не е нужно да е само в Инфекциозна. Има и други такива кабинети. Там потока е регулиран по изискванията на РЗИ. А костюма тип космонавт е за лекаря, а не за детето.Може и през бърза помощ, директно от у-щето да го вземат.Не търси под вола теле. Личния рискува да се зарази и пренесе по пациентите си, за това не преглежда съмнителни, преди да се отрече Ковид.
16
7
 
3
 
! Отговори
SS преди 3 години
да ви светна, събират ДНК които ще обобщят в една база и разделят на групи за разработване на новите вируси, тоест те знаят структурата на кръвта ви и ще измислят вирус който точно тази вид кръв и организъм да покосява ;))) мислите че е конспирация вярвайте си.....
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 15На моето дете никой няма да дам да направи тест.
14
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестовете на деца трябва да се правят при съмнение от лекар още в самото училище. Трябва да има и скрийнинг. Така поне е в нормалните страни.
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВсички кашлящи деца от София ли ще се наредят пред дежурния кабинет в Инфекциозна за тест за ковид? Давате ли си сметка какво се случва пред този кабинет, където е гара-разпределителна за всички тежки случаи? С костюм на космонавт ли да водят там детето? А детето най-вероятно няма никакъв ковид, но за да го допусне училището обратно трябва бележка от лекаря и следователно задължително да се тества.
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Има хора които не искат да се тестват.Щом за спин не е задължително да се тестват хората то не трябва и за ковид да е задължително
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТухлаЯвно се прави днк база данни и идеята е да включат колкото се може повече хора от населението по света